pendik escort bayan
ak

Meram Belediyesi Kudüs'teki Eserlerin Bakım Ve Temizliğini Yapacak

Siyaset 06.11.2017 - 12:48, Güncelleme: 06.11.2017 - 12:48
 

Meram Belediyesi Kudüs'teki Eserlerin Bakım Ve Temizliğini Yapacak

Konya'nın Meram Belediyesince, "Abdülhamid Han’ın İzinden Meram Atiyye-i Seniyye" projesi kapsamında Mescid-i Aksa, Osmanlı eserleri ile kent sokaklarının bakım ve temizliğini yapmaları için Kudüs'e ekip götürülecek- Meram Belediye Başkanı Toru:- "Camiler

KONYA (AA) - Meram Belediyesince, "Abdülhamid Han'ın İzinden Meram Atiyye-i Seniyye" projesi kapsamında Kudüs'te Mescid-i Aksa, Osmanlı eserleri ile kent sokaklarının bakım ve temizliği yapılacak. Temizlik ve bakım çalışmaları için 110 kişilik ekip Kudüs'e gidecek. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, temizlik ve bakım çalışması amacıyla yarın Kudüs'e gideceklerini belirtti. Osmanlı döneminde ilk belediyecilik çalışmalarının Mekke, Medine ve Kudüs'te başladığını dile getiren Toru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs'ü yalnız bırakmayın" çağrısına destek verdiklerini ifade etti.Toru, çalışmaya katılacak öğrencileri belirlemek üzere düzenledikleri Kudüs Akademisi'ne 2 günde 400 kişinin başvurduğunu aktararak, katılımcıların 1,5 ay boyunca Kudüs'le ilgili eğitim aldığını ifade etti.- Orhan Osmanoğlu ve Şerife Boz da katılacakAkademiye Türkiye'nin farklı illerinden katılım olduğunu anlatan Toru, şöyle devam etti:"Akademi sonunda yaptığımız sınavda başarılı olan 20 öğrencimiz Kudüs'e gitmeye hak kazandı. 400 kursiyerimizin yarısı erkekti. Yaptığımız sınavda başarılı olan 20 kursiyerimizin 18'i bayan. Burada bayanların başarısı var. Gidecek kişilerin arasında Sultan 2. Abdülhamid'in 4'üncü kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu ve 15 Temmuz gazisi Şerife Boz kardeşimiz de olacak."Toru, proje kapsamında yaklaşık 60 Osmanlı eserinin iç ve dış temizliğini yapacaklarını aktararak, şunları kaydetti:"Camilerin avizelerinin bakımlarını yapacağız. Isparta'dan getirdiğimiz gül esanslarıyla oraları temizleyerek, mukaddes bir hizmeti hep birlikte yapacağız. Kudüs demek İslam'ın izzeti ve namusu demektir. Kudüs kutsal bir beldedir ve bin yıllık Türk şehridir. Yaptığımız bu çalışmanın da kelebek etkisiyle Türkiye'ye yayılacağına inanıyoruz."Proje kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, temizlik personeli, basın mensupları ve öğrencilerden oluşan 110 kişilik heyet uçakla Kudüs'e gidecek.
Konya'nın Meram Belediyesince, "Abdülhamid Han’ın İzinden Meram Atiyye-i Seniyye" projesi kapsamında Mescid-i Aksa, Osmanlı eserleri ile kent sokaklarının bakım ve temizliğini yapmaları için Kudüs'e ekip götürülecek- Meram Belediye Başkanı Toru:- "Camiler

KONYA (AA) - Meram Belediyesince, "Abdülhamid Han'ın İzinden Meram Atiyye-i Seniyye" projesi kapsamında Kudüs'te Mescid-i Aksa, Osmanlı eserleri ile kent sokaklarının bakım ve temizliği yapılacak.

Temizlik ve bakım çalışmaları için 110 kişilik ekip Kudüs'e gidecek.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, temizlik ve bakım çalışması amacıyla yarın Kudüs'e gideceklerini belirtti.

Osmanlı döneminde ilk belediyecilik çalışmalarının Mekke, Medine ve Kudüs'te başladığını dile getiren Toru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs'ü yalnız bırakmayın" çağrısına destek verdiklerini ifade etti.

Toru, çalışmaya katılacak öğrencileri belirlemek üzere düzenledikleri Kudüs Akademisi'ne 2 günde 400 kişinin başvurduğunu aktararak, katılımcıların 1,5 ay boyunca Kudüs'le ilgili eğitim aldığını ifade etti.

- Orhan Osmanoğlu ve Şerife Boz da katılacak

Akademiye Türkiye'nin farklı illerinden katılım olduğunu anlatan Toru, şöyle devam etti:

"Akademi sonunda yaptığımız sınavda başarılı olan 20 öğrencimiz Kudüs'e gitmeye hak kazandı. 400 kursiyerimizin yarısı erkekti. Yaptığımız sınavda başarılı olan 20 kursiyerimizin 18'i bayan. Burada bayanların başarısı var. Gidecek kişilerin arasında Sultan 2. Abdülhamid'in 4'üncü kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu ve 15 Temmuz gazisi Şerife Boz kardeşimiz de olacak."

Toru, proje kapsamında yaklaşık 60 Osmanlı eserinin iç ve dış temizliğini yapacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Camilerin avizelerinin bakımlarını yapacağız. Isparta'dan getirdiğimiz gül esanslarıyla oraları temizleyerek, mukaddes bir hizmeti hep birlikte yapacağız. Kudüs demek İslam'ın izzeti ve namusu demektir. Kudüs kutsal bir beldedir ve bin yıllık Türk şehridir. Yaptığımız bu çalışmanın da kelebek etkisiyle Türkiye'ye yayılacağına inanıyoruz."

Proje kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, temizlik personeli, basın mensupları ve öğrencilerden oluşan 110 kişilik heyet uçakla Kudüs'e gidecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.