pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Muharrem Ayı

03.10.2016 - 15:23, Güncelleme: 03.10.2016 - 15:23
 

Muharrem Ayı

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. SESOB Başkanı Köksal,...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. SESOB Başkanı Köksal, mesajında, Muharrem ayının kutsal bir ay olduğunu belirterek, Muharrem ayı ve Aşure gününün Hazreti Hüseyin’in Kerbela'da şehit edilmesiyle daha da farklı anlam kazandığını aktardı. Müslümanların hayatında ayrı bir yeri olan, vuslatıyla gönüllere heyecan ve manevi bir atmosfer oluşturan muharrem ayının, hicri yılın başlangıcı, kameri aylarında ilki olduğunu ifade eden Köksal, şunları kaydetti:"Muharrem ayında Kerbela olayı yaşanmış ve bu olayda Hz. Hüseyin efendimiz ve yetmişten fazla mümin şehit edilmiştir. Asırlardır yüreğimizi sızlatan ve bizleri üzen bu hadise, efendimiz ve onun ehlibeytini seven bütün insanlığı derinden üzmüştür. Muharrem ayı matem ve oruç ayı olarak da ifade edilmektedir. Bu mübarek ayın en temel özelliklerinden biri de barış içinde yaşanmasıdır. Maalesef Ortadoğu'da, birçok ülkede, dünyanın birçok yerinde adeta Kerbela olayı yaşanmaktadır. İnşallah bu zulümlerin sona ermesini temenni ediyoruz."Muharrem ayında aşure geleneğinin yaşatıldığını vurgulayan Köksal, SESOB öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ile ortak bir aşure programı icra ettiklerini anımsatarak, bu sene de aşure ikramında bulunacaklarını belirtti. Beşir Köksal, Muharrem ayının ülkeye ve İslam alemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.
SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. SESOB Başkanı Köksal,...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

SESOB Başkanı Köksal, mesajında, Muharrem ayının kutsal bir ay olduğunu belirterek, Muharrem ayı ve Aşure gününün Hazreti Hüseyin’in Kerbela'da şehit edilmesiyle daha da farklı anlam kazandığını aktardı.

Müslümanların hayatında ayrı bir yeri olan, vuslatıyla gönüllere heyecan ve manevi bir atmosfer oluşturan muharrem ayının, hicri yılın başlangıcı, kameri aylarında ilki olduğunu ifade eden Köksal, şunları kaydetti:

"Muharrem ayında Kerbela olayı yaşanmış ve bu olayda Hz. Hüseyin efendimiz ve yetmişten fazla mümin şehit edilmiştir. Asırlardır yüreğimizi sızlatan ve bizleri üzen bu hadise, efendimiz ve onun ehlibeytini seven bütün insanlığı derinden üzmüştür. Muharrem ayı matem ve oruç ayı olarak da ifade edilmektedir. Bu mübarek ayın en temel özelliklerinden biri de barış içinde yaşanmasıdır. Maalesef Ortadoğu'da, birçok ülkede, dünyanın birçok yerinde adeta Kerbela olayı yaşanmaktadır. İnşallah bu zulümlerin sona ermesini temenni ediyoruz."

Muharrem ayında aşure geleneğinin yaşatıldığını vurgulayan Köksal, SESOB öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ile ortak bir aşure programı icra ettiklerini anımsatarak, bu sene de aşure ikramında bulunacaklarını belirtti.

Beşir Köksal, Muharrem ayının ülkeye ve İslam alemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.