pendik escort bayan
ak

Küçük Çocuklar "Haklarıyla" Buluştu

Siyaset 20.11.2017 - 19:23, Güncelleme: 20.11.2017 - 19:23
 

Küçük Çocuklar "Haklarıyla" Buluştu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Eksi 25 Derneğince düzenlenen etkinlik, çocuklar tarafından yoğun ilgi...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Eksi 25 Derneğince düzenlenen etkinlik, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, Eksi 25 Derneği gönüllüleri, kurdukları stantlarda çocuklara haklarını anlattı. Küçük masa ve sandalyelerden oluşulan alanda, çocuk haklarının yazılı olduğu resimli kağıtlar, çocuklar tarafından boyanarak "çocuk hakları ağacı"na asıldı. Ayrıca boş kağıtlara talep ettikleri haklarına dair fikirlerini yazan çocuklar, aileleriyle eğlenceli vakit geçirdi. Etkinliği düzenleyen Eksi 25 Derneği Başkanı Burak Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara haklarını anlatmak için bu tarz etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Karakaya, derneklerinin gençlik kulübü üyeleriyle düzenledikleri bugünkü etkinlikten verim aldıklarını belirterek, "Çocuklar, bu sayede haklarını hem görüyor hem de duyuyor. Onlar eğlenceli zaman geçirirken haklarının neler olduğunu anlatmamız daha kolay ve anlaşılır oluyor. Bizlere ilham veriyorlar. Bireysel olarak talep ettikleri haklarını, derneğimizce değerlendirip sistemimize alıyoruz." diye konuştu. Derneğin gönüllülerinden Özge Ceylan, çocukların haklarını öncelikle ailelerin bilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Etkinlikte çocukların uçuk fikirlerine şahit olduk. Uzaya çıkmak isteyen, kötülükleri yok etmek isteyen, yıldız olmak isteyen büyük yürekli minikler tanıdık. En çok dikkatimizi ailelerin çocuklarını yönlendirmeleri çekti. Verdiğimiz boyama kitaplarını boyayan çocuklara ailelerinin müdahalesini gördük. 'Aman taşırma', 'dur kırmızıya boya' gibi reaksiyonlar verdi aileler. Çocuklarımızı denetimli özgürlükle tanıştırmalıyız. Elbette kontrol edeceğiz, fakat bırakalım onlar boyasın, onlar fikirlerini ortaya koysun. Hep deriz ya 'çocuk aklı' diye. Aslında çocuk aklı değil 'çocuk haklı' demeyi öğrenmeliyiz." Etkinlikte 3 yaşındaki çocuklarını eğlendiren anne Ebru Özçelik de bu tarz çalışmaların artırılması gerektiğini belirterek, "Çocuklara haklarını anlatmak sadece 20 Kasım'ı kapsamamalı. Her zaman bu tarz etkinlikleri destekliyoruz ve düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Eksi 25 Derneğince düzenlenen etkinlik, çocuklar tarafından yoğun ilgi...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Eksi 25 Derneğince düzenlenen etkinlik, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, Eksi 25 Derneği gönüllüleri, kurdukları stantlarda çocuklara haklarını anlattı.

Küçük masa ve sandalyelerden oluşulan alanda, çocuk haklarının yazılı olduğu resimli kağıtlar, çocuklar tarafından boyanarak "çocuk hakları ağacı"na asıldı. Ayrıca boş kağıtlara talep ettikleri haklarına dair fikirlerini yazan çocuklar, aileleriyle eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinliği düzenleyen Eksi 25 Derneği Başkanı Burak Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara haklarını anlatmak için bu tarz etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Karakaya, derneklerinin gençlik kulübü üyeleriyle düzenledikleri bugünkü etkinlikten verim aldıklarını belirterek, "Çocuklar, bu sayede haklarını hem görüyor hem de duyuyor. Onlar eğlenceli zaman geçirirken haklarının neler olduğunu anlatmamız daha kolay ve anlaşılır oluyor. Bizlere ilham veriyorlar. Bireysel olarak talep ettikleri haklarını, derneğimizce değerlendirip sistemimize alıyoruz." diye konuştu.

Derneğin gönüllülerinden Özge Ceylan, çocukların haklarını öncelikle ailelerin bilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Etkinlikte çocukların uçuk fikirlerine şahit olduk. Uzaya çıkmak isteyen, kötülükleri yok etmek isteyen, yıldız olmak isteyen büyük yürekli minikler tanıdık. En çok dikkatimizi ailelerin çocuklarını yönlendirmeleri çekti. Verdiğimiz boyama kitaplarını boyayan çocuklara ailelerinin müdahalesini gördük. 'Aman taşırma', 'dur kırmızıya boya' gibi reaksiyonlar verdi aileler. Çocuklarımızı denetimli özgürlükle tanıştırmalıyız. Elbette kontrol edeceğiz, fakat bırakalım onlar boyasın, onlar fikirlerini ortaya koysun. Hep deriz ya 'çocuk aklı' diye. Aslında çocuk aklı değil 'çocuk haklı' demeyi öğrenmeliyiz."

Etkinlikte 3 yaşındaki çocuklarını eğlendiren anne Ebru Özçelik de bu tarz çalışmaların artırılması gerektiğini belirterek, "Çocuklara haklarını anlatmak sadece 20 Kasım'ı kapsamamalı. Her zaman bu tarz etkinlikleri destekliyoruz ve düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.