pendik escort bayan
ak

Mazlumder'den 28 Şubat Talebi

24.01.2018 - 13:13, Güncelleme: 24.01.2018 - 13:13
 

Mazlumder'den 28 Şubat Talebi

KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat dönemine ilişkin yargı kararlarının iptal edilmesini...

KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat dönemine ilişkin yargı kararlarının iptal edilmesini ve hapiste bulunanların serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.Kayseri Adalet Sarayı önünde bir araya gelen dernek temsilcileri adına açıklama yapan Mikail Yıldız, üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat'ın çaldığı hayatların hesabının hakkıyla sorulamadığı gibi halihazırda 20 yılı aşan sürelerle 600'e yakın kişi bulunduğuna işaret etti. Bu mahpus ve mahpusların aileleri yönünden 28 Şubat'taki darbenin halen hayat çalmaya devam ettiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Unutulmamalıdır ki 12 Eylül’den hesap sorulmamış olması 28 Şubat’ı doğurduğu gibi 28 Şubat’tan hesap sorulmamış olması 15 Temmuz’u doğurmuştur. Darbelerden hesap sormak, bir taraftan darbelerin bütün aktörlerinin hakkettikleri cezalara muhatap olması diğer taraftan darbelerin mağdur ettiği mazlumlar üzerindeki zulmün ortadan kaldırılması ile mümkün olabilecektir. 3 hafta önce başlattığımız ve diğer şubelerimizin de desteği ile her çarşamba eş zamanlı olarak yürüttüğümüz '28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin!' başlıklı açıklamalarla 28 Şubat’ın en büyük mağdurlarının mağduriyetini gidermenin herkes üzerinde terk edilemez ve aksatılamaz bir farz olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. MAZLUMDER olarak umudumuzu kaybetmeden, '28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin, 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın' talebimizi tekrar tekrar vurgularız."
KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat dönemine ilişkin yargı kararlarının iptal edilmesini...

KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat dönemine ilişkin yargı kararlarının iptal edilmesini ve hapiste bulunanların serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.

Kayseri Adalet Sarayı önünde bir araya gelen dernek temsilcileri adına açıklama yapan Mikail Yıldız, üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat'ın çaldığı hayatların hesabının hakkıyla sorulamadığı gibi halihazırda 20 yılı aşan sürelerle 600'e yakın kişi bulunduğuna işaret etti.

Bu mahpus ve mahpusların aileleri yönünden 28 Şubat'taki darbenin halen hayat çalmaya devam ettiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki 12 Eylül’den hesap sorulmamış olması 28 Şubat’ı doğurduğu gibi 28 Şubat’tan hesap sorulmamış olması 15 Temmuz’u doğurmuştur. Darbelerden hesap sormak, bir taraftan darbelerin bütün aktörlerinin hakkettikleri cezalara muhatap olması diğer taraftan darbelerin mağdur ettiği mazlumlar üzerindeki zulmün ortadan kaldırılması ile mümkün olabilecektir. 3 hafta önce başlattığımız ve diğer şubelerimizin de desteği ile her çarşamba eş zamanlı olarak yürüttüğümüz '28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin!' başlıklı açıklamalarla 28 Şubat’ın en büyük mağdurlarının mağduriyetini gidermenin herkes üzerinde terk edilemez ve aksatılamaz bir farz olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. MAZLUMDER olarak umudumuzu kaybetmeden, '28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin, 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın' talebimizi tekrar tekrar vurgularız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.