pendik escort bayan
ak

"Mevlevi Ayinleri" Tek Ciltlik Eserde Toplandı

Siyaset 14.12.2016 - 16:23, Güncelleme: 14.12.2016 - 16:23
 

"Mevlevi Ayinleri" Tek Ciltlik Eserde Toplandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk musikisinin en görkemli ve kadim besteleri arasında gösterilen Mevlevi Ayinleri'ni, 880 sayfalık tek ciltlik kitapta topladı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, ilhamını Hazreti Mevlana'nın hayatından ve düşüncelerinden alan, Türk musikisinin en görkemli ve kadim besteleri arasında gösterilen Mevlevi Ayinleri'ni tek ciltlik kitapta topladı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam bediiyatının Türk coğrafyasında gelişip serpilmesinde tekkelerin birer akademi özelliğinde olduğunu söyledi. Zikir meclislerine eşlik eden musikinin tasavvuf eliyle dini bir forma kavuşarak kendine özgü sanatsal bir derinlik elde ettiğini vurgulayan Akyürek, "Belediye olarak şehrimizin en önemli tarihsel mekanlarından Asitane'de asırlardan bu yana kökleşmiş, Anadolu'ya, Balkanlara, Ortadoğu'ya yayılarak kendine ait yüksek bir kültür oluşturmuş Mevlevi Sema'sının olmazsa olmazı ayin-i şerifleri konu alan önemli bir eseri yayımladık. Eserin ortaya çıkmasında emeği geçen başta Hafız Ahmet Çalışır kardeşimiz olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.Büyükşehir Belediyesi tarafından 880 sayfalık tek cilt bir kitapta toplanan Mevlevi Ayinleri kitabının yanında, içerisinde Nayi Osman Dede'ye ait Uşşak, Çargah, Rast ve Hicaz Mevlevi ayinlerinin bulunduğu 4 ayrı CD'den oluşan Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi sanatçılarının hazırladığı albüm ile tüm ayinlerin notaları yer alıyor.Kitap, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür yayınları Kültür A.Ş. ve www.konyakultur.com internet adresinden temin edilebiliyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk musikisinin en görkemli ve kadim besteleri arasında gösterilen Mevlevi Ayinleri'ni, 880 sayfalık tek ciltlik kitapta topladı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, ilhamını Hazreti Mevlana'nın hayatından ve düşüncelerinden alan, Türk musikisinin en görkemli ve kadim besteleri arasında gösterilen Mevlevi Ayinleri'ni tek ciltlik kitapta topladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam bediiyatının Türk coğrafyasında gelişip serpilmesinde tekkelerin birer akademi özelliğinde olduğunu söyledi.

Zikir meclislerine eşlik eden musikinin tasavvuf eliyle dini bir forma kavuşarak kendine özgü sanatsal bir derinlik elde ettiğini vurgulayan Akyürek, "Belediye olarak şehrimizin en önemli tarihsel mekanlarından Asitane'de asırlardan bu yana kökleşmiş, Anadolu'ya, Balkanlara, Ortadoğu'ya yayılarak kendine ait yüksek bir kültür oluşturmuş Mevlevi Sema'sının olmazsa olmazı ayin-i şerifleri konu alan önemli bir eseri yayımladık. Eserin ortaya çıkmasında emeği geçen başta Hafız Ahmet Çalışır kardeşimiz olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 880 sayfalık tek cilt bir kitapta toplanan Mevlevi Ayinleri kitabının yanında, içerisinde Nayi Osman Dede'ye ait Uşşak, Çargah, Rast ve Hicaz Mevlevi ayinlerinin bulunduğu 4 ayrı CD'den oluşan Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi sanatçılarının hazırladığı albüm ile tüm ayinlerin notaları yer alıyor.

Kitap, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür yayınları Kültür A.Ş. ve www.konyakultur.com internet adresinden temin edilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.