pendik escort bayan
ak

Kurban Bayramı'nda Diyabet Ve Tansiyon Hastalarına Uyarı

14.08.2018 - 18:13, Güncelleme: 14.08.2018 - 18:13
 

Kurban Bayramı'nda Diyabet Ve Tansiyon Hastalarına Uyarı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Türkoğlu, şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Türkoğlu, şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin Kurban Bayramı'nda beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.Doktor Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığının arttığı Kurban Bayramı tatlı, şeker ve özellikle kırmızı et tüketiminin arttığını hatırlattı.Bayram süresince sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlere özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Türkoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:"Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdır. Özellikle mide bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir.Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik oluşturmak için, diğer besin grupları olan süt, ekmek, sebze ve meyve grupları da aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir. Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişiler beslenmelerine daha çok dikkat etmelidir."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Türkoğlu, şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Türkoğlu, şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin Kurban Bayramı'nda beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Doktor Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığının arttığı Kurban Bayramı tatlı, şeker ve özellikle kırmızı et tüketiminin arttığını hatırlattı.

Bayram süresince sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlere özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Türkoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdır. Özellikle mide bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik oluşturmak için, diğer besin grupları olan süt, ekmek, sebze ve meyve grupları da aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir. Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişiler beslenmelerine daha çok dikkat etmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.