pendik escort bayan
ak

Kurban eti nasıl degerlendirilmeli

Yaşam 12.09.2016 - 01:42, Güncelleme: 12.09.2016 - 01:42
 

Kurban eti nasıl degerlendirilmeli

Kurban eti nasıl saklanır konusunda sizlere bilgi vermek amacıyla bu yazımızı hazırladık...

Kurbanlık et nasıl pişirilir? Kurbanlık et nasıl saklanır? Kurbanlık etin en lezzetli yeri neresidir? Bu yazımızda sizlere kurban etlerin değerlendirilmesi ile ilgili uzmanların bilgilerinden faydalanarak bazı bilgiler vereceğiz.Kurbanlık etlerin saklanması ve pişirilmesi konusunda bazı ipuçları;Kurban etin lezzetli olması için öncelikle hayvanın stressiz ve sağlıklı koşullarda kesilmesi gerekiyor. Hayvan kesildikten sonrada kanın akıtılması gerekir. Kurban etinin en az 6-24 saate kadar dinlendirilmesi ve etin 2. ve 3. gün yenmesi daha sağlıklı olacaktır.Kurbanlık Et Nasıl Saklanır?Kurbanınızı kesecek kişinin uzman bir kasap olması hususu da önemlidir. Hayvanın iç organları ise fazla bekletmeye gelmediği  için hemen tüketmek gerekir. Hayvanların akciğerini pek yemeyiniz, karaciğerinde leke benek görürseniz yemeyiniz. Kalbini, böbreğini yiyebilirsiniz. Hayvan kesildikten sonra da 14-15 derecede 10 saat kadar oda sıcaklığında bekletilmelidir. Daha sonra buzluklarda muhafaza edilebilir.Etin En Güzel Yeri Neresi?En lezzetli kısımları kontrfile, antrikot ve bonfile kısımları olup  bu kısım en iyi ızgaralık kullanılır.Köfte en iyi hangi etten yapılır?Pançeta, döş, nuar ve biraz da gerdan kısmından alınan etten yapılan köfte lezzetli olur. İçerisine bayat ekmek ve bir miktar süt katılabilir. Bir miktar karbonat katılabilir. Yada irmikli köfte yapabilirsiniz. Daha önce irmikli köfte tarifini vermiştik site içinde arama yaparak bakabilirsiniz. Farklı malzemelerle farklı lezzetler ortaya çıkacaktır.Kurban Etini Sucuk Yaparak da Değerlendirebiliriz.Sucuk yaparak da etler değerlendirilebilir. Sucuğun uzun süre saklanması için bağırsağın içine doldurulur. Dana etinin içerisine bol miktarda sarımsak, karabiber, kimyon, yenibahar, biraz ince dövülmüş kakule, hafif karanfil, hafif tarçın eklenebilir. Bağırsağın içine doldurmak istemeyen şekil verip streçe de sarabilirler. Deepfreeze de bu şekilde muhafaza edilebilir.En güzel et kavurma hayvanın neresinden yapılır?Kavurma genellikle arka kısımlardan yapılır. Sade yapılabilir, soğan ve sarımsakla birlikte kavrulabilir. İç yağ kullanıldığından sıvı yağ eklenmeyebilir. En lezzetli ve en hızlı et kavurma nasıl yapılır bu konuda önceki bir yazımızda çok güzel bilgiler vermiştik bakabilirsiniz. 
Kurban eti nasıl saklanır konusunda sizlere bilgi vermek amacıyla bu yazımızı hazırladık...

Kurbanlık et nasıl pişirilir? Kurbanlık et nasıl saklanır? Kurbanlık etin en lezzetli yeri neresidir? Bu yazımızda sizlere kurban etlerin değerlendirilmesi ile ilgili uzmanların bilgilerinden faydalanarak bazı bilgiler vereceğiz.

Kurbanlık etlerin saklanması ve pişirilmesi konusunda bazı ipuçları;

Kurban etin lezzetli olması için öncelikle hayvanın stressiz ve sağlıklı koşullarda kesilmesi gerekiyor. Hayvan kesildikten sonrada kanın akıtılması gerekir. Kurban etinin en az 6-24 saate kadar dinlendirilmesi ve etin 2. ve 3. gün yenmesi daha sağlıklı olacaktır.

Kurbanlık Et Nasıl Saklanır?

Kurbanınızı kesecek kişinin uzman bir kasap olması hususu da önemlidir. Hayvanın iç organları ise fazla bekletmeye gelmediği  için hemen tüketmek gerekir. Hayvanların akciğerini pek yemeyiniz, karaciğerinde leke benek görürseniz yemeyiniz. Kalbini, böbreğini yiyebilirsiniz. Hayvan kesildikten sonra da 14-15 derecede 10 saat kadar oda sıcaklığında bekletilmelidir. Daha sonra buzluklarda muhafaza edilebilir.

Etin En Güzel Yeri Neresi?

En lezzetli kısımları kontrfile, antrikot ve bonfile kısımları olup  bu kısım en iyi ızgaralık kullanılır.

Köfte en iyi hangi etten yapılır?

Pançeta, döş, nuar ve biraz da gerdan kısmından alınan etten yapılan köfte lezzetli olur. İçerisine bayat ekmek ve bir miktar süt katılabilir. Bir miktar karbonat katılabilir. Yada irmikli köfte yapabilirsiniz. Daha önce irmikli köfte tarifini vermiştik site içinde arama yaparak bakabilirsiniz. Farklı malzemelerle farklı lezzetler ortaya çıkacaktır.

Kurban Etini Sucuk Yaparak da Değerlendirebiliriz.

Sucuk yaparak da etler değerlendirilebilir. Sucuğun uzun süre saklanması için bağırsağın içine doldurulur. Dana etinin içerisine bol miktarda sarımsak, karabiber, kimyon, yenibahar, biraz ince dövülmüş kakule, hafif karanfil, hafif tarçın eklenebilir. Bağırsağın içine doldurmak istemeyen şekil verip streçe de sarabilirler. Deepfreeze de bu şekilde muhafaza edilebilir.

En güzel et kavurma hayvanın neresinden yapılır?

Kavurma genellikle arka kısımlardan yapılır. Sade yapılabilir, soğan ve sarımsakla birlikte kavrulabilir. İç yağ kullanıldığından sıvı yağ eklenmeyebilir. En lezzetli ve en hızlı et kavurma nasıl yapılır bu konuda önceki bir yazımızda çok güzel bilgiler vermiştik bakabilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.