pendik escort bayan
ak

Mobilyacılardan "Staj Dönemi Emekliliğe Sayılsın" Talebi

Spor 23.03.2018 - 14:03, Güncelleme: 23.03.2018 - 14:03
 

Mobilyacılardan "Staj Dönemi Emekliliğe Sayılsın" Talebi

ANKAMOB Başkanı Taklacı:- "Milyonlarca vatandaş gibi Siteler'de de binlerce esnaf ve çalışan, borçlanma hakkıyla çıraklık günlerini emekliliğe saydırmayı bekliyor"

ANKARA (AA) - Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarları Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, çıraklık ve staj dönemlerinde yapılan sigortanın, emeklilikte geçerli olmadığını belirterek, "Milyonlarca vatandaş gibi Siteler'de de binlerce esnaf ve çalışan, borçlanma hakkıyla çıraklık günlerini emekliliğe saydırmayı bekliyor." ifadelerini kullandı.Taklacı, yaptığı yazılı açıklamada, küçük esnafın çıraklık süresini emekliliğe saydırmayı beklediğini ifade etti. Taklacı, şunları kaydetti:"Çıraklık dönemi sigortası başlangıç sayılır ve borçlanılırsa, mesleki ve teknik çıraklık eğitimine de ilgi artar. Özellikle el işçiliğiyle üretim yapan Siteler esnafı gibi korumaya alınmış mesleklerde ilgiyi artırmak, özendirici hale getirmek amaçlı, çıraklık ve mesleki teknik eğitimin sigorta başlangıcı sayılması gerekiyor. Milyonlarca vatandaş gibi Siteler'de de binlerce esnaf ve çalışan borçlanma hakkı ile çıraklık günlerini emekliliğe saydırmayı bekliyor."
ANKAMOB Başkanı Taklacı:- "Milyonlarca vatandaş gibi Siteler'de de binlerce esnaf ve çalışan, borçlanma hakkıyla çıraklık günlerini emekliliğe saydırmayı bekliyor"

ANKARA (AA) - Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarları Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, çıraklık ve staj dönemlerinde yapılan sigortanın, emeklilikte geçerli olmadığını belirterek, "Milyonlarca vatandaş gibi Siteler'de de binlerce esnaf ve çalışan, borçlanma hakkıyla çıraklık günlerini emekliliğe saydırmayı bekliyor." ifadelerini kullandı.

Taklacı, yaptığı yazılı açıklamada, küçük esnafın çıraklık süresini emekliliğe saydırmayı beklediğini ifade etti. Taklacı, şunları kaydetti:

"Çıraklık dönemi sigortası başlangıç sayılır ve borçlanılırsa, mesleki ve teknik çıraklık eğitimine de ilgi artar. Özellikle el işçiliğiyle üretim yapan Siteler esnafı gibi korumaya alınmış mesleklerde ilgiyi artırmak, özendirici hale getirmek amaçlı, çıraklık ve mesleki teknik eğitimin sigorta başlangıcı sayılması gerekiyor. Milyonlarca vatandaş gibi Siteler'de de binlerce esnaf ve çalışan borçlanma hakkı ile çıraklık günlerini emekliliğe saydırmayı bekliyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.