pendik escort bayan
ak

"Medya Teröre Alet Olmamalı"

01.03.2017 - 09:48, Güncelleme: 01.03.2017 - 09:48
 

"Medya Teröre Alet Olmamalı"

BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan:- "Medya teröre alet olmamalıdır. Terörün istediği, karmaşa ve korku ortamı oluşturmaktır. Medya, terörün algı oluşturmasını destekleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Bunu yasal ve idari zorlamalar

KONYA (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, "Medya teröre alet olmamalıdır. Terörün istediği, karmaşa ve korku ortamı oluşturmaktır. Medya, terörün algı oluşturmasını destekleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Bunu yasal ve idari zorlamalarla değil kendi iç denetimimizle yapmalıyız." dedi.Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre karşı medyanın belli sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Medyanın toplumun değerlerini oluşturan, aynı zamanda yıkabilen bir konumda olduğuna dikkati çeken Arslan, medyanın özellikle 15 Temmuz'da önemli bir görev üstlendiğini hatırlattı. İnsanların ve toplum içindeki kesimlerin farklı düşünebildiğini, bunun da şiddete dönüşmemesi için medyaya büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:"Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un çağrısını yineliyorum. Medya teröre alet olmamalıdır. Terörün istediği, karmaşa ve korku ortamı oluşturmaktır. Medya, terörün algı oluşturmasını destekleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Bunu yasal ve idari zorlamalarla değil kendi iç denetimimizle yapmalıyız. Tüm meslektaşlarıma da böyle bir çağrı yapmak istiyorum."- Teröre alet olan medya kuruluşlarına yaptırımArslan, resmi ilan alan bir gazetenin sahibi ve ortakları hakkında, anayasaya karşı bir suçtan ya da terör suçlarına ilişkin dava açılmışsa yasalar çerçevesinde 60 günü geçmemek şartı ile resmi ilanlarını kesme cezası uygulandığını aktardı.Benzer şekilde asgari kadroda yer alan personele terör suçları dolayısıyla dava açılmışsa asgari kadrodan çıkarılması yönünde bir yaptırım uygulandığını anımsatan Arslan, şunları söyledi:"Bu husus kamuoyunda çok tartışıldı, hatta biraz istismar dahi edildi. Bir kişinin işten çıkarılması değil asgari kadrodan çıkarılması isteniyor. Ancak devlet bir medya kuruluşuna kaynak ayırıyorsa ve bu medya kuruluşu da teröre ilişkin propaganda yapıyorsa hakkında da dava açılmışsa böyle bir yaptırım söz konusu olur. Şayet beraat olmuşsa da telafisi yapılabiliyor." - İnternet medyasının denetlenmesiArslan, internet medyasına bakıldığında ölçünün olmadığı ve her şeyin birbirine girdiği bir alanla karşı karşıya olunduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:"Sorumluluktan uzak bir durum var. Medya, terörü ve insanın yaşama hakkını tehdit eden unsurları destekleyici bir noktaya geliyorsa bunu kabul edemeyiz. İnternet sahasını gecekondulaşmanın yoğun olduğu bir yer olarak görebiliriz. Öte yandan bir düzenin olmadığı ve karmaşanın olduğu bir alanın yasal bir zemine oturtulması lazım. İnternet medyası 'Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler' anlamındaki bir sahadır. Önerim ise radyo ve televizyonların, gazetelerin, internette yayınlarını devam ettirenlerin desteklendiği, denetlendiği ve gerekli noktada da cezalandırıldığı bir sistemin oluşturulmasıdır. Fren ve gaz sisteminin ortaya konulması gerekiyor. Bu, devletin bütünlüğü, toplumsal hayatın sağlığı ve sağlıklı nesiller kurabilmek için zarurettir."
BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan:- "Medya teröre alet olmamalıdır. Terörün istediği, karmaşa ve korku ortamı oluşturmaktır. Medya, terörün algı oluşturmasını destekleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Bunu yasal ve idari zorlamalar

KONYA (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, "Medya teröre alet olmamalıdır. Terörün istediği, karmaşa ve korku ortamı oluşturmaktır. Medya, terörün algı oluşturmasını destekleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Bunu yasal ve idari zorlamalarla değil kendi iç denetimimizle yapmalıyız." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre karşı medyanın belli sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Medyanın toplumun değerlerini oluşturan, aynı zamanda yıkabilen bir konumda olduğuna dikkati çeken Arslan, medyanın özellikle 15 Temmuz'da önemli bir görev üstlendiğini hatırlattı.

İnsanların ve toplum içindeki kesimlerin farklı düşünebildiğini, bunun da şiddete dönüşmemesi için medyaya büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un çağrısını yineliyorum. Medya teröre alet olmamalıdır. Terörün istediği, karmaşa ve korku ortamı oluşturmaktır. Medya, terörün algı oluşturmasını destekleyecek yayınlardan kaçınmalıdır. Bunu yasal ve idari zorlamalarla değil kendi iç denetimimizle yapmalıyız. Tüm meslektaşlarıma da böyle bir çağrı yapmak istiyorum."

- Teröre alet olan medya kuruluşlarına yaptırım

Arslan, resmi ilan alan bir gazetenin sahibi ve ortakları hakkında, anayasaya karşı bir suçtan ya da terör suçlarına ilişkin dava açılmışsa yasalar çerçevesinde 60 günü geçmemek şartı ile resmi ilanlarını kesme cezası uygulandığını aktardı.

Benzer şekilde asgari kadroda yer alan personele terör suçları dolayısıyla dava açılmışsa asgari kadrodan çıkarılması yönünde bir yaptırım uygulandığını anımsatan Arslan, şunları söyledi:

"Bu husus kamuoyunda çok tartışıldı, hatta biraz istismar dahi edildi. Bir kişinin işten çıkarılması değil asgari kadrodan çıkarılması isteniyor. Ancak devlet bir medya kuruluşuna kaynak ayırıyorsa ve bu medya kuruluşu da teröre ilişkin propaganda yapıyorsa hakkında da dava açılmışsa böyle bir yaptırım söz konusu olur. Şayet beraat olmuşsa da telafisi yapılabiliyor."

- İnternet medyasının denetlenmesi

Arslan, internet medyasına bakıldığında ölçünün olmadığı ve her şeyin birbirine girdiği bir alanla karşı karşıya olunduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Sorumluluktan uzak bir durum var. Medya, terörü ve insanın yaşama hakkını tehdit eden unsurları destekleyici bir noktaya geliyorsa bunu kabul edemeyiz. İnternet sahasını gecekondulaşmanın yoğun olduğu bir yer olarak görebiliriz. Öte yandan bir düzenin olmadığı ve karmaşanın olduğu bir alanın yasal bir zemine oturtulması lazım. İnternet medyası 'Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler' anlamındaki bir sahadır. Önerim ise radyo ve televizyonların, gazetelerin, internette yayınlarını devam ettirenlerin desteklendiği, denetlendiği ve gerekli noktada da cezalandırıldığı bir sistemin oluşturulmasıdır. Fren ve gaz sisteminin ortaya konulması gerekiyor. Bu, devletin bütünlüğü, toplumsal hayatın sağlığı ve sağlıklı nesiller kurabilmek için zarurettir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.