pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Köylü Çocuklar Kamera Kullanmayı Öğrenecek

06.06.2017 - 15:48, Güncelleme: 06.06.2017 - 15:48
 

Köylü Çocuklar Kamera Kullanmayı Öğrenecek

SİVAS (AA) - Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Sivas’ta 9-14 yaş grubundaki öğrencilere “Kamera Kullanımı, Senaryo Yazımı ve Montaj” eğitimi...

SİVAS (AA) - Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Sivas’ta 9-14 yaş grubundaki öğrencilere “Kamera Kullanımı, Senaryo Yazımı ve Montaj” eğitimi verecek. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u ziyaret etti.Polatel, dernek olarak Kültür Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına verilmek üzere “Benim Hikayem” projesi kapsamında köy ve ilçe okullarında eğitim gören 9-14 yaş arasındaki isteyen öğrencilere “Kameramanlık, Senaryo yazımı ve Montaj” eğitimi verilmesi için girişimde bulunduklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün izni doğrultusunda aralarında Sivas’ın da bulunduğu 20 ilde ilçe ve köy okullarında eğitim gören öğrencilere eğitim verilmesi için çalışmalara başladıklarını aktaran Polatel, bu kapsamda Sivas’ta da eğitim çalışmalarına start vereceklerini kaydetti.Polatel, “Eğitimlerdeki amacımız, yapmış olduğumuz mesleği elimizin ulaşabildiği herkese anlatmak ve tanıtmak. Eğitimlerde gençlerin gelecekte meslek tercihini yaparken bizim yaptığımız bu mesleği de tanıyarak ve bilerek seçmelerini hatta merak duyanların ideallerine not almalarını amaçlamaktayız." ifadelerini kullandı. Eğitim hakkında da bilgi veren Polatel, şunları kaydetti:"Eğitim projemiz kapsamında her okula bir set kamera, bilgisayar ve eğitmenlerimizle birlikte giderek ayarladığımız zaman aralığında gençlere eğitimler vererek onlara bir film nasıl çekilir, kamera açıları, ölçekler, senaryo yazımında dikkat edilecek hususlar ve montaj teknikleri eğitimi vermek istiyoruz. Okul için aldığımız tüm ekipmanı, okulda yetkilendirilen bir öğretmenin sorumluluğunda eğitimde yer alan öğrenciler tarafından her birinin bir günü filme alarak montajlamalarını isteyeceğiz. Projemizi tamamladıktan sonra tüm ekipmanı okula hibe ederek gelecek kuşakların da kullanımına sunacağız.” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise, mesleki alanda gerçekleştirilmesi planlanan bu eğitim faaliyetini oldukça önemli ve anlamlı bulduğuna işaret etti.Eğitimler sayesinde bu yönde yeteneği olan öğrenciler için yeni ufuklar açılacağına inandığını dile getiren Altınsoy, "Bu nedenle sizi ve dernek yönetiminizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı. Altınsoy, eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği okulların tespitinin kısa süre içerisinde yapılacağını aktardı.Dernek Başkanı Polatel, Altınsoy’a teşekkür ederek, dernek tarafından hazırlanan “kalkışMA Habercilerin Kaleminden 15 Temmuz” adlı kitabı hediye etti.
SİVAS (AA) - Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Sivas’ta 9-14 yaş grubundaki öğrencilere “Kamera Kullanımı, Senaryo Yazımı ve Montaj” eğitimi...

SİVAS (AA) - Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Sivas’ta 9-14 yaş grubundaki öğrencilere “Kamera Kullanımı, Senaryo Yazımı ve Montaj” eğitimi verecek.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u ziyaret etti.

Polatel, dernek olarak Kültür Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına verilmek üzere “Benim Hikayem” projesi kapsamında köy ve ilçe okullarında eğitim gören 9-14 yaş arasındaki isteyen öğrencilere “Kameramanlık, Senaryo yazımı ve Montaj” eğitimi verilmesi için girişimde bulunduklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün izni doğrultusunda aralarında Sivas’ın da bulunduğu 20 ilde ilçe ve köy okullarında eğitim gören öğrencilere eğitim verilmesi için çalışmalara başladıklarını aktaran Polatel, bu kapsamda Sivas’ta da eğitim çalışmalarına start vereceklerini kaydetti.

Polatel, “Eğitimlerdeki amacımız, yapmış olduğumuz mesleği elimizin ulaşabildiği herkese anlatmak ve tanıtmak. Eğitimlerde gençlerin gelecekte meslek tercihini yaparken bizim yaptığımız bu mesleği de tanıyarak ve bilerek seçmelerini hatta merak duyanların ideallerine not almalarını amaçlamaktayız." ifadelerini kullandı.

Eğitim hakkında da bilgi veren Polatel, şunları kaydetti:

"Eğitim projemiz kapsamında her okula bir set kamera, bilgisayar ve eğitmenlerimizle birlikte giderek ayarladığımız zaman aralığında gençlere eğitimler vererek onlara bir film nasıl çekilir, kamera açıları, ölçekler, senaryo yazımında dikkat edilecek hususlar ve montaj teknikleri eğitimi vermek istiyoruz. Okul için aldığımız tüm ekipmanı, okulda yetkilendirilen bir öğretmenin sorumluluğunda eğitimde yer alan öğrenciler tarafından her birinin bir günü filme alarak montajlamalarını isteyeceğiz. Projemizi tamamladıktan sonra tüm ekipmanı okula hibe ederek gelecek kuşakların da kullanımına sunacağız.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise, mesleki alanda gerçekleştirilmesi planlanan bu eğitim faaliyetini oldukça önemli ve anlamlı bulduğuna işaret etti.

Eğitimler sayesinde bu yönde yeteneği olan öğrenciler için yeni ufuklar açılacağına inandığını dile getiren Altınsoy, "Bu nedenle sizi ve dernek yönetiminizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Altınsoy, eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği okulların tespitinin kısa süre içerisinde yapılacağını aktardı.

Dernek Başkanı Polatel, Altınsoy’a teşekkür ederek, dernek tarafından hazırlanan “kalkışMA Habercilerin Kaleminden 15 Temmuz” adlı kitabı hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.