pendik escort bayan
ak

Madagaskar Başbakanı Solonandrasana İstifa Etti

04.06.2018 - 14:18, Güncelleme: 04.06.2018 - 14:18
 

Madagaskar Başbakanı Solonandrasana İstifa Etti

Madagaskar Başbakanı Olivier Mahafaly Solonandrasana, yüksek mahkemenin, başbakan ve hükümetin istifasını istemesi üzerine görevi bıraktı

ANKARA (AA) - Doğu Afrika'daki ada ülkesi Madagaskar'da Başbakan Olivier Mahafaly Solonandrasana, Anayasa Mahkemesinin başbakan ve hükümetin istifa ederek uzlaşı hükümetinin kurulması gerektiği kararının ardından görevi bıraktı.Yerel medyada çıkan haberlere göre, Madagaskar Başbakanı Solonandrasana, başkent Antananarivo'da düzenlediği basın toplantısında, hükümetteki görevinden istifa ettiğini ve kararı cumhurbaşkanına ilettiğini açıkladı. Solonandrasana, istifasına ilişkin, "Bir devlet adamı olarak milletin geleceğine engel olmamak için görevimi bırakma kararı aldım. Kararımı gönüllü bir şekilde aldım ve istifa ettiğim için mutluyum. Kesinlikle pişman değilim." ifadesini kullandı. Madagaskar'da Anayasa Mahkemesi, ülkedeki siyasi krizin aşılabilmesi için başbakan ve hükümetin 1-5 Haziran arasında istifa ederek uzlaşı hükümetinin kurulması gerektiğini kararlaştırmıştı. - Ülkede nisandan bu yana gösteriler düzenleniyor Muhalefet, nisanda parlamentoda kabul edilen seçim yasasının kendi adaylarının seçimlere katılmasını engellediğini savunarak yasayı protesto etme kararı almıştı. Polisin gösterilere sert müdahalesinin ve hükümetin açıklamalarının ardından olaylar büyümüştü.Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de hükümetle muhalefet arasındaki krizi çözmek için Madagaskar'a özel bir temsilci göndererek taraflara sağduyu çağrısı yapmıştı.
Madagaskar Başbakanı Olivier Mahafaly Solonandrasana, yüksek mahkemenin, başbakan ve hükümetin istifasını istemesi üzerine görevi bıraktı

ANKARA (AA) - Doğu Afrika'daki ada ülkesi Madagaskar'da Başbakan Olivier Mahafaly Solonandrasana, Anayasa Mahkemesinin başbakan ve hükümetin istifa ederek uzlaşı hükümetinin kurulması gerektiği kararının ardından görevi bıraktı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Madagaskar Başbakanı Solonandrasana, başkent Antananarivo'da düzenlediği basın toplantısında, hükümetteki görevinden istifa ettiğini ve kararı cumhurbaşkanına ilettiğini açıkladı.

Solonandrasana, istifasına ilişkin, "Bir devlet adamı olarak milletin geleceğine engel olmamak için görevimi bırakma kararı aldım. Kararımı gönüllü bir şekilde aldım ve istifa ettiğim için mutluyum. Kesinlikle pişman değilim." ifadesini kullandı.

Madagaskar'da Anayasa Mahkemesi, ülkedeki siyasi krizin aşılabilmesi için başbakan ve hükümetin 1-5 Haziran arasında istifa ederek uzlaşı hükümetinin kurulması gerektiğini kararlaştırmıştı.

- Ülkede nisandan bu yana gösteriler düzenleniyor

Muhalefet, nisanda parlamentoda kabul edilen seçim yasasının kendi adaylarının seçimlere katılmasını engellediğini savunarak yasayı protesto etme kararı almıştı.

Polisin gösterilere sert müdahalesinin ve hükümetin açıklamalarının ardından olaylar büyümüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de hükümetle muhalefet arasındaki krizi çözmek için Madagaskar'a özel bir temsilci göndererek taraflara sağduyu çağrısı yapmıştı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.