pendik escort bayan
ak

Maltepe Esnafından "Yıkımın Durdurulması" Tepkisi

03.03.2017 - 15:58, Güncelleme: 03.03.2017 - 15:58
 

Maltepe Esnafından "Yıkımın Durdurulması" Tepkisi

Maltepe esnafı, Havagazı Fabrikası'ında başlatılan yıkım çalışmasının Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasının başvurusu üzerine mahkeme kararıyla durdurulmasına tepki gösterdi

ANKARA (AA) - Maltepe'deki Havagazı Fabrikası yanında bulunan elektrik santral binasının söküm çalışmaları hakkında, Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Mimarlar Odasının başvurusu üzerine mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesine bölge esnafı tepki gösterdi.Söküm çalışmalarının durdurulduğu Havagazı Fabrikası önünde toplanan Maltepe esnafı, fabrikanın yıkımına ilişkin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı almasını protesto etti. Maltepe esnafı adına basın açıklamasını okuyan Basri Yıldız, "Biz burada yaşıyoruz. Madem zararı var, niye bekletiliyor? Bu iş bir an önce kaldırılıp sorun bitirilsin." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Yıldız. binanın bir an önce yıkılarak temizlenmesini istediklerini belirterek yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için girişimde bulunacaklarını belirtti.Daha önce yıkılan ve asbest olduğu iddia edilen garaj ve ambar bölümünde boru veya asbest maddesinin olmadığının kendilerine yetkililer tarafından bildirildiğini belirten Yıldız, kamuoyunun kasıtlı olarak tedirgin edildiğini ve işlerinin durma noktasına geldiğini belirterek şunları kaydetti:"Gerekli yıkımın biran önce yapılıp eski iş kapasitemize ulaşmak istiyoruz. Bu iddiaların yaygınlaşmasıyla işlerimiz bıçak gibi kesildi. Gerçekten bu olayın altında ideolojik bir tutum varsa hakkımızı helal etmiyoruz. Bu kadar esnafı ekmeğinden ettiler. Başlanan bir işin neden durdurulduğunu anlamadık. Bir an önce durdurma kararının kaldırılarak bu santralin buradan sökülüp götürülmesini istiyoruz."
Maltepe esnafı, Havagazı Fabrikası'ında başlatılan yıkım çalışmasının Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasının başvurusu üzerine mahkeme kararıyla durdurulmasına tepki gösterdi

ANKARA (AA) - Maltepe'deki Havagazı Fabrikası yanında bulunan elektrik santral binasının söküm çalışmaları hakkında, Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Mimarlar Odasının başvurusu üzerine mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesine bölge esnafı tepki gösterdi.

Söküm çalışmalarının durdurulduğu Havagazı Fabrikası önünde toplanan Maltepe esnafı, fabrikanın yıkımına ilişkin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı almasını protesto etti.

Maltepe esnafı adına basın açıklamasını okuyan Basri Yıldız, "Biz burada yaşıyoruz. Madem zararı var, niye bekletiliyor? Bu iş bir an önce kaldırılıp sorun bitirilsin." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Yıldız. binanın bir an önce yıkılarak temizlenmesini istediklerini belirterek yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

Daha önce yıkılan ve asbest olduğu iddia edilen garaj ve ambar bölümünde boru veya asbest maddesinin olmadığının kendilerine yetkililer tarafından bildirildiğini belirten Yıldız, kamuoyunun kasıtlı olarak tedirgin edildiğini ve işlerinin durma noktasına geldiğini belirterek şunları kaydetti:

"Gerekli yıkımın biran önce yapılıp eski iş kapasitemize ulaşmak istiyoruz. Bu iddiaların yaygınlaşmasıyla işlerimiz bıçak gibi kesildi. Gerçekten bu olayın altında ideolojik bir tutum varsa hakkımızı helal etmiyoruz. Bu kadar esnafı ekmeğinden ettiler. Başlanan bir işin neden durdurulduğunu anlamadık. Bir an önce durdurma kararının kaldırılarak bu santralin buradan sökülüp götürülmesini istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.