pendik escort bayan
ak

Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Devam Ediyor

20.09.2015 - 18:29, Güncelleme: 20.09.2015 - 18:29
 

Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerine devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerine devam ediyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler Tüketicimizin sağlığını korumak amacıyla Kurban Bayramı öncesinde de yoğun bir şekilde devam etmektedir. Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bayramdaki yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul edemeyiz.Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte yoğun olarak çalışan tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri, ekmek, pide üretimi yapan üretim yerleri ve et ürünleri işleyen işyerlerinde yapılan denetimlere ağırlık verildi. Vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketebilmeleri için, etlerin parçalanması ve kıyma yaptırılması işlemlerini et ürünleri işleyen İşletme Kayıt belgesine sahip işyerlerinde yaptırmaları uyarısında bulunan ASLAN, “Bilindiği üzere et çabuk bozulan çok hassas bir gıdadır. Uygun olmayan şekilde işlenen ve depolanan etlerde birçok tehlikeli bakteriler oluşur ve bu bakteriler insan sağlığı için önemli bir tehdittir. Özellikle çiğ olarak tüketilen etler gıda zehirlenmelerine neden olabilirler. Kesim sonrası elde edilen etlerin, hemen tüketilmesi ya da dondurulması uygun olmadığından bu işlemlerden önce ambalajsız olarak olgunlaştırılmaları gerekir. Bu amaçla etler kesim sıcaklığından oda sıcaklığına düşene kadar bekletildikten sonra soğutmaya alınmalıdır” . Tüketicilerimizin olası gıda ve gıda hijyeni ile ilgili şikâyetlerini kesintisiz hizmet sunan Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini isteyen ASLAN; “Bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibimiz 24 saat hizmette olup vatandaşlarımızın şikâyetleri değerlendirilecek ve gıda denetimlerine devam edilecektir. Bu vesileyle tüm tüketicilerimizin Kurban Bayramını kutlarım” dedi. - Sivas
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerine devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerine devam ediyor.

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler Tüketicimizin sağlığını korumak amacıyla Kurban Bayramı öncesinde de yoğun bir şekilde devam etmektedir.

 

Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bayramdaki yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul edemeyiz.

Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte yoğun olarak çalışan tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri, ekmek, pide üretimi yapan üretim yerleri ve et ürünleri işleyen işyerlerinde yapılan denetimlere ağırlık verildi.

 

Vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketebilmeleri için, etlerin parçalanması ve kıyma yaptırılması işlemlerini et ürünleri işleyen İşletme Kayıt belgesine sahip işyerlerinde yaptırmaları uyarısında bulunan ASLAN, “Bilindiği üzere et çabuk bozulan çok hassas bir gıdadır. Uygun olmayan şekilde işlenen ve depolanan etlerde birçok tehlikeli bakteriler oluşur ve bu bakteriler insan sağlığı için önemli bir tehdittir. Özellikle çiğ olarak tüketilen etler gıda zehirlenmelerine neden olabilirler. Kesim sonrası elde edilen etlerin, hemen tüketilmesi ya da dondurulması uygun olmadığından bu işlemlerden önce ambalajsız olarak olgunlaştırılmaları gerekir. Bu amaçla etler kesim sıcaklığından oda sıcaklığına düşene kadar bekletildikten sonra soğutmaya alınmalıdır” .

 

Tüketicilerimizin olası gıda ve gıda hijyeni ile ilgili şikâyetlerini kesintisiz hizmet sunan Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini isteyen ASLAN; “Bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibimiz 24 saat hizmette olup vatandaşlarımızın şikâyetleri değerlendirilecek ve gıda denetimlerine devam edilecektir. Bu vesileyle tüm tüketicilerimizin Kurban Bayramını kutlarım” dedi. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.