pendik escort bayan
ak

Kurban Bayramına Doğru

26.08.2016 - 11:38, Güncelleme: 26.08.2016 - 11:38
 

Kurban Bayramına Doğru

KONYA (AA) - Kulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Kurban Bayramı'nda sağlıklı bir et elde edilebilmesi için kurbanlık hayvanların veteriner...

KONYA (AA) - Kulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Kurban Bayramı'nda sağlıklı bir et elde edilebilmesi için kurbanlık hayvanların veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden alınması gerektiğini bildirdi.Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, küpesiz, pasaportu olmayan, gözleri, derisi ve kılları parlak ve canlı olmayan kurbanlıkların alınmaması gerektiğini belirtti.Kurbanlıkların veteriner hekim kontrolünden geçi̇ri̇lmi̇ş olması gerektiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:"Kurban Bayramı'nda sağlıklı bir et elde edilebilmesi için kurbanlık hayvanların veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden alınması gerekiyor. Kurbanlıkların aşırı zayıf ve gebe olmaması gerekir. Kurbanda kesilecek hayvanların dinimizce kurbanlık şartlarını ve vasıflarını taşımış olmasına özen gösterilmeli, kurban olmayacak yaşta küçük hayvanlar kesilmemelidir. Kurban kesen vatandaşlardan, kestikleri kurbanlara ait kulak küpelerini, bayramdan sonra ilçe müdürlüğüne teslim etmelerini istiyoruz."
KONYA (AA) - Kulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Kurban Bayramı'nda sağlıklı bir et elde edilebilmesi için kurbanlık hayvanların veteriner...

KONYA (AA) - Kulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Kurban Bayramı'nda sağlıklı bir et elde edilebilmesi için kurbanlık hayvanların veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden alınması gerektiğini bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, küpesiz, pasaportu olmayan, gözleri, derisi ve kılları parlak ve canlı olmayan kurbanlıkların alınmaması gerektiğini belirtti.

Kurbanlıkların veteriner hekim kontrolünden geçi̇ri̇lmi̇ş olması gerektiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'nda sağlıklı bir et elde edilebilmesi için kurbanlık hayvanların veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden alınması gerekiyor. Kurbanlıkların aşırı zayıf ve gebe olmaması gerekir. Kurbanda kesilecek hayvanların dinimizce kurbanlık şartlarını ve vasıflarını taşımış olmasına özen gösterilmeli, kurban olmayacak yaşta küçük hayvanlar kesilmemelidir. Kurban kesen vatandaşlardan, kestikleri kurbanlara ait kulak küpelerini, bayramdan sonra ilçe müdürlüğüne teslim etmelerini istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.