pendik escort bayan
ak

Milli Eğitim Müdürü Yazıcı'dan Karne Uyarısı

18.01.2018 - 11:53, Güncelleme: 18.01.2018 - 11:53
 

Milli Eğitim Müdürü Yazıcı'dan Karne Uyarısı

YOZGAT (AA) - Yozgat Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, karnenin geride kalan dönemin bir değerlendirmesi olduğunu belirterek, sadece notlarına bakarak...

YOZGAT (AA) - Yozgat Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, karnenin geride kalan dönemin bir değerlendirmesi olduğunu belirterek, sadece notlarına bakarak çocuklarımızı yargılamak, eleştirmek onlara karşı haksızlık olacağını söyledi.Öğrencilerin yarın karne alarak yarı yıl tatiline girecek olması nedeniyle Yozgat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı bir açıklama yaparak öğrenci ve velilere uyarılarda bulundu.Yazıcı, 2017-2018 öğretim yılının birinci dönemini başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "19 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde okul öncesinde 5 bin 620, temel eğitimde 48 bin 581 ve orta öğretim kademesinde 22 bin 674 öğrenim gören öğrencimiz olmak üzere 76 bin 875 öğrencimize karnelerini dağıtmış olacağız." dedi. Yarıyıl tatilinin bir yenilenmek, dinçleşmek motive olmak için fırsat olduğunu anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:"Çocuklarımız yarıyıl karneleriyle derslerindeki başarılarını ve eksikliklerini görme fırsatını bulacaklar, çalışmalarını çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını yeniden gözden geçireceklerdir. Karne sonuçları ne olursa olsun herkes gerek fiziksel gerekse zihinsel açıdan dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyar. Tatilde öncelikli olarak yapılması gereken planlama bu yönde olmalıdır."Velilere seslenen Yazıcı, şunları kaydetti:"Özellikle zayıf notları nedeniyle kendilerine olan güvenleri zedelenen ve kaygıları artan çocukların, farklı duygu ve düşünceler içine girebilir. Bu durumda anne baba olarak karnenin, çocuğumuzun tamamen başarılı ya da başarısız olduğunun bir göstergesi olmadığına çocuğumuza hissettirmemiz büyük önem taşımaktadır.Karne, geride bıraktığımız dönemin bir değerlendirmesidir. Sadece notlarına bakarak çocuklarımızı yargılamak, eleştirmek onlara karşı haksızlıktır. Karneyi bir bütün olarak görmek, ders notlarının yanında davranış notlarını da değerlendirmek, başarısız olduğu yönlerden çok başarılı olduğu yönleri öne çıkarmak ve eksik yönleri geliştirmesi için çocuğu desteklemek daha yararlı olacaktır."
YOZGAT (AA) - Yozgat Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, karnenin geride kalan dönemin bir değerlendirmesi olduğunu belirterek, sadece notlarına bakarak...

YOZGAT (AA) - Yozgat Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, karnenin geride kalan dönemin bir değerlendirmesi olduğunu belirterek, sadece notlarına bakarak çocuklarımızı yargılamak, eleştirmek onlara karşı haksızlık olacağını söyledi.

Öğrencilerin yarın karne alarak yarı yıl tatiline girecek olması nedeniyle Yozgat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı bir açıklama yaparak öğrenci ve velilere uyarılarda bulundu.

Yazıcı, 2017-2018 öğretim yılının birinci dönemini başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "19 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde okul öncesinde 5 bin 620, temel eğitimde 48 bin 581 ve orta öğretim kademesinde 22 bin 674 öğrenim gören öğrencimiz olmak üzere 76 bin 875 öğrencimize karnelerini dağıtmış olacağız." dedi.

Yarıyıl tatilinin bir yenilenmek, dinçleşmek motive olmak için fırsat olduğunu anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız yarıyıl karneleriyle derslerindeki başarılarını ve eksikliklerini görme fırsatını bulacaklar, çalışmalarını çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını yeniden gözden geçireceklerdir. Karne sonuçları ne olursa olsun herkes gerek fiziksel gerekse zihinsel açıdan dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyar. Tatilde öncelikli olarak yapılması gereken planlama bu yönde olmalıdır."

Velilere seslenen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Özellikle zayıf notları nedeniyle kendilerine olan güvenleri zedelenen ve kaygıları artan çocukların, farklı duygu ve düşünceler içine girebilir. Bu durumda anne baba olarak karnenin, çocuğumuzun tamamen başarılı ya da başarısız olduğunun bir göstergesi olmadığına çocuğumuza hissettirmemiz büyük önem taşımaktadır.

Karne, geride bıraktığımız dönemin bir değerlendirmesidir. Sadece notlarına bakarak çocuklarımızı yargılamak, eleştirmek onlara karşı haksızlıktır. Karneyi bir bütün olarak görmek, ders notlarının yanında davranış notlarını da değerlendirmek, başarısız olduğu yönlerden çok başarılı olduğu yönleri öne çıkarmak ve eksik yönleri geliştirmesi için çocuğu desteklemek daha yararlı olacaktır."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.