pendik escort bayan
ak

Kurban Bayramı'na Doğru

18.08.2018 - 17:13, Güncelleme: 18.08.2018 - 17:13
 

Kurban Bayramı'na Doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık alacak vatandaşların hayvanları sağlık, hijyen, yaş ve kiloda uygunluk kriterlerine...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık alacak vatandaşların hayvanları sağlık, hijyen, yaş ve kiloda uygunluk kriterlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.Şahin, Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı'nda hayvan satıcıları ve alıcılar ile görüşerek, kurbanlık hayvanlar hakkında bilgi verdi.Özellikle dişi ve damızlık hayvanların kesilmemesi, bu konuda hayvan üreticisi ile alıcının azami dikkat göstermesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:"Kurbanlıkların kulak küpesine, pasaportlarına bakılmalı ve birbirine uyumlu oldukları görülmelidir. Hayvana dışarıdan baktığımızda gözünde yaşarma, burnunda akıntı olmamalı. Kemikleri gözükmeyen, besili ve tırnakları bozuk olmayan, vücudunda sıkıntı olmayan hayvanlar tercih edilmelidir. Hayvan pazarında veterinerlerimiz ve Ticaret Borsası görevlilerimiz özellikle dişi ve damızlık hayvanların kesime sevk edilmemesi için uyarıda bulunuyor. Üretici ve alıcılarımız bu konuya azami hassasiyet göstermeli. Kurbanlık alımlarında kurum ekiplerimiz ve veterinerlerimiz her zaman sizlere yardımcı olacaktır."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık alacak vatandaşların hayvanları sağlık, hijyen, yaş ve kiloda uygunluk kriterlerine...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık alacak vatandaşların hayvanları sağlık, hijyen, yaş ve kiloda uygunluk kriterlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Şahin, Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı'nda hayvan satıcıları ve alıcılar ile görüşerek, kurbanlık hayvanlar hakkında bilgi verdi.

Özellikle dişi ve damızlık hayvanların kesilmemesi, bu konuda hayvan üreticisi ile alıcının azami dikkat göstermesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Kurbanlıkların kulak küpesine, pasaportlarına bakılmalı ve birbirine uyumlu oldukları görülmelidir. Hayvana dışarıdan baktığımızda gözünde yaşarma, burnunda akıntı olmamalı. Kemikleri gözükmeyen, besili ve tırnakları bozuk olmayan, vücudunda sıkıntı olmayan hayvanlar tercih edilmelidir. Hayvan pazarında veterinerlerimiz ve Ticaret Borsası görevlilerimiz özellikle dişi ve damızlık hayvanların kesime sevk edilmemesi için uyarıda bulunuyor. Üretici ve alıcılarımız bu konuya azami hassasiyet göstermeli. Kurbanlık alımlarında kurum ekiplerimiz ve veterinerlerimiz her zaman sizlere yardımcı olacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.