pendik escort bayan
ak

Kuduztaşıyan Tilkiler

Yaşam 28.09.2016 - 15:38, Güncelleme: 28.09.2016 - 15:38
 

Kuduztaşıyan Tilkiler

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, birçok köy, şehir...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, birçok köy, şehir ve hatta üniversite kampüslerine yerleşen tilkilerin kuduza karşı mutlaka aşılanması gerektiğini belirtti.Başhekim Onmaz, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kuduzun, merkezi sinir sistemini etkileyen, hayvanlardan insanlara geçen bir hastalık olduğunu ve hala günümüzde önemini koruduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre her yıl enfekte köpekler tarafından ısırılan 55 binden fazla kişinin öldüğüne dikkati çeken Onmaz, bunun yüzde 30 - 60'nın 15 yaş altı çocuklardan oluştuğunu kaydetti.Kuduzun Türkiye'de de hala önemini koruduğunu vurgulayan Onmaz, şunları kaydetti:"Gerek insanlarda gerekse hayvanlarda kuduza karşı aşılar mevcut. Hastalıktan korunmanın tek yolu da aşılanma. Özellikle doğada bulunan tilki gibi vahşi hayvanların da mutlaka uygun metotlarla aşılanması gerekiyor. Ülkemizde son dönemde tilki kaynaklı kuduz vakalarının sayısındaki artışın göz ardı edilmemesi lazım. Birçok köy, şehir ve hatta üniversite kampüslerine yerleşen bu hayvanların mutlaka aşılanması gerekiyor. İnsanları da risk teşkil eden vahşi ve kemirici hayvanlara karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."
KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, birçok köy, şehir...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, birçok köy, şehir ve hatta üniversite kampüslerine yerleşen tilkilerin kuduza karşı mutlaka aşılanması gerektiğini belirtti.

Başhekim Onmaz, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kuduzun, merkezi sinir sistemini etkileyen, hayvanlardan insanlara geçen bir hastalık olduğunu ve hala günümüzde önemini koruduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre her yıl enfekte köpekler tarafından ısırılan 55 binden fazla kişinin öldüğüne dikkati çeken Onmaz, bunun yüzde 30 - 60'nın 15 yaş altı çocuklardan oluştuğunu kaydetti.

Kuduzun Türkiye'de de hala önemini koruduğunu vurgulayan Onmaz, şunları kaydetti:

"Gerek insanlarda gerekse hayvanlarda kuduza karşı aşılar mevcut. Hastalıktan korunmanın tek yolu da aşılanma. Özellikle doğada bulunan tilki gibi vahşi hayvanların da mutlaka uygun metotlarla aşılanması gerekiyor. Ülkemizde son dönemde tilki kaynaklı kuduz vakalarının sayısındaki artışın göz ardı edilmemesi lazım. Birçok köy, şehir ve hatta üniversite kampüslerine yerleşen bu hayvanların mutlaka aşılanması gerekiyor. İnsanları da risk teşkil eden vahşi ve kemirici hayvanlara karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.