pendik escort bayan
ak

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları İçin Sünnet Şöleni

17.09.2016 - 14:53, Güncelleme: 17.09.2016 - 14:53
 

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları İçin Sünnet Şöleni

Sarıcakaya Belediye Başkanı Güler: "Evlerinden kilometrelerce uzakta göçebe durumundaki tarım işçilerinin yaşam şartlarını iyi hale getirmeye çalışıyoruz"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde kuşkonmaz üretimi yapan bir firma ile belediye iş birliğinde, Şanlıurfa'dan ilçeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları sünnet ettirildi.Laçin Mahallesi yakınlarından geçen Sakarya Nehri kenarında düzenlenen şölende 13 çocuk sünnet oldu.Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mikroklima özelliğe sahip ilçenin çok verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.İlçede özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen tarım işçilerinin olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti:"Ülkemizdeki kuşkonmaz üretiminin yüzde 90'ını gerçekleştiren iş adamımızla beraber tarım işçilerinin çocuklarını sünnet ettiriyoruz. Evlerinden kilometrelerce uzakta göçebe durumundaki tarım işçilerinin yaşam şartlarını iyi hale getirmeye çalışıyoruz. İlçemizde rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için çalışıyoruz. 13 çocuğu sünnet ettirdik. Hem çalışanlarımıza hem de köy halkı için yemek de veriyoruz. Böyle güzel bir törenle onların yanında olduğumuzu hissediyoruz."İlçede kuşkonmaz üretimi gerçekleştiren Nomad Tarım'ın ziraat mühendisi Ayşegül Oruç ise tarlalarında Şanlıurfa'dan gelen 100 işçiyi çalıştırdıklarını bildirdi.Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Oruç, "Bu çalışanlarımızın 13 çocuğunu sünnet ettirme kararı aldık. Belediye Başkanı Faruk Güler ile görüştük ve böyle bir etkinlik düzenledik. Sadece sünnet değil, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu etkinliğimiz de onlardan biri. İşçilerimiz de çok memnun oldular." diye konuştu.Tarım işçileri adına konuşan İsmail Çokan da 10 yıldır Eskişehir'e çalışmaya geldiklerini dile getirerek, "Şanlıurfa'dan geliyoruz, yılın 10 ayı buradayız. Kuşkonmaz üreten iş adamımız ile belediyemiz çocuklar için toplu sünnet şöleni düşünmüşler. Bu bizi çok mutlu etti. Etkinliğe vesile olanlara çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.Çocuklara oyuncakların da dağıtıldığı etkinlik, sünnet yemeğinin ardından sona erdi.
Sarıcakaya Belediye Başkanı Güler: "Evlerinden kilometrelerce uzakta göçebe durumundaki tarım işçilerinin yaşam şartlarını iyi hale getirmeye çalışıyoruz"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde kuşkonmaz üretimi yapan bir firma ile belediye iş birliğinde, Şanlıurfa'dan ilçeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları sünnet ettirildi.

Laçin Mahallesi yakınlarından geçen Sakarya Nehri kenarında düzenlenen şölende 13 çocuk sünnet oldu.

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mikroklima özelliğe sahip ilçenin çok verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.

İlçede özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen tarım işçilerinin olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki kuşkonmaz üretiminin yüzde 90'ını gerçekleştiren iş adamımızla beraber tarım işçilerinin çocuklarını sünnet ettiriyoruz. Evlerinden kilometrelerce uzakta göçebe durumundaki tarım işçilerinin yaşam şartlarını iyi hale getirmeye çalışıyoruz. İlçemizde rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için çalışıyoruz. 13 çocuğu sünnet ettirdik. Hem çalışanlarımıza hem de köy halkı için yemek de veriyoruz. Böyle güzel bir törenle onların yanında olduğumuzu hissediyoruz."

İlçede kuşkonmaz üretimi gerçekleştiren Nomad Tarım'ın ziraat mühendisi Ayşegül Oruç ise tarlalarında Şanlıurfa'dan gelen 100 işçiyi çalıştırdıklarını bildirdi.

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Oruç, "Bu çalışanlarımızın 13 çocuğunu sünnet ettirme kararı aldık. Belediye Başkanı Faruk Güler ile görüştük ve böyle bir etkinlik düzenledik. Sadece sünnet değil, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu etkinliğimiz de onlardan biri. İşçilerimiz de çok memnun oldular." diye konuştu.

Tarım işçileri adına konuşan İsmail Çokan da 10 yıldır Eskişehir'e çalışmaya geldiklerini dile getirerek, "Şanlıurfa'dan geliyoruz, yılın 10 ayı buradayız. Kuşkonmaz üreten iş adamımız ile belediyemiz çocuklar için toplu sünnet şöleni düşünmüşler. Bu bizi çok mutlu etti. Etkinliğe vesile olanlara çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuklara oyuncakların da dağıtıldığı etkinlik, sünnet yemeğinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.