pendik escort bayan
ak

Köylülerin Sopalı Su Önlemi

01.10.2015 - 20:46, Güncelleme: 01.10.2015 - 20:46
 

Köylülerin Sopalı Su Önlemi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Tatar Köyü sakinleri, sulama amacıyla kullandıkları suyun, komşu 3 köye, 'kapalı şebeke suyu' olarak verilmek istenmesine karşı çıktı.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Tatar Köyü sakinleri, sulama amacıyla kullandıkları suyun, komşu 3 köye, 'kapalı şebeke suyu' olarak verilmek istenmesine karşı çıktı. Köylüler ellerinde sopalarla toplanarak projeyi yapacak firma görevlilerinin köye girmesine izin vermedi. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi'nce proje hazırlandı. Ancak projeye karşı çıkan Tatar Köyü sakinleri 27 Nisan'da firmaya ait iş makinelerinin köye girişine izin vermedi. İlgililerin yaptığı görüşmelerin ardından aradan 5 ay geçtikten sonra projenin devamı için müteahhit firma ile İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri jandarma eşliğinde köye giderek kapalı şebeke güzergah çalışması yapmak istedi. Suyun tamamının kapalı şebekeye alınmasına karşı çıkan köylüler bir kez daha köy girişini kapatarak çalışma yapılmasına izin vermedi. Ellerinde sopalarla bekleyen aralarında kadınların da bulunduğu köylüler projede değişiklik yapılmaması durumunda tepkilerini sürdüreceklerini dile getirdi. Jandarma ekiplerinin köylüleri ikna çabaları da sonuç vermedi. Jandarma ile karşı karşıya gelmek istemediklerini belirten köy sakinleri, "Bizim hiç kimseyle sorunumuz yok. Sadece suyumuza sahip çıkmak istiyoruz" diyerek sitemlerini dile getirdi. Bir süre girişte bekleyen köylüler jandarma ve firma görevlilerinin ayrılmasının ardından evlerine döndü. - Sivas
Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Tatar Köyü sakinleri, sulama amacıyla kullandıkları suyun, komşu 3 köye, 'kapalı şebeke suyu' olarak verilmek istenmesine karşı çıktı.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Tatar Köyü sakinleri, sulama amacıyla kullandıkları suyun, komşu 3 köye, 'kapalı şebeke suyu' olarak verilmek istenmesine karşı çıktı. Köylüler ellerinde sopalarla toplanarak projeyi yapacak firma görevlilerinin köye girmesine izin vermedi.

 

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi'nce proje hazırlandı. Ancak projeye karşı çıkan Tatar Köyü sakinleri 27 Nisan'da firmaya ait iş makinelerinin köye girişine izin vermedi. İlgililerin yaptığı görüşmelerin ardından aradan 5 ay geçtikten sonra projenin devamı için müteahhit firma ile İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri jandarma eşliğinde köye giderek kapalı şebeke güzergah çalışması yapmak istedi. Suyun tamamının kapalı şebekeye alınmasına karşı çıkan köylüler bir kez daha köy girişini kapatarak çalışma yapılmasına izin vermedi. Ellerinde sopalarla bekleyen aralarında kadınların da bulunduğu köylüler projede değişiklik yapılmaması durumunda tepkilerini sürdüreceklerini dile getirdi. Jandarma ekiplerinin köylüleri ikna çabaları da sonuç vermedi. Jandarma ile karşı karşıya gelmek istemediklerini belirten köy sakinleri, "Bizim hiç kimseyle sorunumuz yok. Sadece suyumuza sahip çıkmak istiyoruz" diyerek sitemlerini dile getirdi.

 

Bir süre girişte bekleyen köylüler jandarma ve firma görevlilerinin ayrılmasının ardından evlerine döndü. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.