pendik escort bayan
ak

Mevlana Tüneli'ndeki Çalışmalar

06.03.2017 - 16:28, Güncelleme: 06.03.2017 - 16:28
 

Mevlana Tüneli'ndeki Çalışmalar

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli inşaat çalışmalarında incelemede bulundu. Sivas Belediyesinden...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli inşaat çalışmalarında incelemede bulundu. Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül incelemeler sırasında, Mevlana Tüneli'nin Sivas Belediyesinin önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.Dünya ile birlikte Sivas'ın da geliştiğini aktaran Gül, 10 yıl önce sorun olmayan konuların şimdi sorun olmaya başladığına dikkati çekerek, "Araç sayımız her geçen gün artıyor. Eskiden bir köyde iki araç varken, şimdi her evde 2 araç var, bir apartmanda 20 araç var. Nüfusumuzun yarısı kadar aracımız var ve bu araçların da gideceği yollara ihtiyaç var." ifadesini kullandı. Gerek bu tünelin, gerek kuzey çevre yolunun, gerekse belediyenin planladığı, yaptığı otoparklar ve yolların ulaşım sorununu çözmek için olduğunu aktaran Gül, şöyle devam etti:"Bu meseleye bugün çözüm üretilmezse İstasyon Caddesi 5 sene sonra 45 dakikada, bir saatte ancak geçilir. Bu sebeple zamanında tedbir alıp oluşabilecek sorunları bertaraf etmek gerekiyor. Ben emeklerinden dolayı başta başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bu tüneli Sivas şartlarında Sivas Belediyesinin imkanlarıyla yapmak hem zor hem fedakarlık gerektiriyor."Belediye Başkanı Aydın ise kentte son yıllarda trafik yoğunluğunun arttığına vurgu yaptı. Bu yoğunluğu azaltmak için Mevlana Tüneli Projesi'nin önemli olduğuna işaret eden Aydın, şunları kaydetti: "Sivas'ın mega projelerinden biri olan Mevlana Tüneli, 550 metre gidiş, 550 metre geliş olacak, 2 tüpten oluşan bir proje. İstanbul için Avrasya Tüneli ne kadar önemliyse Mevlana'yı Aydoğan'a bağlayan Mevlana Tüneli de Sivas için o kadar önemli. Çünkü Sivas'ta bütün trafik meydandan dağılıyor. Bu proje tamamlandığında doğu-batı ve doğu-kuzey bağlantısı karşılıklı olarak meydanın dışında Alibaba dediğimiz diğer tarafta da Menderes Caddesi güzergahını birleştiren bir proje. Kabak yazısı dediğimiz askeri bölgenin altından bu bağlantıyı sağlayacağız. Tünel dediğimiz kısım bu projenin en önemli kısmı. Bununla birlikte Aydoğan bölgesinden çıkışta bağlantı yol projesi de önemli. Bu projeyle ilgili de mülkiyet çözümlemelerini tamamladık, enkaz bedeliyle ilgili de vatandaşların büyük çoğunluğuyla anlaşma sağladık. Nisan ayı itibarıyla da Yeni Mahalle karakolu bağlantılarını tamamlama çalışmaları için yıkımlara başlayacağız. Hedefimiz bu yıl içerisinde hem tüneli hem bağlantı yollarını tamamlayarak, burayı hizmete açmak. İnanıyorum ki hizmete girdiğinde Kent Meydanı, 50. Yıl Bulvarı, Ulu Cami Kavşağı, Hastaneler Kavşağı başta olmak üzere meydanı besleyen bütün güzergahlarda trafikte ciddi bir rahatlama olacaktır."Programa vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli inşaat çalışmalarında incelemede bulundu. Sivas Belediyesinden...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli inşaat çalışmalarında incelemede bulundu.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül incelemeler sırasında, Mevlana Tüneli'nin Sivas Belediyesinin önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

Dünya ile birlikte Sivas'ın da geliştiğini aktaran Gül, 10 yıl önce sorun olmayan konuların şimdi sorun olmaya başladığına dikkati çekerek, "Araç sayımız her geçen gün artıyor. Eskiden bir köyde iki araç varken, şimdi her evde 2 araç var, bir apartmanda 20 araç var. Nüfusumuzun yarısı kadar aracımız var ve bu araçların da gideceği yollara ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Gerek bu tünelin, gerek kuzey çevre yolunun, gerekse belediyenin planladığı, yaptığı otoparklar ve yolların ulaşım sorununu çözmek için olduğunu aktaran Gül, şöyle devam etti:

"Bu meseleye bugün çözüm üretilmezse İstasyon Caddesi 5 sene sonra 45 dakikada, bir saatte ancak geçilir. Bu sebeple zamanında tedbir alıp oluşabilecek sorunları bertaraf etmek gerekiyor. Ben emeklerinden dolayı başta başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bu tüneli Sivas şartlarında Sivas Belediyesinin imkanlarıyla yapmak hem zor hem fedakarlık gerektiriyor."

Belediye Başkanı Aydın ise kentte son yıllarda trafik yoğunluğunun arttığına vurgu yaptı. Bu yoğunluğu azaltmak için Mevlana Tüneli Projesi'nin önemli olduğuna işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Sivas'ın mega projelerinden biri olan Mevlana Tüneli, 550 metre gidiş, 550 metre geliş olacak, 2 tüpten oluşan bir proje. İstanbul için Avrasya Tüneli ne kadar önemliyse Mevlana'yı Aydoğan'a bağlayan Mevlana Tüneli de Sivas için o kadar önemli. Çünkü Sivas'ta bütün trafik meydandan dağılıyor. Bu proje tamamlandığında doğu-batı ve doğu-kuzey bağlantısı karşılıklı olarak meydanın dışında Alibaba dediğimiz diğer tarafta da Menderes Caddesi güzergahını birleştiren bir proje.

Kabak yazısı dediğimiz askeri bölgenin altından bu bağlantıyı sağlayacağız. Tünel dediğimiz kısım bu projenin en önemli kısmı. Bununla birlikte Aydoğan bölgesinden çıkışta bağlantı yol projesi de önemli. Bu projeyle ilgili de mülkiyet çözümlemelerini tamamladık, enkaz bedeliyle ilgili de vatandaşların büyük çoğunluğuyla anlaşma sağladık. Nisan ayı itibarıyla da Yeni Mahalle karakolu bağlantılarını tamamlama çalışmaları için yıkımlara başlayacağız. Hedefimiz bu yıl içerisinde hem tüneli hem bağlantı yollarını tamamlayarak, burayı hizmete açmak. İnanıyorum ki hizmete girdiğinde Kent Meydanı, 50. Yıl Bulvarı, Ulu Cami Kavşağı, Hastaneler Kavşağı başta olmak üzere meydanı besleyen bütün güzergahlarda trafikte ciddi bir rahatlama olacaktır."

Programa vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Mevlana Tüneli'ndeki Çalışmalar

Mevlana Tüneli'ndeki Çalışmalar

Mevlana Tüneli'ndeki Çalışmalar

Mevlana Tüneli'ndeki Çalışmalar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.