pendik escort bayan
ak

Metruk Evde Tutulan Köpek, Şikayet Üzerine Kurtarıldı

25.02.2017 - 15:56, Güncelleme: 25.02.2017 - 15:56
 

Metruk Evde Tutulan Köpek, Şikayet Üzerine Kurtarıldı

Sivas'ta kullanılmayan bir evde, sahibi tarafından uzun süredir kilitli tutulduğu belirtilen köpek, hayvanseverlerin şikayeti üzerine bulunduğu yerden alınarak hayvan barınağına teslim edildi.

AA - Sivas'ta kullanılmayan bir evde, sahibi tarafından uzun süredir kilitli tutulduğu belirtilen köpek, hayvanseverlerin şikayeti üzerine bulunduğu yerden alınarak hayvan barınağına teslim edildi.Alibaba Mahallesi Bostan Sokak'ta Alman kurdu cinsi bir köpeğin, bakımsız, terk edilmiş haldeki müstakil evde uzun süredir kilitli tutulduğunu gören vatandaşlar, Orman İşletme Müdürlüğüne ihbarda bulundu.Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Nurten Tezer ile eve gelen ekipler, köpeğin sahibi Kenan Özçelik'e ulaştı. Özçelik tarafından dışarı çıkarılan köpek, SivasBelediyesi Başıboş Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi.Özçelik, köpeğe yaklaşık bir yıldır baktığını belirterek "Küçükten beri hayvan bakıyorum, besliyorum. Herkes apartmanda kedi, köpek bakıyor şikayet olmuyor. Kapalı ortamda köpek bakılıyor diye şikayeti ilk defa duyuyorum. Kış günü nerede besleyeyim. İşim gücüm var, sabah akşam köpeğin yanında duramıyorum. Zaten köpeği kışın buraya getirdim." diye konuştu.Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Sivas Temsilcisi Nurten Tezer ise bir hayvanın bu koşullarda yaşamasının mümkün olmadığını söyleyerek "Burada bir köpeğin kapalı tutulduğu, 3 günde bir gelip yemek verildiği, hayvanın yalnız kaldığı ve kötü koşullarda yaşadığı haberini aldık." dedi.Köpeğin kötü koşullarda yaşadığını iddia eden Tezer, "Her ne kadar sahibi akşamları gelip dışarıya çıkarıyorum dese de yavruyken buraya kapatmış ve 1 yıldır bu köpek kapalı kalıyor. Hayvanın özgürlüğünü kısıtlamaya hiç kimsenin hakkı yok. İçerisi çok kötü ve doğru düzgün bir yaşam alanı yok. Belki de bu hayvan doğru düzgün güneş bile görmedi. İnsan olsun hayvan olsun fark etmez her canlının layık olduğu şekilde yaşamaya hakkı var." ifadelerini kullandı.
Sivas'ta kullanılmayan bir evde, sahibi tarafından uzun süredir kilitli tutulduğu belirtilen köpek, hayvanseverlerin şikayeti üzerine bulunduğu yerden alınarak hayvan barınağına teslim edildi.

AA - Sivas'ta kullanılmayan bir evde, sahibi tarafından uzun süredir kilitli tutulduğu belirtilen köpek, hayvanseverlerin şikayeti üzerine bulunduğu yerden alınarak hayvan barınağına teslim edildi.

Alibaba Mahallesi Bostan Sokak'ta Alman kurdu cinsi bir köpeğin, bakımsız, terk edilmiş haldeki müstakil evde uzun süredir kilitli tutulduğunu gören vatandaşlar, Orman İşletme Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Nurten Tezer ile eve gelen ekipler, köpeğin sahibi Kenan Özçelik'e ulaştı. Özçelik tarafından dışarı çıkarılan köpek, SivasBelediyesi Başıboş Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi.

Özçelik, köpeğe yaklaşık bir yıldır baktığını belirterek "Küçükten beri hayvan bakıyorum, besliyorum. Herkes apartmanda kedi, köpek bakıyor şikayet olmuyor. Kapalı ortamda köpek bakılıyor diye şikayeti ilk defa duyuyorum. Kış günü nerede besleyeyim. İşim gücüm var, sabah akşam köpeğin yanında duramıyorum. Zaten köpeği kışın buraya getirdim." diye konuştu.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Sivas Temsilcisi Nurten Tezer ise bir hayvanın bu koşullarda yaşamasının mümkün olmadığını söyleyerek "Burada bir köpeğin kapalı tutulduğu, 3 günde bir gelip yemek verildiği, hayvanın yalnız kaldığı ve kötü koşullarda yaşadığı haberini aldık." dedi.

Köpeğin kötü koşullarda yaşadığını iddia eden Tezer, "Her ne kadar sahibi akşamları gelip dışarıya çıkarıyorum dese de yavruyken buraya kapatmış ve 1 yıldır bu köpek kapalı kalıyor. Hayvanın özgürlüğünü kısıtlamaya hiç kimsenin hakkı yok. İçerisi çok kötü ve doğru düzgün bir yaşam alanı yok. Belki de bu hayvan doğru düzgün güneş bile görmedi. İnsan olsun hayvan olsun fark etmez her canlının layık olduğu şekilde yaşamaya hakkı var." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.