pendik escort bayan
ak

Milliyetemlak.com, İmar Harcı Tutarlarını Duyurdu

29.01.2018 - 15:53, Güncelleme: 29.01.2018 - 15:53
 

Milliyetemlak.com, İmar Harcı Tutarlarını Duyurdu

Milliyetemlak.com, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam ortaya çıktığını duyurdu

İSTANBUL (AA) - Milliyetemlak.com, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam ortaya çıktığını duyurdu.Milliyetemlak.com tarafından yapılan açıklamaya göre, belediyeler tarafından her yıl başında tespit edilerek duyurulan imar harçları inşaat projesi olan müteahhit ve yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam ortaya çıktı.Buna göre, metrekare başına ödenecek yapı kullanma izin belgesi harç bedellerinde 2017 yılında bin metrekareye kadar olan konut-rezidans yapıları için alınan 3,03 TL ücret, yeni yılda 3,33 TL olarak belirlendi. Konut ve rezidans tipi inşaatlar için belirlenen bu birim fiyat, bin metrekareden 15 bin metrekareye kadar 3,60 TL, 15 bin metrekareden 50 bin metrekareye kadar 3,73 TL, 50 bin-100 bin metrekare 4,13 TL ve 100 bin metrekare üstündeki yapılar için de 4,66 TL olarak açıklandı. Milliyetemlak.com verilerine göre, yapı yoğunluğu oranlarında 5 bin metrekareye kadar konut inşaatlarının öne çıkmasından dolayı 3,33 ve 3,60 TL olan harç ücretlerinin daha sık kullanılması bekleniyor. - Konut dışı yapılarda imar harçlarıKonut dışı yapılar kategorisinde değerlendirilen; otel, alışveriş merkezi, iş merkezi gibi projelerin imar harçları da 2018 yılında yeniden düzenlendi. Genişliği bin metrekareyi bulan konut dışı yapılarda yeni yılla birlikte imar harcı metrekare başına 4,93 TL oldu. Daha geniş yapılar içinse metrekare başına düşen harç ücreti ise "15 bin metrekare 5,19 TL,15 bin- 50 bin metrekare 6,26 TL,50 bin -100 bin metrekare 7,33 TL ve 100 bin metrekare üstündeki büyük projeler 8,79 TL." şeklinde belirlendi.Konut dışı yapıların yanı sıra özel yapılar için de ayrıca bir imar harcı tarifesi bulunuyor. Özel hastane, okul, üniversite gibi yapıların içinde yer aldığı özel hizmet binaları ile sanayi yapılarında imar harcı metrekare başına 2,53 TL olarak belirlendi.Dernek, yurt, kültür binası gibi yapılar için 0,8 TL ve tarım amaçlı kullanılacak yapılar için de 0,34 TL olarak açıklandı. Konut ve konut dışı yapılar haricinde kalan özel yapıların imar harcı bedellerinde metrekare sınırlaması olmaksızın tüm projeler için tek bir rayiç fiyat esas alınıyor.
Milliyetemlak.com, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam ortaya çıktığını duyurdu

İSTANBUL (AA) - Milliyetemlak.com, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam ortaya çıktığını duyurdu.

Milliyetemlak.com tarafından yapılan açıklamaya göre, belediyeler tarafından her yıl başında tespit edilerek duyurulan imar harçları inşaat projesi olan müteahhit ve yatırımcıları yakından ilgilendiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam ortaya çıktı.

Buna göre, metrekare başına ödenecek yapı kullanma izin belgesi harç bedellerinde 2017 yılında bin metrekareye kadar olan konut-rezidans yapıları için alınan 3,03 TL ücret, yeni yılda 3,33 TL olarak belirlendi.

Konut ve rezidans tipi inşaatlar için belirlenen bu birim fiyat, bin metrekareden 15 bin metrekareye kadar 3,60 TL, 15 bin metrekareden 50 bin metrekareye kadar 3,73 TL, 50 bin-100 bin metrekare 4,13 TL ve 100 bin metrekare üstündeki yapılar için de 4,66 TL olarak açıklandı.

Milliyetemlak.com verilerine göre, yapı yoğunluğu oranlarında 5 bin metrekareye kadar konut inşaatlarının öne çıkmasından dolayı 3,33 ve 3,60 TL olan harç ücretlerinin daha sık kullanılması bekleniyor.


- Konut dışı yapılarda imar harçları


Konut dışı yapılar kategorisinde değerlendirilen; otel, alışveriş merkezi, iş merkezi gibi projelerin imar harçları da 2018 yılında yeniden düzenlendi. Genişliği bin metrekareyi bulan konut dışı yapılarda yeni yılla birlikte imar harcı metrekare başına 4,93 TL oldu. Daha geniş yapılar içinse metrekare başına düşen harç ücreti ise "15 bin metrekare 5,19 TL,15 bin- 50 bin metrekare 6,26 TL,50 bin -100 bin metrekare 7,33 TL ve 100 bin metrekare üstündeki büyük projeler 8,79 TL." şeklinde belirlendi.

Konut dışı yapıların yanı sıra özel yapılar için de ayrıca bir imar harcı tarifesi bulunuyor. Özel hastane, okul, üniversite gibi yapıların içinde yer aldığı özel hizmet binaları ile sanayi yapılarında imar harcı metrekare başına 2,53 TL olarak belirlendi.

Dernek, yurt, kültür binası gibi yapılar için 0,8 TL ve tarım amaçlı kullanılacak yapılar için de 0,34 TL olarak açıklandı. Konut ve konut dışı yapılar haricinde kalan özel yapıların imar harcı bedellerinde metrekare sınırlaması olmaksızın tüm projeler için tek bir rayiç fiyat esas alınıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.