pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar:

Spor 29.10.2017 - 09:23, Güncelleme: 29.10.2017 - 09:23
 

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar:

"Türkiye ile Kosova arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bazı muafiyetler sağlanması planlanıyor. Bu anlaşma Kosova hükümeti tarafından imzalandığında Türkiye'den ticaret daha rahat olacak"

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, "Türkiye ile Kosova arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bazı muafiyetler sağlanması planlanıyor. Bu anlaşma Kosova hükümeti tarafından imzalandığında Türkiye'den ticaret daha rahat olacak." dedi.Bakan Yağcılar, Kosova'nın Prizren kentinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Prizren İş Forumu'na katılan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyetini kabulünde, Eskişehir'i 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiğini anımsatarak, Anadolu Ünversitesi (AÜ) ile de yakın ilişkiler kurduklarını kaydetti.Kosova ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının yapılması gerektiğini anlatan Yağcılar, şöyle konuştu:"Kosova'da stratejik yatırımların gerçekleştirilmesi için bir yasa kabul edildi. Kosova ve Türkiye arasında turizm anlaşması yapma düşüncemiz var. İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bazı muafiyetler sağlanması planlanıyor. Bu anlaşma Kosova hükümeti tarafından imzalandığında Türkiye'den ticaret daha rahat olacak. Şu anda Kosova'da vergiler düşük. Serbest ticaret anlaşması olmadığından Tükiye'den gelen mallar yüksek fiyattan alıcı buluyor." ETO Heyet Başkanı ve Yönetimi Kurulu Üyesi Hakan Işık da ETO'nun Türkiye'nin en eski odalarından olduğunu belirterek, 40 meslek grubunda 16 bin üyelerinin bulunduğunu vurguladı.Kosova ile ticari ilişkiler kurduklarını anlatan Işık, "Eskişehir'in Kosova'ya olan ihracatı 2012 yılında 1,3 milyon dolar seviyesindeyken, bu yılının eylül ayına kadar 4,2 milyon dolar seviyesinde ihracat yaptık. Önümüzdeki dönemlerde iki ülke arasındaki ihracatın daha da gelişmesini istiyoruz." diye konuştu. Konuşmanın ardından Işık, Bakan Yağcılar'a seramikten yapılmış Eskişehir minyatürü hediye etti.
"Türkiye ile Kosova arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bazı muafiyetler sağlanması planlanıyor. Bu anlaşma Kosova hükümeti tarafından imzalandığında Türkiye'den ticaret daha rahat olacak"

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, "Türkiye ile Kosova arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bazı muafiyetler sağlanması planlanıyor. Bu anlaşma Kosova hükümeti tarafından imzalandığında Türkiye'den ticaret daha rahat olacak." dedi.

Bakan Yağcılar, Kosova'nın Prizren kentinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Prizren İş Forumu'na katılan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyetini kabulünde, Eskişehir'i 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiğini anımsatarak, Anadolu Ünversitesi (AÜ) ile de yakın ilişkiler kurduklarını kaydetti.

Kosova ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının yapılması gerektiğini anlatan Yağcılar, şöyle konuştu:

"Kosova'da stratejik yatırımların gerçekleştirilmesi için bir yasa kabul edildi. Kosova ve Türkiye arasında turizm anlaşması yapma düşüncemiz var. İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bazı muafiyetler sağlanması planlanıyor. Bu anlaşma Kosova hükümeti tarafından imzalandığında Türkiye'den ticaret daha rahat olacak. Şu anda Kosova'da vergiler düşük. Serbest ticaret anlaşması olmadığından Tükiye'den gelen mallar yüksek fiyattan alıcı buluyor."

ETO Heyet Başkanı ve Yönetimi Kurulu Üyesi Hakan Işık da ETO'nun Türkiye'nin en eski odalarından olduğunu belirterek, 40 meslek grubunda 16 bin üyelerinin bulunduğunu vurguladı.

Kosova ile ticari ilişkiler kurduklarını anlatan Işık, "Eskişehir'in Kosova'ya olan ihracatı 2012 yılında 1,3 milyon dolar seviyesindeyken, bu yılının eylül ayına kadar 4,2 milyon dolar seviyesinde ihracat yaptık. Önümüzdeki dönemlerde iki ülke arasındaki ihracatın daha da gelişmesini istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Işık, Bakan Yağcılar'a seramikten yapılmış Eskişehir minyatürü hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.