pendik escort bayan
ak

Kurban Kelleleri Öğrenciler İçin Temizlendi

Siyaset 04.09.2017 - 14:13, Güncelleme: 04.09.2017 - 14:13
 

Kurban Kelleleri Öğrenciler İçin Temizlendi

Kırşehirli hayırsever iki aile, muhtaç öğrencilere katkı olması amacıyla topladıkları koyun kellelerine binbir zahmetle ütme işlemi yaptı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de kesilen kurbanların kellelerini muhtaç öğrenciler için toplayarak bin bir zahmetle ütleyip temizleyen hayırsever aileler, örnek davranış sergiledi.İl merkezinde muhtaç durumdaki üniversite ve imam hatip lisesi öğrencilerinin kışlık yiyecek ihtiyaçları için şimdiden faaliyet yürüten iki aile, Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıkları da değerlendirmeye çalıştı.Zahmetli olması nedeniyle kurban kesenlerin fazla ilgilenmediği koyun kellelerini ve karınları toplayan aileler, müstakil evlerinin bahçelerinde yaptıkları ütüleme ve temizlik çalışmasıyla pişirilebilir hale getirdi. Kelle ve karınlar, kışın çorba yapılmak üzere derin dondurucuya konuldu. Bir devlet kuruluşunda işçi olarak çalışan Saffat Yürekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce üniversite ve imam hatip lisesine giden muhtaç durumdaki çocuklar için öğrenci evi açıldığını, kendilerinin de buraya katkı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kurban Bayramı'nı da bu anlamda değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Yürekli, şöyle konuştu:"Kardeş aileyle çalışma yaptık. Kurban kesim yerinde kelleleri ve karınları topladık. Kurban kesenler zahmetli diye fazla ilgilenmezler kelle ve karın ile. Evlerimizin bahçesinde 8 toklu kellesini pürmüz aleti ile ütüledik. Daha sonra karın ve kelleleri temizleyerek öğrenci evine aldığımız derin donduruculara koyduk. İnşallah, kışın onlara çorba yapılacak."İlk defa bu yıl böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Yürekli, gelecek sene çadır kurarak ilgilenen diğer ailelerle çalışmayı genişletmeyi planladıklarını kaydetti.
Kırşehirli hayırsever iki aile, muhtaç öğrencilere katkı olması amacıyla topladıkları koyun kellelerine binbir zahmetle ütme işlemi yaptı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de kesilen kurbanların kellelerini muhtaç öğrenciler için toplayarak bin bir zahmetle ütleyip temizleyen hayırsever aileler, örnek davranış sergiledi.

İl merkezinde muhtaç durumdaki üniversite ve imam hatip lisesi öğrencilerinin kışlık yiyecek ihtiyaçları için şimdiden faaliyet yürüten iki aile, Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıkları da değerlendirmeye çalıştı.

Zahmetli olması nedeniyle kurban kesenlerin fazla ilgilenmediği koyun kellelerini ve karınları toplayan aileler, müstakil evlerinin bahçelerinde yaptıkları ütüleme ve temizlik çalışmasıyla pişirilebilir hale getirdi. Kelle ve karınlar, kışın çorba yapılmak üzere derin dondurucuya konuldu.

Bir devlet kuruluşunda işçi olarak çalışan Saffat Yürekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce üniversite ve imam hatip lisesine giden muhtaç durumdaki çocuklar için öğrenci evi açıldığını, kendilerinin de buraya katkı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nı da bu anlamda değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Yürekli, şöyle konuştu:

"Kardeş aileyle çalışma yaptık. Kurban kesim yerinde kelleleri ve karınları topladık. Kurban kesenler zahmetli diye fazla ilgilenmezler kelle ve karın ile. Evlerimizin bahçesinde 8 toklu kellesini pürmüz aleti ile ütüledik. Daha sonra karın ve kelleleri temizleyerek öğrenci evine aldığımız derin donduruculara koyduk. İnşallah, kışın onlara çorba yapılacak."

İlk defa bu yıl böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Yürekli, gelecek sene çadır kurarak ilgilenen diğer ailelerle çalışmayı genişletmeyi planladıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.