pendik escort bayan
ak

Köy okulu öğretmenlerinden kız çocuklarının okuması için AB destekli proje

Kültür-Sanat 30.03.2016 - 22:37, Güncelleme: 30.03.2016 - 22:37
 

Köy okulu öğretmenlerinden kız çocuklarının okuması için AB destekli proje

SİVAS'ta Zengi Köyü İlkokulu'nun öğretmenleri, kırsal kesimdeki kız çocuklarının okuması için Avrupa Birliği (AB) destekli "Bugünün Çiçekleri Yarının...

SİVAS'ta Zengi Köyü İlkokulu'nun öğretmenleri, kırsal kesimdeki kız çocuklarının okuması için Avrupa Birliği (AB) destekli "Bugünün Çiçekleri Yarının Gelecekleri" projesi hazırladı. Projeyle kırsal kesimdeki kız çocuklarının okuma oranının artırılması hedefleniyor.Sivas merkeze bağlı Zengi İlköğretim Okulu öğretmenlerince hazırlanan proje ile Sivas genelinde kız çocuklarının okula gönderilme oranın yükseltilmesi hedefleniyor. AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile köylerde yaşayan kız çocuklarına ve ailelerine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. İlk etapta Sivas'ın Merakum bölgesinde bulunan 15 köy ile başlatılacak projede, kız çocuklarına ve ailelerine yönelik eğitimler verilecek. Projenin tanıtımı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Tanıtıma Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve okul müdürleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Zengi İlkokulu Müdiresi Gamze Çirci, "Projemiz eğitim kalitesinin ve özellikle kız çocukları olmak üzere tüm eğitim kademelerinde devamlılığın arttırılması yolunda insan kaynaklarının bölgemizde güçlendirilmesine katkı sağlayacak niteliktedir. Ülkemiz genç bir nüfusa sahiptir. Kız çocuklarının orta öğretim kademesinde devam oranlarının arttırılması için çaba sarf edilmelidir. Projemiz kapsamında Meraküm bölgesindeki okullarda ve merkezdeki 100'üncü Yıl İlkokulu'nda temel yeterliliklerin arttırılması amacıyla özellikle kız çocukları olmak üzere 360 öğrenciye eğitim verilecek" dedi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan ise Sivas'ın bazı bölgelerinde kız öğrencilerinin okula gönderilme oranın düşük olduğunu belirterek, "Kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması amacıyla yapılan bu proje 196 bin euroluk bir proje. Sivas'ta ilkokul çağındaki çocukların okullaşma oranında bir sorun kalmadı fakat kırsal kesimlerimizde orta ve liseye kız çocuklarımızın gönderilmesi sıkıntıları hala devam ediyor. Bu projeyi Sivas geneline yayarak bu sıkıntının da aşılması planlanıyor" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Zengi Köyü İlkokulu'nun öğretmenleri, kırsal kesimdeki kız çocuklarının okuması için Avrupa Birliği (AB) destekli "Bugünün Çiçekleri Yarının...

SİVAS'ta Zengi Köyü İlkokulu'nun öğretmenleri, kırsal kesimdeki kız çocuklarının okuması için Avrupa Birliği (AB) destekli "Bugünün Çiçekleri Yarının Gelecekleri" projesi hazırladı. Projeyle kırsal kesimdeki kız çocuklarının okuma oranının artırılması hedefleniyor.

Sivas merkeze bağlı Zengi İlköğretim Okulu öğretmenlerince hazırlanan proje ile Sivas genelinde kız çocuklarının okula gönderilme oranın yükseltilmesi hedefleniyor. AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile köylerde yaşayan kız çocuklarına ve ailelerine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. İlk etapta Sivas'ın Merakum bölgesinde bulunan 15 köy ile başlatılacak projede, kız çocuklarına ve ailelerine yönelik eğitimler verilecek. Projenin tanıtımı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Tanıtıma Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve okul müdürleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Zengi İlkokulu Müdiresi Gamze Çirci, "Projemiz eğitim kalitesinin ve özellikle kız çocukları olmak üzere tüm eğitim kademelerinde devamlılığın arttırılması yolunda insan kaynaklarının bölgemizde güçlendirilmesine katkı sağlayacak niteliktedir. Ülkemiz genç bir nüfusa sahiptir. Kız çocuklarının orta öğretim kademesinde devam oranlarının arttırılması için çaba sarf edilmelidir. Projemiz kapsamında Meraküm bölgesindeki okullarda ve merkezdeki 100'üncü Yıl İlkokulu'nda temel yeterliliklerin arttırılması amacıyla özellikle kız çocukları olmak üzere 360 öğrenciye eğitim verilecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan ise Sivas'ın bazı bölgelerinde kız öğrencilerinin okula gönderilme oranın düşük olduğunu belirterek, "Kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması amacıyla yapılan bu proje 196 bin euroluk bir proje. Sivas'ta ilkokul çağındaki çocukların okullaşma oranında bir sorun kalmadı fakat kırsal kesimlerimizde orta ve liseye kız çocuklarımızın gönderilmesi sıkıntıları hala devam ediyor. Bu projeyi Sivas geneline yayarak bu sıkıntının da aşılması planlanıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Köy okulu öğretmenlerinden kız çocuklarının okuması için AB destekli proje

Köy okulu öğretmenlerinden kız çocuklarının okuması için AB destekli proje

Köy okulu öğretmenlerinden kız çocuklarının okuması için AB destekli proje

Köy okulu öğretmenlerinden kız çocuklarının okuması için AB destekli proje

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.