pendik escort bayan
ak

Minik Zabıtalardan Gıda Denetimi

24.05.2017 - 11:53, Güncelleme: 24.05.2017 - 11:53
 

Minik Zabıtalardan Gıda Denetimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte restoranları ve gıda maddeleri satan iş yerlerini denetledi

ANKARA (AA) - Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte restoranları ve gıda maddeleri satan iş yerlerini denetledi.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, zabıta ekipleriyle denetim yaparak, vatandaşlara, "Bilinçli Tüketici Rehberi" dağıttı.Kızılay Milli İrade Meydanı'na zabıta üniformalarıyla gelen küçük zabıtalar, denetimden önce Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkililerinden, denetim sırasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi aldı.Çocuklar, çevredeki fast-food restoranlar ile gıda maddesi satan bazı iş yerlerinde mutfaklara girdi, personelin hijyen kurallarına uyumunu, satılan ürünlerde soğuk zincir koşullarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.Denetimlerine gıda maddeleri satılan dükkanlarda devam eden çocuklar, raflarda bulunan ürünlerin son kullanım tarihlerini de kontrol etti. Zabıta üniformaları ve sevimli tavırlarıyla ilgi çeken küçük zabıtalar, hem esnaftan hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü.- Kampanya yaygınlaştırılacakBüyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi yetkilileri, tüketicileri, haklarını bilmeleri ve kullanmaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla yoğun bir kampanya yürüttüklerini belirterek, kampanyanın Ankara'nın değişik noktalarında süreceğini bildirdi. Ayrıca yetkililer, kampanya kapsamında bastırılan "Bilinçli Tüketici Rehberi"nin de tüketiciler tarafından, alışverişlerde mağdur olmamaları için nasıl bir yol izleyeceklerini gösterdiği için daima el altında bulundurulması gerektiğini vurguladı.Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, kampanyaya ilişkin, "Tüketici haklarının adı var fakat bunların ne olduğu pek bilinmiyor. Bu nedenle tüketici haklarının bilinmesi ve herkesin hakkını daha iyi savunabilmesi için zabıta ağabeylerimizle iş birliği içinde hem denetim yapıyoruz hem de rehber dağıtıyoruz. Bunda da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte restoranları ve gıda maddeleri satan iş yerlerini denetledi

ANKARA (AA) - Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte restoranları ve gıda maddeleri satan iş yerlerini denetledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, zabıta ekipleriyle denetim yaparak, vatandaşlara, "Bilinçli Tüketici Rehberi" dağıttı.

Kızılay Milli İrade Meydanı'na zabıta üniformalarıyla gelen küçük zabıtalar, denetimden önce Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkililerinden, denetim sırasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi aldı.

Çocuklar, çevredeki fast-food restoranlar ile gıda maddesi satan bazı iş yerlerinde mutfaklara girdi, personelin hijyen kurallarına uyumunu, satılan ürünlerde soğuk zincir koşullarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Denetimlerine gıda maddeleri satılan dükkanlarda devam eden çocuklar, raflarda bulunan ürünlerin son kullanım tarihlerini de kontrol etti.

Zabıta üniformaları ve sevimli tavırlarıyla ilgi çeken küçük zabıtalar, hem esnaftan hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

- Kampanya yaygınlaştırılacak

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi yetkilileri, tüketicileri, haklarını bilmeleri ve kullanmaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla yoğun bir kampanya yürüttüklerini belirterek, kampanyanın Ankara'nın değişik noktalarında süreceğini bildirdi.

Ayrıca yetkililer, kampanya kapsamında bastırılan "Bilinçli Tüketici Rehberi"nin de tüketiciler tarafından, alışverişlerde mağdur olmamaları için nasıl bir yol izleyeceklerini gösterdiği için daima el altında bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, kampanyaya ilişkin, "Tüketici haklarının adı var fakat bunların ne olduğu pek bilinmiyor. Bu nedenle tüketici haklarının bilinmesi ve herkesin hakkını daha iyi savunabilmesi için zabıta ağabeylerimizle iş birliği içinde hem denetim yapıyoruz hem de rehber dağıtıyoruz. Bunda da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.