pendik escort bayan
ak

Kütüphaneler Haftası

24.03.2017 - 16:43, Güncelleme: 24.03.2017 - 16:43
 

Kütüphaneler Haftası

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Gül, mesajında, bilimsel çalışmaların yanı sıra kendisini...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Gül, mesajında, bilimsel çalışmaların yanı sıra kendisini geliştirmek amacıyla kitap okumayı ve araştırma yapmayı alışkanlık edinen tüm bireyleri bilgiyle buluşturmak için gerekli koşulların oluşturulması, ülkelerin gelişmişlik ve medeniyet düzeylerinin göstergesi olduğunu kaydetti.Kitap okuma alışkanlığının verilmesiyle süreklilik kazanacak eğitimin kişilerin dünyaya bakışını yönlendirip ufkunu genişleteceğine işaret eden Gül, "İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında bilginin, teknoloji ile birleştirilerek gereği gibi kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle tüm dünyada bilimin ve bilginin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Şüphe yok ki bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir." ifadelerini kullandı. Her alanda büyük bir rekabet ortamının bulunduğu bilgi çağı dünyasında söz sahibi olabilmenin yolunun bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ve toplumun eğitim düzeyinin yükselmesine bağlı olduğuna dikkati çeken Gül, mesajında şunları kaydetti: "Bu ise ancak kütüphanelerin sunduğu hizmetlerden daha çok yararlanmak suretiyle bilginin korunması ve paylaşılmasıyla, daha çok kitap okumakla, daha çok araştırmakla mümkün olur. Unutulmamalıdır ki bilginin korunması ve paylaşılması, her alanda gelişmenin de temelidir. Zira bilim ve bilgi bundan önceki uygarlıklarında temel kaynağı olmuştur. İl ve ilçelerimizde birer kurum olarak bulunan kütüphanelerin yanı sıra, okullarımız başta olmak üzere bütün resmi ve özel kurumların bünyesinde ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitede kütüphaneler oluşturulması daha çok okuyan bir toplum oluşmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarımızı, kütüphanelerimizin daha da zenginleştirilmesi yönünde katkıda bulunmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm bilgi toplumunun ve özellikle gençlerimizin Kütüphaneler Haftası'nı kutluyorum."
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Gül, mesajında, bilimsel çalışmaların yanı sıra kendisini...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gül, mesajında, bilimsel çalışmaların yanı sıra kendisini geliştirmek amacıyla kitap okumayı ve araştırma yapmayı alışkanlık edinen tüm bireyleri bilgiyle buluşturmak için gerekli koşulların oluşturulması, ülkelerin gelişmişlik ve medeniyet düzeylerinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Kitap okuma alışkanlığının verilmesiyle süreklilik kazanacak eğitimin kişilerin dünyaya bakışını yönlendirip ufkunu genişleteceğine işaret eden Gül, "İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında bilginin, teknoloji ile birleştirilerek gereği gibi kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle tüm dünyada bilimin ve bilginin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Şüphe yok ki bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Her alanda büyük bir rekabet ortamının bulunduğu bilgi çağı dünyasında söz sahibi olabilmenin yolunun bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ve toplumun eğitim düzeyinin yükselmesine bağlı olduğuna dikkati çeken Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Bu ise ancak kütüphanelerin sunduğu hizmetlerden daha çok yararlanmak suretiyle bilginin korunması ve paylaşılmasıyla, daha çok kitap okumakla, daha çok araştırmakla mümkün olur. Unutulmamalıdır ki bilginin korunması ve paylaşılması, her alanda gelişmenin de temelidir. Zira bilim ve bilgi bundan önceki uygarlıklarında temel kaynağı olmuştur. İl ve ilçelerimizde birer kurum olarak bulunan kütüphanelerin yanı sıra, okullarımız başta olmak üzere bütün resmi ve özel kurumların bünyesinde ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitede kütüphaneler oluşturulması daha çok okuyan bir toplum oluşmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarımızı, kütüphanelerimizin daha da zenginleştirilmesi yönünde katkıda bulunmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm bilgi toplumunun ve özellikle gençlerimizin Kütüphaneler Haftası'nı kutluyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.