pendik escort bayan
ak

Leylek Yuvaları Kameralarla İzlenecek

21.08.2017 - 10:43, Güncelleme: 21.08.2017 - 10:43
 

Leylek Yuvaları Kameralarla İzlenecek

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde bulunan Leylekler Vadisindeki yuvalar, canlı yayın kameraları ile internetten izlenebilecek....

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde bulunan Leylekler Vadisindeki yuvalar, canlı yayın kameraları ile internetten izlenebilecek. Doğal Denge Ekolojik Yaşam Üretim, Tüketim ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Sezer Göktan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leylekler Vadisi'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) hibe desteğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında dünyaya tanıtılması için birtakım çalışmalar yürüttüklerini söyledi. BM'nin GEF-SPG Programları çerçevesinde sağladıkları hibe desteğiyle hazırladıkları "Beyşehir Gölü-Leylekler Vadisi, Eko Turizm Altyapısının Oluşturulması" Projesi'ni hayata geçirmek için 8 aydır devam eden bir çalışma sergilediklerini anlatan Göktan, şöyle konuştu:"Bu projede 8 ayı geride bıraktık. Çalışma kapsamında Beyşehir'de çeşitli kurumlarla görüşmelerimize devam ediyoruz. Beyşehir'de, Beyşehir Belediyesi, Milli Parklar Şefliği ve özellikle sivil toplum kuruluşları, bunların içerisinde de Kültür ve Turizm Derneği ile projeyi yürütüyoruz. Gelinen aşamada, leylek yuvalarını gözlemlemek üzere kamera sisteminin kurulması için çalışıyoruz. Dolayısıyla, Beyşehir'de MEDAŞ ve Telekom gibi idarelerden önemli taleplerimiz oldu. Sağolsunlar bize destek oldular. Zannediyorum eylül ayı içinde Leylekler Vadisi'nde yuva izlemeye yönelik kamera sistemini kurup bunu Beyşehir Belediyesinin canlı yayın linki üzerinden de tüm internet kullanıcılarına ulaştıracağız."Beyşehir Gölü Milli Parkı ile Leylekler Vadisi'nin çok önemli doğal zenginliğe sahip olduğunu belirten Göktan, amaçlarının buradaki göçebe konukların sayılarını artırmak, ölümlerine mani olmak ve bu alanda sağlıkla yaşamalarını ve gelişimlerini sağlamak için küçük de olsa katkı sunmak olduğunu sözlerine ekledi.
KONYA (AA) - Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde bulunan Leylekler Vadisindeki yuvalar, canlı yayın kameraları ile internetten izlenebilecek....

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde bulunan Leylekler Vadisindeki yuvalar, canlı yayın kameraları ile internetten izlenebilecek.

Doğal Denge Ekolojik Yaşam Üretim, Tüketim ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Sezer Göktan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leylekler Vadisi'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) hibe desteğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında dünyaya tanıtılması için birtakım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

BM'nin GEF-SPG Programları çerçevesinde sağladıkları hibe desteğiyle hazırladıkları "Beyşehir Gölü-Leylekler Vadisi, Eko Turizm Altyapısının Oluşturulması" Projesi'ni hayata geçirmek için 8 aydır devam eden bir çalışma sergilediklerini anlatan Göktan, şöyle konuştu:

"Bu projede 8 ayı geride bıraktık. Çalışma kapsamında Beyşehir'de çeşitli kurumlarla görüşmelerimize devam ediyoruz. Beyşehir'de, Beyşehir Belediyesi, Milli Parklar Şefliği ve özellikle sivil toplum kuruluşları, bunların içerisinde de Kültür ve Turizm Derneği ile projeyi yürütüyoruz. Gelinen aşamada, leylek yuvalarını gözlemlemek üzere kamera sisteminin kurulması için çalışıyoruz. Dolayısıyla, Beyşehir'de MEDAŞ ve Telekom gibi idarelerden önemli taleplerimiz oldu. Sağolsunlar bize destek oldular. Zannediyorum eylül ayı içinde Leylekler Vadisi'nde yuva izlemeye yönelik kamera sistemini kurup bunu Beyşehir Belediyesinin canlı yayın linki üzerinden de tüm internet kullanıcılarına ulaştıracağız."

Beyşehir Gölü Milli Parkı ile Leylekler Vadisi'nin çok önemli doğal zenginliğe sahip olduğunu belirten Göktan, amaçlarının buradaki göçebe konukların sayılarını artırmak, ölümlerine mani olmak ve bu alanda sağlıkla yaşamalarını ve gelişimlerini sağlamak için küçük de olsa katkı sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.