pendik escort bayan
ak

Lenfomaya Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Yaşam 25.09.2016 - 19:43, Güncelleme: 25.09.2016 - 19:43
 

Lenfomaya Karşı Farkındalık Yürüyüşü

LLMBİR Başkanı Prof. Dr. Özcan:- "Lenfomada tedavi başarısı çok yüksek ve lenfoma dahil bütün kanserlerde, kanser olmadan yaşayabilmenin çok basit formülü var. Yapmanız gereken şey sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, yapmanız gereken tek şey ise muc

ANKARA (AA) - Başkentte, halk arasında "Lenf bezi kanseri" olarak bilinen lenfoma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneğince (LLMBİR), Dünya Lenfoma Günü dolayısıyla Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Çoluk çocuk, konu komşu, hep beraber oradayız" yürüyüşüne, 500'ün üzerinde dernek temsilcisi, hasta ve yakınları katıldı.Yürüyüşe katılan hastalar ile yakınları, "Sigara içme, lenfoma olma", "Yürüyüş yap, lenfoma olma", "Lenfoma, otlarla iyileşmez" yazısı bulunan döviz ve balonlar taşıdı. Bando eşliğindeki yürüyüş sonrası mini konser düzenlendi. -"Mucizevi yöntem, yürüyüş ve egzersizdir"Dernek Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşün iki ana hedefi olduğunu belirterek, lenfoma hakkında bilinirliği, bilgi düzeyini artırmayı ve "alternatif tıp" adı altında çeşitli yöntemler ile hastaların suistimal edilmesini önlemeyi amaçladıklarını söyledi.Kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgiler aktaran Özcan, şunları kaydetti:"Kansere karşı şu hap, bu bitki, şu su gibi malzemeleri pazarlıyorlar. Oysa lenfomada tedavi başarısı çok yüksek ve lenfoma dahil bütün kanserlerde, kanser olmadan yaşayabilmenin çok basit bir formülü var. Bu yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler ile ilgili. Yapmanız gereken şey, sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, yapmanız gereken tek şey ise mucizevi yöntem olan yürüyüş ve egzersizdir. Bu ikisini aynı anda aynı kişide buluşturduğunuz zaman kansere karşı alınabilecek en büyük önlemi almış, en güzel kaleyi kurmuş oluyorsunuz. Bu yürüyüş ile hem hastalarımızı bir araya getiriyor hem de lenfoma farkındalığını artırarak korkulacak bir hastalık olmadığını gösteriyoruz."Özcan, hastalığın modern tıp ile tedavi edilebildiğini vurgulayarak, "Lütfen lenfomalı hastalarımız, modern tedavi dışında en ufak başka bir yola ihtiyaç duymasınlar." uyarısında bulundu.
LLMBİR Başkanı Prof. Dr. Özcan:- "Lenfomada tedavi başarısı çok yüksek ve lenfoma dahil bütün kanserlerde, kanser olmadan yaşayabilmenin çok basit formülü var. Yapmanız gereken şey sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, yapmanız gereken tek şey ise muc

ANKARA (AA) - Başkentte, halk arasında "Lenf bezi kanseri" olarak bilinen lenfoma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneğince (LLMBİR), Dünya Lenfoma Günü dolayısıyla Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Çoluk çocuk, konu komşu, hep beraber oradayız" yürüyüşüne, 500'ün üzerinde dernek temsilcisi, hasta ve yakınları katıldı.

Yürüyüşe katılan hastalar ile yakınları, "Sigara içme, lenfoma olma", "Yürüyüş yap, lenfoma olma", "Lenfoma, otlarla iyileşmez" yazısı bulunan döviz ve balonlar taşıdı. Bando eşliğindeki yürüyüş sonrası mini konser düzenlendi.

-"Mucizevi yöntem, yürüyüş ve egzersizdir"

Dernek Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşün iki ana hedefi olduğunu belirterek, lenfoma hakkında bilinirliği, bilgi düzeyini artırmayı ve "alternatif tıp" adı altında çeşitli yöntemler ile hastaların suistimal edilmesini önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgiler aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Kansere karşı şu hap, bu bitki, şu su gibi malzemeleri pazarlıyorlar. Oysa lenfomada tedavi başarısı çok yüksek ve lenfoma dahil bütün kanserlerde, kanser olmadan yaşayabilmenin çok basit bir formülü var. Bu yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler ile ilgili. Yapmanız gereken şey, sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, yapmanız gereken tek şey ise mucizevi yöntem olan yürüyüş ve egzersizdir. Bu ikisini aynı anda aynı kişide buluşturduğunuz zaman kansere karşı alınabilecek en büyük önlemi almış, en güzel kaleyi kurmuş oluyorsunuz.

Bu yürüyüş ile hem hastalarımızı bir araya getiriyor hem de lenfoma farkındalığını artırarak korkulacak bir hastalık olmadığını gösteriyoruz."

Özcan, hastalığın modern tıp ile tedavi edilebildiğini vurgulayarak, "Lütfen lenfomalı hastalarımız, modern tedavi dışında en ufak başka bir yola ihtiyaç duymasınlar." uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.