pendik escort bayan
ak

Köyüne Huzurevi Yaptırdı

13.11.2017 - 10:23, Güncelleme: 13.11.2017 - 10:23
 

Köyüne Huzurevi Yaptırdı

Memur emeklisi Cihan Öztürk, Yozgat'taki köyüne yaşlıların bir arada kalması için huzurevi inşa ettirdi- Öztürk: - "6 kişinin yaşayabileceği huzurevi tamamlandı. Huzurevinin yatak, yorgan, mutfak eşyası, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon gibi

YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - İstanbul'da yaşayan memur emeklisi Cihan Öztürk, memleketi Yozgat'taki köyüne yaşlıların bir arada kalması için anne ve babasının adını verdiği huzurevi yaptırdı.Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Abdilli köyünden 36 yıl önce İstanbul'a göç eden ve 2006 yılında PTT'den emekli olan 76 yaşındaki Cihan Öztürk, köyünde yalnız yaşayan yaşlıların daha rahat ortamda hayat sürmeleri amacıyla anne ve babasının ismini verdiği 6 kişilik Zahide ve Yusuf Öztürk Huzurevi'ni inşa ettirdi. Köyü ile bağlarını kesmeyen, okullar için 3 bin kitap toplayan, emekli olduğu Beyoğlu PTT'sinin önüne bayrak direği diktiren Öztürk, sosyal çalışmalarına huzurevini de ekledi. Emekli olduktan sonra Galatasaray Müzesi'nde çalışmaya başlayan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göç ettikten sonra köyü ile bağlarını hiç koparmadığını söyledi. Gençlerin göç etmesinden dolayı genelde köylerde yaşlıların kaldığını, bir çoğunun da tek başına hayatlarını sürdürdüğünü ifade eden Öztürk, "Genelde evlerin fiziki şartları iyi değil. Bu sebeple ben de yaşlıların kalabilecekleri fiziki şartları iyi olan bir huzurevi yaptırdım. 6 kişinin yaşayabileceği huzurevi tamamlandı. Huzurevinin yatak, yorgan, mutfak eşyası, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon gibi bütün ihtiyaçlarını tamamladım." dedi. Öztürk, burada kalacak yaşlıların birbirleriyle arkadaşlık edeceklerini anlatarak, "Burada kalacak insanlar yaşlılık maaşlarıyla görevli çalıştıracak, yemekleri pişecek, çamaşırları yıkanacak, temizlikleri yapılacak, rahat bir ömür sürecekler." ifadelerini kullandı.Yaptığı bu çalışmanın diğer köylere de örnek olmasını dileyen Öztürk, "Bu düşüncem diğer köylere de örnek olabilir. Her köyde yalnız yaşayan yaşlılar var. Bu şekilde huzurevi yapılırsa onlar da rahata kavuşmuş olur." diye konuştu. Köy halkından Mehmet Yılmaz, huzurevi yapılmasına memnun olduklarını belirtti. Dışarı göç verdiği için köyde yaşlıların kaldığını anlatan Yılmaz, "Yalnız yaşayan yaşlılarımız için çok iyi oldu. Belki ileride yaşlanınca bizler de kalırız. Cihan amcaya yaptığı hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi. Mustafa Çankaya da köyde kalan yaşlıların özellikle kış aylarında çok sıkıntı çektiğini belirterek, "Yaşlılar yalnız kalıyor, mağdur oluyorlar. Böyle bir huzurevi aktif hale gelirse, yaşlı insanlarımız bu sıkıntıdan kurtulur. Devletimiz de katkı sağlarsa çok iyi olur."
Memur emeklisi Cihan Öztürk, Yozgat'taki köyüne yaşlıların bir arada kalması için huzurevi inşa ettirdi- Öztürk: - "6 kişinin yaşayabileceği huzurevi tamamlandı. Huzurevinin yatak, yorgan, mutfak eşyası, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon gibi

YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - İstanbul'da yaşayan memur emeklisi Cihan Öztürk, memleketi Yozgat'taki köyüne yaşlıların bir arada kalması için anne ve babasının adını verdiği huzurevi yaptırdı.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Abdilli köyünden 36 yıl önce İstanbul'a göç eden ve 2006 yılında PTT'den emekli olan 76 yaşındaki Cihan Öztürk, köyünde yalnız yaşayan yaşlıların daha rahat ortamda hayat sürmeleri amacıyla anne ve babasının ismini verdiği 6 kişilik Zahide ve Yusuf Öztürk Huzurevi'ni inşa ettirdi.

Köyü ile bağlarını kesmeyen, okullar için 3 bin kitap toplayan, emekli olduğu Beyoğlu PTT'sinin önüne bayrak direği diktiren Öztürk, sosyal çalışmalarına huzurevini de ekledi.

Emekli olduktan sonra Galatasaray Müzesi'nde çalışmaya başlayan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göç ettikten sonra köyü ile bağlarını hiç koparmadığını söyledi.

Gençlerin göç etmesinden dolayı genelde köylerde yaşlıların kaldığını, bir çoğunun da tek başına hayatlarını sürdürdüğünü ifade eden Öztürk, "Genelde evlerin fiziki şartları iyi değil. Bu sebeple ben de yaşlıların kalabilecekleri fiziki şartları iyi olan bir huzurevi yaptırdım. 6 kişinin yaşayabileceği huzurevi tamamlandı. Huzurevinin yatak, yorgan, mutfak eşyası, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon gibi bütün ihtiyaçlarını tamamladım." dedi.

Öztürk, burada kalacak yaşlıların birbirleriyle arkadaşlık edeceklerini anlatarak, "Burada kalacak insanlar yaşlılık maaşlarıyla görevli çalıştıracak, yemekleri pişecek, çamaşırları yıkanacak, temizlikleri yapılacak, rahat bir ömür sürecekler." ifadelerini kullandı.

Yaptığı bu çalışmanın diğer köylere de örnek olmasını dileyen Öztürk, "Bu düşüncem diğer köylere de örnek olabilir. Her köyde yalnız yaşayan yaşlılar var. Bu şekilde huzurevi yapılırsa onlar da rahata kavuşmuş olur." diye konuştu.

Köy halkından Mehmet Yılmaz, huzurevi yapılmasına memnun olduklarını belirtti.

Dışarı göç verdiği için köyde yaşlıların kaldığını anlatan Yılmaz, "Yalnız yaşayan yaşlılarımız için çok iyi oldu. Belki ileride yaşlanınca bizler de kalırız. Cihan amcaya yaptığı hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Mustafa Çankaya da köyde kalan yaşlıların özellikle kış aylarında çok sıkıntı çektiğini belirterek, "Yaşlılar yalnız kalıyor, mağdur oluyorlar. Böyle bir huzurevi aktif hale gelirse, yaşlı insanlarımız bu sıkıntıdan kurtulur. Devletimiz de katkı sağlarsa çok iyi olur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.