pendik escort bayan
ak

Kurt Deresi Vadi Parkı törenle açıldı

14.12.2013 - 18:51, Güncelleme: 14.12.2013 - 18:51
 

Kurt Deresi Vadi Parkı törenle açıldı

Sivas Belediyesi tarafından 326 bin metrekarelik Kurt Deresi Vadi Park’ın 30 bin metrekare alanda yapılan ilk etap projesi törenle hizmete açıldı. Açılışta Sanatçı Esat Kabaklı’nın ‘Maraş’tan bir haber geldi’ türküsü herkesi ağlattı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas’ın hizmet ettikçe edilesi gereken bir il olduğunu belirterek, şehre yapılan hizmetlerden söz etti. "Başbakanımız çıktı 'çılgın proje' dedi ya işte bu da çılgın bir projedir.” diyen Başkan Ürgüp, şunları söyledi: “Toplam 326 bin metrekarelik park alanının başlangıç noktasındayız. Buradaki su Tavra Deresi'nin suyudur. 6 bin metre ile bu bölgeye aktarılan sudur. Bu suyu milimetrik hesaplamalarla buraya getirdik. Tüm birimlerimiz özveriyle çalıştı. Bu parkın bir özelliği var; burada 5 milyon metrekare bir alan imara açıldı. İçinde iki tane 300 bin metrekarelik park alanı var. Burası Kurt Deresi'nin üstünde. Bir alan daha var, orası da parka dönüşecek.”     KABAKLI’NIN TÜRKÜSÜ AĞLATTI     Kurt Deresi Vadi Park’ın 30 bin metrekarelik 1. etap açılış töreni konuşmalarından Esat Kabaklı’nın konseriyle devam etti. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Kabaklı’nın ‘Maraş’tan bir haber var’ adlı ağıtı Beldiye Başkanı Doğan Ürgüp ve katılımcıları ağlattı. Ağıtın ardından Kabaklı’nın ‘Allah-u Ekber’ demesi üzerine alan, tekbir sesleriyle adeta inledi.     Sponsorların katkısıyla açılışa gelen katılımcılara mangal ikramında bulunuldu. Bu arada, programa katılan çok sayıda kişinin soğuk havada belediye ekiplerinin yaktığı meydan ateşiyle ısındıkları görüldü.      Sivas’ın en büyük yaşam alanı olması beklenen Kurt Deresi Vadi Park, Diriliş Mahallesi Kurt Deresi Mevkii'nde yer alıyor. Kurt Deresi Vadi Park 1. etapta hizmete sunulan 30 bin metrekarelik alanda 77 metrekare büyüklüğünde süs havuzu, 380 metrekare çocuk oyun alanı, 50 araçlık otopark, 36 adet pergola, 1 adet lavabo, 5 adet çeşme bulunuyor. sivas haber
Sivas Belediyesi tarafından 326 bin metrekarelik Kurt Deresi Vadi Park’ın 30 bin metrekare alanda yapılan ilk etap projesi törenle hizmete açıldı. Açılışta Sanatçı Esat Kabaklı’nın ‘Maraş’tan bir haber geldi’ türküsü herkesi ağlattı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas’ın hizmet ettikçe edilesi gereken bir il olduğunu belirterek, şehre yapılan hizmetlerden söz etti. "Başbakanımız çıktı 'çılgın proje' dedi ya işte bu da çılgın bir projedir.” diyen Başkan Ürgüp, şunları söyledi: “Toplam 326 bin metrekarelik park alanının başlangıç noktasındayız. Buradaki su Tavra Deresi'nin suyudur. 6 bin metre ile bu bölgeye aktarılan sudur. Bu suyu milimetrik hesaplamalarla buraya getirdik. Tüm birimlerimiz özveriyle çalıştı. Bu parkın bir özelliği var; burada 5 milyon metrekare bir alan imara açıldı. İçinde iki tane 300 bin metrekarelik park alanı var. Burası Kurt Deresi'nin üstünde. Bir alan daha var, orası da parka dönüşecek.”


    KABAKLI’NIN TÜRKÜSÜ AĞLATTI


    Kurt Deresi Vadi Park’ın 30 bin metrekarelik 1. etap açılış töreni konuşmalarından Esat Kabaklı’nın konseriyle devam etti. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Kabaklı’nın ‘Maraş’tan bir haber var’ adlı ağıtı Beldiye Başkanı Doğan Ürgüp ve katılımcıları ağlattı. Ağıtın ardından Kabaklı’nın ‘Allah-u Ekber’ demesi üzerine alan, tekbir sesleriyle adeta inledi.


    Sponsorların katkısıyla açılışa gelen katılımcılara mangal ikramında bulunuldu. Bu arada, programa katılan çok sayıda kişinin soğuk havada belediye ekiplerinin yaktığı meydan ateşiyle ısındıkları görüldü. 


    Sivas’ın en büyük yaşam alanı olması beklenen Kurt Deresi Vadi Park, Diriliş Mahallesi Kurt Deresi Mevkii'nde yer alıyor. Kurt Deresi Vadi Park 1. etapta hizmete sunulan 30 bin metrekarelik alanda 77 metrekare büyüklüğünde süs havuzu, 380 metrekare çocuk oyun alanı, 50 araçlık otopark, 36 adet pergola, 1 adet lavabo, 5 adet çeşme bulunuyor. sivas haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.