pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Miryokefalon Zaferi'nin 840. Yılı

Siyaset 16.09.2016 - 15:23, Güncelleme: 16.09.2016 - 15:23
 

Miryokefalon Zaferi'nin 840. Yılı

Etkinlikler kapsamında Sultan Kılıçarslan'ın ismi Konya Şehir Meydanı'na verildi- Konya Valisi Canbolat: "Bu eşsiz zaferin, bundan sonra her yıl, tarihi bilimsel gerçekler ışığında Anadolu'nun en nadide şehirlerinden Konyamızda çeşitli etkinliklerle kutla

KONYA (AA) - Konya'da yapıldığı tespit edilen, Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında gerçekleşen Miryokefalon Zaferi'nin 840. yılı, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerle kutlandı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Kılıçarslan Şehir Meydanı'ında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarihi eserlere ilgi ve değerin yeniden canlandığını, tarihe ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.Televizyonlarda tarih programlarının ilgi gördüğünü belirten Sorgun, "Üniversitelerde de tarih bölümleri çok ilgi görüyor. Yeni nesil tarihe ilgi duyuyor. Bu çok ümit verici. Bugün Miryokefalon Zaferi'nin 840. yılı dolayısıyla Şehir Meydanı'nın adı, Kılıçarslan Şehir Meydanı olarak değiştirilecek. Bu açılış, tarihe verilen ilginin bir göstergesi. Emeği geçen herkese teşekkürler." dedi. Konya Valisi Yakup Canbolat da yıllardır Miryokefalon Savaşı'nın nerede gerçekleştiği konusunda belirsizlikler bulunduğunu, bu konuda tarihçiler tarafından bilimsel araştırmalar yapıldığını ifade etti.Gelinen son noktada zaferin Konya'da gerçekleştiğine dair bilgilerin netleştiğini anlatan Canbolat, şu değerlendirmede bulundu:"Bu eşsiz zaferin, bundan sonra her yıl, tarihi bilimsel gerçekler ışığında Anadolu'nun en nadide şehirlerinden Konyamızda çeşitli etkinliklerle kutlanması son derece anlamlı. Bu savaşın nerede gerçekleştiğinin bilinmesi kadar ecdadımıza yakışır bir şekilde, ülkemize örnek bir organizasyonla kutlanması da o derece önemlidir. Geleceğe yönelik hedeflere varmak için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi, üretilecek eserlerin geleceğe en sağlıklı biçimde taşınması önem arz etmektedir. Bu anlamda yapılan kutlama etkinliklerini çok önemsiyor ve değer veriyoruz."Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu ecdadına Türkiye'nin çok şey borçlu olunduğunu, bırakılan mirası yaşatmak için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.Konya'da yapıldığı tespit edilen Miryokefalon Zaferi'nin 840. yılı dolayısıyla ilk defa etkinlik gerçekleştirildiğini dile getiren Akyürek, "Bu kapsamda, çeşitli düzenlemelerle bugünkü haline getirdiğimiz Şehir Meydanı'na, Anadolu'nun ikinci fatihi, zaferin Selçuklu sultanı, Sultan Kılıçarslan'ın ismini verdik. Artık meydanımızın ismi Kılıçarslan Şehir Meydanı oldu." diye konuştu.Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından meydanın yeni isminin açılışı gerçekleştirildi.Etkinlikler kapsamında, Selçuklu sultanlarının mezarlarının başında hatim duası yapıldı.
Etkinlikler kapsamında Sultan Kılıçarslan'ın ismi Konya Şehir Meydanı'na verildi- Konya Valisi Canbolat: "Bu eşsiz zaferin, bundan sonra her yıl, tarihi bilimsel gerçekler ışığında Anadolu'nun en nadide şehirlerinden Konyamızda çeşitli etkinliklerle kutla

KONYA (AA) - Konya'da yapıldığı tespit edilen, Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında gerçekleşen Miryokefalon Zaferi'nin 840. yılı, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Kılıçarslan Şehir Meydanı'ında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarihi eserlere ilgi ve değerin yeniden canlandığını, tarihe ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Televizyonlarda tarih programlarının ilgi gördüğünü belirten Sorgun, "Üniversitelerde de tarih bölümleri çok ilgi görüyor. Yeni nesil tarihe ilgi duyuyor. Bu çok ümit verici. Bugün Miryokefalon Zaferi'nin 840. yılı dolayısıyla Şehir Meydanı'nın adı, Kılıçarslan Şehir Meydanı olarak değiştirilecek. Bu açılış, tarihe verilen ilginin bir göstergesi. Emeği geçen herkese teşekkürler." dedi.

Konya Valisi Yakup Canbolat da yıllardır Miryokefalon Savaşı'nın nerede gerçekleştiği konusunda belirsizlikler bulunduğunu, bu konuda tarihçiler tarafından bilimsel araştırmalar yapıldığını ifade etti.

Gelinen son noktada zaferin Konya'da gerçekleştiğine dair bilgilerin netleştiğini anlatan Canbolat, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu eşsiz zaferin, bundan sonra her yıl, tarihi bilimsel gerçekler ışığında Anadolu'nun en nadide şehirlerinden Konyamızda çeşitli etkinliklerle kutlanması son derece anlamlı. Bu savaşın nerede gerçekleştiğinin bilinmesi kadar ecdadımıza yakışır bir şekilde, ülkemize örnek bir organizasyonla kutlanması da o derece önemlidir. Geleceğe yönelik hedeflere varmak için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi, üretilecek eserlerin geleceğe en sağlıklı biçimde taşınması önem arz etmektedir. Bu anlamda yapılan kutlama etkinliklerini çok önemsiyor ve değer veriyoruz."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu ecdadına Türkiye'nin çok şey borçlu olunduğunu, bırakılan mirası yaşatmak için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Konya'da yapıldığı tespit edilen Miryokefalon Zaferi'nin 840. yılı dolayısıyla ilk defa etkinlik gerçekleştirildiğini dile getiren Akyürek, "Bu kapsamda, çeşitli düzenlemelerle bugünkü haline getirdiğimiz Şehir Meydanı'na, Anadolu'nun ikinci fatihi, zaferin Selçuklu sultanı, Sultan Kılıçarslan'ın ismini verdik. Artık meydanımızın ismi Kılıçarslan Şehir Meydanı oldu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından meydanın yeni isminin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, Selçuklu sultanlarının mezarlarının başında hatim duası yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.