pendik escort bayan
ak

Milletlerarası Anlaşmalar

17.01.2018 - 08:33, Güncelleme: 17.01.2018 - 08:33
 

Milletlerarası Anlaşmalar

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Bulgaristan, Belarus ve Irak ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı.Ankara'da 20 Mart 2012'de imzalanan "Türkiye...

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Bulgaristan, Belarus ve Irak ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı.Ankara'da 20 Mart 2012'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Arasındaki Ekonomik İşbirliği Anlaşması" ile taraflar, karşılıklı ilgi ve yarar temelinde tüm alanlarda ekonomik iş birliğini mümkün olan en geniş çerçevede geliştirmek ve güçlendirmek için her türlü çabayı gösterecek. Buna göre taraflar, kamu kurumları ve özel kuruluşlar arasında iş birliğini teşvik edecek ve kolaylaştıracak. Minsk'te 27 Temmuz 2017'de imzalanan "Türkiye-Belarus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Dokuzuncu Dönem Toplantısı Protokolü" de onaylanarak Resmi Gazete'de yer aldı. Protokole göre taraflar, üst düzey resmi ziyaretler, yasal çerçeve, ticari, ekonomik, yatırım ve finansal iş birliği yapacak. Ayrıca iki ülke, sanayi, bilim, teknoloji, ulaştırma, lojistik, telekomünikasyon, tarım, turizm, spor, şehircilik, inşaat faaliyetleri, ormancılık, su meteoroloji, çevre koruma ve eğitim alanlarında iş birliği yapma konusunda mutabık kaldı. - Türkiye ve Irak arasında sağlık protokolü Bağdat'ta 15 Ekim 2009'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Hudut Sağlığına Teknik Destek Sağlanmasına Dair Çalışma Protokolü" ve "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Türkiye'de Hasta Tedavisi Sağlanmasına Dair Çalışma Protokolünün" onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, Türkiye Sağlık Bakanlığı Irak'a sınır sağlığı konusunda teknik destek verecek ve Türk tarafınca karşı tarafa bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanacak. Ayrıca Irak'ın belirleyeceği yılda 100 hasta Türkiye'de ücretsiz tedavi edilecek ve söz konusu hastaların yol masrafları Irak tarafından karşılanacak.
ANKARA (AA) - Türkiye'nin Bulgaristan, Belarus ve Irak ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı.Ankara'da 20 Mart 2012'de imzalanan "Türkiye...

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Bulgaristan, Belarus ve Irak ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da 20 Mart 2012'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Arasındaki Ekonomik İşbirliği Anlaşması" ile taraflar, karşılıklı ilgi ve yarar temelinde tüm alanlarda ekonomik iş birliğini mümkün olan en geniş çerçevede geliştirmek ve güçlendirmek için her türlü çabayı gösterecek.

Buna göre taraflar, kamu kurumları ve özel kuruluşlar arasında iş birliğini teşvik edecek ve kolaylaştıracak.

Minsk'te 27 Temmuz 2017'de imzalanan "Türkiye-Belarus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Dokuzuncu Dönem Toplantısı Protokolü" de onaylanarak Resmi Gazete'de yer aldı.

Protokole göre taraflar, üst düzey resmi ziyaretler, yasal çerçeve, ticari, ekonomik, yatırım ve finansal iş birliği yapacak. Ayrıca iki ülke, sanayi, bilim, teknoloji, ulaştırma, lojistik, telekomünikasyon, tarım, turizm, spor, şehircilik, inşaat faaliyetleri, ormancılık, su meteoroloji, çevre koruma ve eğitim alanlarında iş birliği yapma konusunda mutabık kaldı.

- Türkiye ve Irak arasında sağlık protokolü

Bağdat'ta 15 Ekim 2009'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Hudut Sağlığına Teknik Destek Sağlanmasına Dair Çalışma Protokolü" ve "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Türkiye'de Hasta Tedavisi Sağlanmasına Dair Çalışma Protokolünün" onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Sağlık Bakanlığı Irak'a sınır sağlığı konusunda teknik destek verecek ve Türk tarafınca karşı tarafa bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanacak.

Ayrıca Irak'ın belirleyeceği yılda 100 hasta Türkiye'de ücretsiz tedavi edilecek ve söz konusu hastaların yol masrafları Irak tarafından karşılanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.