pendik escort bayan
ak

Köydeki Tavuk Ölümleri Paniğe Neden Oldu

06.08.2017 - 23:10, Güncelleme: 06.08.2017 - 23:10
 

Köydeki Tavuk Ölümleri Paniğe Neden Oldu

SİVAS'ın Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Köyü'nde meydana gelen toplu tavuk ölümleri köy halkını endişelendirdi.

SİVAS'ın Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Köyü'nde meydana gelen toplu tavuk ölümleri köy halkını endişelendirdi.Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Köyü Bakacak Mahallesi’nde yaşayan Necla Yazıcı, Nuriye Yazıcı ve Zeynep Yazıcı'ya ait 59 tavuk aralıklarla telef oldu. Telef olan tavuklardan 32'sinin sahibi Necla Yazıcı, "3 gün içerisinde tavuklarım peş peşe öldü. Ölen tavukları çuvala koyup attık. Hayvanlar yedi. Kuş gribi olabileceği söylendi" dedi.Aynı mahallede yaşayan ve 20 tavuğundan 17 tanesi 6 gün içerisinde telef olan Nuriye Yazıcı ise ölen tavuklarını poşetlere koyup attığını belirtti.Köyde peş peşe tavuk ölümlerinin görülmesi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ölen hayvanlardan numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Yaşanan tavuk ölümleri, köy halkını tedirgin etti.Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, "Kuş gribi olup olmadığı henüz belli değil. Ölen tavukların hepsi bir anda ölmemiş. 3 gün içinde ölen var, 6 gün içinde ölen var. Bu konuyla ilgili  İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerini görevlendirdik. Ekipler köye giderek ölen tavuklardan numune alarak laboratuvara gönderdi. Laboratuvar incelemesi sonucu kuş gribi olup olmadığı kesinlik kazanacak" dedi.Sİvas kent merkezi yakınlarındaki Kumyurt, Serpincik ve Akören köylerinde de 1 Ağustos'ta kanatlı hayvan ölümleri üzerine yapılan incelemede, telef olan kazda kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine tüm kanatlı hayvanlar itlaf edilmişti. - SUŞEHRİ DHA
SİVAS'ın Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Köyü'nde meydana gelen toplu tavuk ölümleri köy halkını endişelendirdi.

SİVAS'ın Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Köyü'nde meydana gelen toplu tavuk ölümleri köy halkını endişelendirdi.


Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Köyü Bakacak Mahallesi’nde yaşayan Necla Yazıcı, Nuriye Yazıcı ve Zeynep Yazıcı'ya ait 59 tavuk aralıklarla telef oldu. Telef olan tavuklardan 32'sinin sahibi Necla Yazıcı, "3 gün içerisinde tavuklarım peş peşe öldü. Ölen tavukları çuvala koyup attık. Hayvanlar yedi. Kuş gribi olabileceği söylendi" dedi.
Aynı mahallede yaşayan ve 20 tavuğundan 17 tanesi 6 gün içerisinde telef olan Nuriye Yazıcı ise ölen tavuklarını poşetlere koyup attığını belirtti.
Köyde peş peşe tavuk ölümlerinin görülmesi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ölen hayvanlardan numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Yaşanan tavuk ölümleri, köy halkını tedirgin etti.


Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, "Kuş gribi olup olmadığı henüz belli değil. Ölen tavukların hepsi bir anda ölmemiş. 3 gün içinde ölen var, 6 gün içinde ölen var. Bu konuyla ilgili  İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerini görevlendirdik. Ekipler köye giderek ölen tavuklardan numune alarak laboratuvara gönderdi. Laboratuvar incelemesi sonucu kuş gribi olup olmadığı kesinlik kazanacak" dedi.


Sİvas kent merkezi yakınlarındaki Kumyurt, Serpincik ve Akören köylerinde de 1 Ağustos'ta kanatlı hayvan ölümleri üzerine yapılan incelemede, telef olan kazda kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine tüm kanatlı hayvanlar itlaf edilmişti. - SUŞEHRİ

 koydeki-tavuk-olumleri-panige-neden-oldu-9905437_o.jpg

DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.