pendik escort bayan
ak

Muhtarlar Halk Oyunları Ekibi Kurdu

13.05.2017 - 11:37, Güncelleme: 13.05.2017 - 11:37
 

Muhtarlar Halk Oyunları Ekibi Kurdu

Gemerek ilçesinde, köy muhtarları halk oyunları ekibi kurdu.

Hacı Yusuf Köyü Muhtarı Metin Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oyunları sevdasının geçmişten gelen bir gelenek olduğunu söyledi.Düğünlerde ve eğlencelerde ata mirası halay çektiklerini belirten Dursun, "Sivas halayı çekeriz, yöremizin kültürüne sahip çıkarız." dedi.Eski ve yeni köy muhtarlarının ortak düşüncesiyle halk oyunları ekibi kurmaya karar verdiklerini dile getiren Dursun, "Kıyafetlerimizi aldık, davet edildiğimiz her yere davulcu ve zurnacımızla gidip halayımızı çekiyoruz. Yaptığımız işten de çok zevk alıyoruz. Emek veren arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.Çiçekoğlu Köyü Muhtarı Soner Bozboğa ise "Davet edildik geldik, halayımızı çektik. Herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.Muhtarların oluşturduğu halk oyunları ekibi, ilk temsilini Gemerek Halk Eğitim Merkezince düzenlenen yıl sonu sergisinde verdi. Ekibin gösterisi ilçe protokolü ve vatandaşlarca beğeni topladı.Doğanşar'da 20 bin fidan toprakla buluşturulduDoğanşar ilçesinde 20 bin çam fidanı toprakla buluşturuldu.Doğanşar Kaymakamlığının öncülüğünde Tekeli Dağı bölgesine fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Çam fidanı dikimi törenine ilçedeki bazı kurum amirleri, askerler ve Doğanşar Lisesi öğrencileri katıldı.Suşehri'nde halı saha futbol turnuvasıSuşehri ilçesinde ortaokullar arası halı saha futbol turnuvası düzenlendi.İlçedeki ortaokul takımlarının yarıştığı turnuvanın ödül töreni Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesibahçesinde bulunan halı sahada yapıldı.Törende konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Şevki Yüksel, turnuvaya katılan tüm takımları tebrik etti. Amaçlarının okullar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyleyen Yüksel, sportif faaliyetlere her zaman destek vereceklerini ifade etti.Konuşmanın ardından turnuvada birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci İmam Hatip Ortaokulu ve üçüncü Aşağısarıca Ortaokuluna kupaları verildi. - GEMEREK
Gemerek ilçesinde, köy muhtarları halk oyunları ekibi kurdu.

Hacı Yusuf Köyü Muhtarı Metin Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oyunları sevdasının geçmişten gelen bir gelenek olduğunu söyledi.

Düğünlerde ve eğlencelerde ata mirası halay çektiklerini belirten Dursun, "Sivas halayı çekeriz, yöremizin kültürüne sahip çıkarız." dedi.

Eski ve yeni köy muhtarlarının ortak düşüncesiyle halk oyunları ekibi kurmaya karar verdiklerini dile getiren Dursun, "Kıyafetlerimizi aldık, davet edildiğimiz her yere davulcu ve zurnacımızla gidip halayımızı çekiyoruz. Yaptığımız işten de çok zevk alıyoruz. Emek veren arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çiçekoğlu Köyü Muhtarı Soner Bozboğa ise "Davet edildik geldik, halayımızı çektik. Herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Muhtarların oluşturduğu halk oyunları ekibi, ilk temsilini Gemerek Halk Eğitim Merkezince düzenlenen yıl sonu sergisinde verdi. Ekibin gösterisi ilçe protokolü ve vatandaşlarca beğeni topladı.

Doğanşar'da 20 bin fidan toprakla buluşturuldu

Doğanşar ilçesinde 20 bin çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Doğanşar Kaymakamlığının öncülüğünde Tekeli Dağı bölgesine fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Çam fidanı dikimi törenine ilçedeki bazı kurum amirleri, askerler ve Doğanşar Lisesi öğrencileri katıldı.

Suşehri'nde halı saha futbol turnuvası

Suşehri ilçesinde ortaokullar arası halı saha futbol turnuvası düzenlendi.

İlçedeki ortaokul takımlarının yarıştığı turnuvanın ödül töreni Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesibahçesinde bulunan halı sahada yapıldı.

Törende konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Şevki Yüksel, turnuvaya katılan tüm takımları tebrik etti. Amaçlarının okullar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyleyen Yüksel, sportif faaliyetlere her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Konuşmanın ardından turnuvada birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci İmam Hatip Ortaokulu ve üçüncü Aşağısarıca Ortaokuluna kupaları verildi. - GEMEREK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.