pendik escort bayan
ak

Kur'an Kursu Öğrencilerinden Yemen'e Bağış

21.12.2018 - 15:38, Güncelleme: 21.12.2018 - 15:38
 

Kur'an Kursu Öğrencilerinden Yemen'e Bağış

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında, Ankara Mamak Merkez Camisi Kur'an kursu öğrencileri bir günde 10 bin lira bağış topladı

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında, Ankara Mamak Merkez Camisi 4-6 Yaş Kur'an kursu öğrencileri bir günde 10 bin lira bağış topladı. TDV'den yapılan açıklamada, evlerinde aileleriyle hazırladıkları rengarenk kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları, Yemenli kardeşlerine bağışlayan öğrenciler, öğretmenlerini duygulandırdı.Öğrencilerin topladığı bağış, kurs merkezinde düzenlenen programla TDV Bağış İlişkileri Görevlisi Celalettin Topoğlu'na teslim edildi.Programa katılan Mamak Müftüsü Ramazan Ilıkkan, öğrencilerin bağışlarının Türk milletinin 7'den 70'e yardımseverlikte yarıştığının göstergesi olduğunu belirtti.Yemen'in İslam coğrafyasının kanayan yaralarından birisi olduğuna aktaran Ilıkkan, şunları kaydetti:"Başkanlığımız ve vakfımız tarafından yürütülen kampanyaya çocuklarımız da duyarsız kalmadı. Kardeşlerinin açlıktan ölmelerine gönülleri razı olmadı. Aileleriyle kampanyaya destek verdiler. Yavrularımıza ve böylesi duyarlı bireyler yetiştiren kurs hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle çocukların yetişiyor olması geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor."- "Rengarenk kumbaralarındaki paraları Yemen'e destek için getirdiler"Mamak Merkez Camisi 4-6 Yaş Kur'an kursu Müdiresi Esen Özipek de kursta 250 öğrencinin bulunduğunu söyledi.Öğrencilere Yemen'de yaşanan dramdan ve onlar için yardım toplandığından bahsettiklerini belirten Özipek, "Bir günlük bir kampanya başlattık. Çocuklarımız kampanyamızı aileleriyle paylaşmış ve harçlıklarını biriktirdikleri kumbaraları Yemen'e destek için bize getirdiler. Özenle hazırladıkları rengarenk kumbaralarındaki paraların tamamını Yemen'e bağışlayıp kumbaralarını boşalttılar. Bir tane çeyrek altında dahil olmak üzere toplamda 10 bin liralık bağış yapılmış oldu." ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında, Ankara Mamak Merkez Camisi Kur'an kursu öğrencileri bir günde 10 bin lira bağış topladı

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında, Ankara Mamak Merkez Camisi 4-6 Yaş Kur'an kursu öğrencileri bir günde 10 bin lira bağış topladı.

TDV'den yapılan açıklamada, evlerinde aileleriyle hazırladıkları rengarenk kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları, Yemenli kardeşlerine bağışlayan öğrenciler, öğretmenlerini duygulandırdı.

Öğrencilerin topladığı bağış, kurs merkezinde düzenlenen programla TDV Bağış İlişkileri Görevlisi Celalettin Topoğlu'na teslim edildi.

Programa katılan Mamak Müftüsü Ramazan Ilıkkan, öğrencilerin bağışlarının Türk milletinin 7'den 70'e yardımseverlikte yarıştığının göstergesi olduğunu belirtti.

Yemen'in İslam coğrafyasının kanayan yaralarından birisi olduğuna aktaran Ilıkkan, şunları kaydetti:

"Başkanlığımız ve vakfımız tarafından yürütülen kampanyaya çocuklarımız da duyarsız kalmadı. Kardeşlerinin açlıktan ölmelerine gönülleri razı olmadı. Aileleriyle kampanyaya destek verdiler. Yavrularımıza ve böylesi duyarlı bireyler yetiştiren kurs hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle çocukların yetişiyor olması geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor."

- "Rengarenk kumbaralarındaki paraları Yemen'e destek için getirdiler"

Mamak Merkez Camisi 4-6 Yaş Kur'an kursu Müdiresi Esen Özipek de kursta 250 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Öğrencilere Yemen'de yaşanan dramdan ve onlar için yardım toplandığından bahsettiklerini belirten Özipek, "Bir günlük bir kampanya başlattık. Çocuklarımız kampanyamızı aileleriyle paylaşmış ve harçlıklarını biriktirdikleri kumbaraları Yemen'e destek için bize getirdiler. Özenle hazırladıkları rengarenk kumbaralarındaki paraların tamamını Yemen'e bağışlayıp kumbaralarını boşalttılar. Bir tane çeyrek altında dahil olmak üzere toplamda 10 bin liralık bağış yapılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.