pendik escort bayan
ak

Köylülerden 'yangın' tepkisi

22.08.2016 - 17:12, Güncelleme: 22.08.2016 - 17:12
 

Köylülerden 'yangın' tepkisi

SİVAS merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'nde dün bir tarlada çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı.

SİVAS merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'nde dün bir tarlada çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Alevlere kendileri müdahale eden köylüler, Orman İşletme, jandarma ve itfaiyeyi aramalarına rağmen yangına müdahale edilmediğini söyleyip, tepki gösterdi.Dün öğle saatlerinde Başıbüyük Köyü'nün yakınlarındaki bir tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin arazideki ormanlık alana sıçraması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Köy halkı kazma ve küreklerle yangına müdahale etti ancak alevleri söndüremedi. İddiaya göre, olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçların dağa çıkamayacağını belirterek yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Alanın sahipsizlikten yandığını belirten Köy muhtarı Ahmet Turan Şimşek, "Ben dün gece 11-12 civarında Orman İşletme Müdürlüğü'nü, jandarmayı ve itfaiyeyi aradım. İffaiye bana, araçlarının asfalttan dışarı çıkamayacağın söyledi. Aslında müdahele yapılmış olsaydı, basitçe söndürülecekti. Ama müdahele olmadğı için ormanımız komple yandı, sahipsizlikten yandı. Orman İşletme Müdürlüğü'nün bizden daha çok bu ormana sahip çıkması gerekir. Uçak olması lazım veya helikopter olması lazım. En azından bir kepçeyle set çekilip alevlerin önünün kesilmesi lazım ki ormanın bir kısmını kurtaralım" dedi.'EGE'DE YANGIN OLSA HERKES SEFERBER OLUYOR'Köy sakinlerinden Turan Eğrek ise "Biz akşama kadar uğraştık ama söndüremedik. Hiç kimse de gelip müdahale etmedi. Biz kendi gücümüzle çabaladık, hiçbir şey de yapamadık. Devlette gelip bakmadı. Ben oraya gidip bir ağaç kessem, başıma birikiyorlar. Çevreyi koruduklarını söylüyorlar. Hani nereyi koruyorlar. Müdahale etselerdi bu kadar büyümezdi" dedi.İsmail Karagöz de "Bu yangın Akdeniz'de, Marmara'da, Ege'de yangın olsa herkes seferber olurdu. Burası mahrumiyet bölgesi mi? Buradaki itfaiyenin ruhu duymuyor. Biz dün yangının içine gittik. Zehirlenme tehlikesi yaşadık. Her taraf yanıyor. Söndüremedik" dedi. Ağaçlık alandaki yangın sürüyor.FOTOĞRAFLI
SİVAS merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'nde dün bir tarlada çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı.

SİVAS merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'nde dün bir tarlada çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Alevlere kendileri müdahale eden köylüler, Orman İşletme, jandarma ve itfaiyeyi aramalarına rağmen yangına müdahale edilmediğini söyleyip, tepki gösterdi.

Dün öğle saatlerinde Başıbüyük Köyü'nün yakınlarındaki bir tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin arazideki ormanlık alana sıçraması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Köy halkı kazma ve küreklerle yangına müdahale etti ancak alevleri söndüremedi. İddiaya göre, olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçların dağa çıkamayacağını belirterek yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Alanın sahipsizlikten yandığını belirten Köy muhtarı Ahmet Turan Şimşek, "Ben dün gece 11-12 civarında Orman İşletme Müdürlüğü'nü, jandarmayı ve itfaiyeyi aradım. İffaiye bana, araçlarının asfalttan dışarı çıkamayacağın söyledi. Aslında müdahele yapılmış olsaydı, basitçe söndürülecekti. Ama müdahele olmadğı için ormanımız komple yandı, sahipsizlikten yandı. Orman İşletme Müdürlüğü'nün bizden daha çok bu ormana sahip çıkması gerekir. Uçak olması lazım veya helikopter olması lazım. En azından bir kepçeyle set çekilip alevlerin önünün kesilmesi lazım ki ormanın bir kısmını kurtaralım" dedi.

'EGE'DE YANGIN OLSA HERKES SEFERBER OLUYOR'

Köy sakinlerinden Turan Eğrek ise "Biz akşama kadar uğraştık ama söndüremedik. Hiç kimse de gelip müdahale etmedi. Biz kendi gücümüzle çabaladık, hiçbir şey de yapamadık. Devlette gelip bakmadı. Ben oraya gidip bir ağaç kessem, başıma birikiyorlar. Çevreyi koruduklarını söylüyorlar. Hani nereyi koruyorlar. Müdahale etselerdi bu kadar büyümezdi" dedi.

İsmail Karagöz de "Bu yangın Akdeniz'de, Marmara'da, Ege'de yangın olsa herkes seferber olurdu. Burası mahrumiyet bölgesi mi? Buradaki itfaiyenin ruhu duymuyor. Biz dün yangının içine gittik. Zehirlenme tehlikesi yaşadık. Her taraf yanıyor. Söndüremedik" dedi. Ağaçlık alandaki yangın sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Köylülerden 'yangın' tepkisi

Köylülerden 'yangın' tepkisi

Köylülerden 'yangın' tepkisi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.