pendik escort bayan
ak

Kültür Ve Turizm Bakanı Avcı, Konya'da

15.12.2016 - 14:23, Güncelleme: 15.12.2016 - 14:23
 

Kültür Ve Turizm Bakanı Avcı, Konya'da

"Daha yapacak çok işimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Konya'da yeni müze girişimimiz söz konusu. Mevlana Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerinden biri olacak"

KONYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Konya'da Şems-i Tebrizi Türbesi ile Mevlana Müzesi'ni ziyaretinde, "Daha yapacak çok işimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Konya'da yeni müze girişimimiz söz konusu. Mevlana Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerinden biri olacak." dedi. Avcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Konya'da, Şems-i Tebrizi Türbesi'ne ziyarette bulundu. Burada dua eden Bakan Avcı, daha sonra Mevlana Müzesi'ne geçti.Müze Müdürü Yusuf Benli'den bilgi alan Avcı, Mevlana'nın sandukası başında dua etti, müzeyi ziyarete gelen gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.Konya Valisi Yakup Canbolat'ı da makamında ziyaret eden Avcı, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.Bakan Avcı, burada yaptığı açıklamada, Mevlana Müzesi'nde yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.Avcı, "17 Aralık'taki Şeb-i Arus ile ilgili hazırlıkları da gözden geçirme fırsatı oldu. Başta Valimiz olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.Vali Canbolat, Avcı'ya Mevlana Müzesi'nin tablosunu hediye etti.Avcı, Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde ise Konya'nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olduğunu hatırlatarak, hareketli ve bereketli bir dönemde kentte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.Konya'nın turizm başkenti olmasıyla sorumluluk alanını genişlettiğini anlatan Bakan Avcı, şunları söyledi:"Daha yapacak çok işimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Konya'da yeni müze girişimimiz söz konusu. Mevlana Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerinden biri olacak. Uluslararası pek çok araştırmacıya da hizmet veren kültür merkezi işlevi görecektir inşallah. Konya'da önümüzdeki dönemde ağırlık vereceğimiz konulardan biri de Mevlevi mutfağıdır. Amacımız, Konya mutfağının içindeki bu Mevlevi mutfağının seçkin özelliklerini, kültürünü dünyaya tanıtmak. Bu, Konya'nın daha fazla tanınmasını sağlayacak."Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Avcı'ya Mesnevi ve çini Mevlevi Sikkesi takdim etti.
"Daha yapacak çok işimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Konya'da yeni müze girişimimiz söz konusu. Mevlana Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerinden biri olacak"

KONYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Konya'da Şems-i Tebrizi Türbesi ile Mevlana Müzesi'ni ziyaretinde, "Daha yapacak çok işimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Konya'da yeni müze girişimimiz söz konusu. Mevlana Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerinden biri olacak." dedi.

Avcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Konya'da, Şems-i Tebrizi Türbesi'ne ziyarette bulundu. Burada dua eden Bakan Avcı, daha sonra Mevlana Müzesi'ne geçti.

Müze Müdürü Yusuf Benli'den bilgi alan Avcı, Mevlana'nın sandukası başında dua etti, müzeyi ziyarete gelen gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konya Valisi Yakup Canbolat'ı da makamında ziyaret eden Avcı, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Bakan Avcı, burada yaptığı açıklamada, Mevlana Müzesi'nde yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Avcı, "17 Aralık'taki Şeb-i Arus ile ilgili hazırlıkları da gözden geçirme fırsatı oldu. Başta Valimiz olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Canbolat, Avcı'ya Mevlana Müzesi'nin tablosunu hediye etti.

Avcı, Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde ise Konya'nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olduğunu hatırlatarak, hareketli ve bereketli bir dönemde kentte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Konya'nın turizm başkenti olmasıyla sorumluluk alanını genişlettiğini anlatan Bakan Avcı, şunları söyledi:

"Daha yapacak çok işimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Konya'da yeni müze girişimimiz söz konusu. Mevlana Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerinden biri olacak. Uluslararası pek çok araştırmacıya da hizmet veren kültür merkezi işlevi görecektir inşallah. Konya'da önümüzdeki dönemde ağırlık vereceğimiz konulardan biri de Mevlevi mutfağıdır. Amacımız, Konya mutfağının içindeki bu Mevlevi mutfağının seçkin özelliklerini, kültürünü dünyaya tanıtmak. Bu, Konya'nın daha fazla tanınmasını sağlayacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Avcı'ya Mesnevi ve çini Mevlevi Sikkesi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.