pendik escort bayan
ak

Milletvekili Başer, "Projelere Destek Veriyoruz"

02.02.2018 - 16:53, Güncelleme: 02.02.2018 - 16:53
 

Milletvekili Başer, "Projelere Destek Veriyoruz"

YOZGAT (AA) - Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğince hazırlanan "Akkaraman ve Kıl Keçisi Islahı Projesi" Gıda Tarım ve Hayvancılık...

YOZGAT (AA) - Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğince hazırlanan "Akkaraman ve Kıl Keçisi Islahı Projesi" Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edildi. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğini ziyaret ederek başkan Nevzat Yıldırım'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, AK Parti iktidarlarının her zaman tarım ve hayvancılığa önem verdiğini ve üreticilere büyük destekler sağladığını söyledi. Tarım ve hayvancılığın gelişimine yönelik hazırlanan projeleri yakından takip ettiklerini ve gereken hür türlü desteği verdiklerini dile getiren Başer, "Damızlık koyun keçi yetiştiriciler birliğimizin daha önce hazırladığı 3 Akkaraman bir kıl keçisi ıslahı projesi bakanlığımız tarafından kabul edildi. İnşallah bu proje ile hem hayvan ıslahı gerçekleşecek, hem de üreticimiz desteklerden daha fazla yararlanmış olacak. Bu birliğimiz, 2 proje daha hazırladı inşallah bu projelerinde kabul edilmesiyle daha fazla üreticimiz desteklenmiş olacak." dedi. Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yıldırım da, Milletvekili Başer'in kendilerine büyük destek sağladığını, hazırladıkları projeleri yakından takip ettiğini belirterek teşekkür etti. İl genelinde 300 bin civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu ifade eden yıldırım, "Birlik olarak ilimizdeki bu hayvanların ıslahını yapıp üreticimizin daha fazla verim almasını, daha fazla gelir elde etmesini istiyoruz." diye konuştu.Yıldırım, Akkaraman ırkının bölgeye uyumlu ve verimi yüksek olduğunu da aktararak şunları paylaştı:"Bizim şuanda 4 projemiz kabul edildi. Bu projede 25 bin 200 küçükbaş bulunuyor. Bakanlık her koyun için 25 lira destek verirken, bu projede yer alan elit sürü için koyun başına 140 lira, taban sürü için ise koyun başına 70 lira destek sağlıyor. Yine proje içinde bulunan her koç için ise 200 lira destek veriyor."Hazırladıkları 2 projenin de kabul edilmesiyle daha fazla üreticinin bu desteklerden yararlanacağına dikkati çeken Yıldırım, "Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi gerekiyor. Verilen bu desteklerle üreticilerimizi hayvancılığa yönlendiriyor. Bu konuda bize büyük katkı sağlayan milletvekilimiz Yusuf Başer ve diğer milletvekillerimize tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
YOZGAT (AA) - Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğince hazırlanan "Akkaraman ve Kıl Keçisi Islahı Projesi" Gıda Tarım ve Hayvancılık...

YOZGAT (AA) - Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğince hazırlanan "Akkaraman ve Kıl Keçisi Islahı Projesi" Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edildi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğini ziyaret ederek başkan Nevzat Yıldırım'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, AK Parti iktidarlarının her zaman tarım ve hayvancılığa önem verdiğini ve üreticilere büyük destekler sağladığını söyledi.

Tarım ve hayvancılığın gelişimine yönelik hazırlanan projeleri yakından takip ettiklerini ve gereken hür türlü desteği verdiklerini dile getiren Başer, "Damızlık koyun keçi yetiştiriciler birliğimizin daha önce hazırladığı 3 Akkaraman bir kıl keçisi ıslahı projesi bakanlığımız tarafından kabul edildi. İnşallah bu proje ile hem hayvan ıslahı gerçekleşecek, hem de üreticimiz desteklerden daha fazla yararlanmış olacak. Bu birliğimiz, 2 proje daha hazırladı inşallah bu projelerinde kabul edilmesiyle daha fazla üreticimiz desteklenmiş olacak." dedi.

Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yıldırım da, Milletvekili Başer'in kendilerine büyük destek sağladığını, hazırladıkları projeleri yakından takip ettiğini belirterek teşekkür etti.

İl genelinde 300 bin civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu ifade eden yıldırım, "Birlik olarak ilimizdeki bu hayvanların ıslahını yapıp üreticimizin daha fazla verim almasını, daha fazla gelir elde etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, Akkaraman ırkının bölgeye uyumlu ve verimi yüksek olduğunu da aktararak şunları paylaştı:

"Bizim şuanda 4 projemiz kabul edildi. Bu projede 25 bin 200 küçükbaş bulunuyor. Bakanlık her koyun için 25 lira destek verirken, bu projede yer alan elit sürü için koyun başına 140 lira, taban sürü için ise koyun başına 70 lira destek sağlıyor. Yine proje içinde bulunan her koç için ise 200 lira destek veriyor."

Hazırladıkları 2 projenin de kabul edilmesiyle daha fazla üreticinin bu desteklerden yararlanacağına dikkati çeken Yıldırım, "Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi gerekiyor. Verilen bu desteklerle üreticilerimizi hayvancılığa yönlendiriyor. Bu konuda bize büyük katkı sağlayan milletvekilimiz Yusuf Başer ve diğer milletvekillerimize tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.