pendik escort bayan
ak

Kosgeb'deki Fetö Yapılanması Davası

19.06.2017 - 18:53, Güncelleme: 19.06.2017 - 18:53
 

Kosgeb'deki Fetö Yapılanması Davası

KOSGEB'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin 38 sanık hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı

ANKARA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin 38 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Ankara Adliyesi'nde görülmeye başlanan davada, sanıkların kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından savunmaların alınmasıyla devam edildi.Savunma yapan tutuksuz sanık eski KOSGEB Başkan Yardımcısı Yusuf Keskin, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyleyerek, "Şahsım, eşim ve çocuklarım FETÖ'nün okullarında, dershanelerinde okumamıştır. FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle hiçbir akrabam kamu görevinden ihraç edilmemiştir." ifadesini kullandı.Halen KOSGEB'de başkan başmüşaviri olarak görevde olduğunu belirten Keskin, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ ile mücadele ettiğini, bu yüzden "FETÖ'cü olduğu"na dair kampanya başlatıldığını iddia etti.Hakkında FETÖ üyesi olduğuna dair söylemlerde bulunanların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'den işlem gören kişiler olduğunu savunan Keskin, "17-25 Aralık'tan sonra bu yapıyla aktif bir şekilde mücadele ettim. FETÖ üyeliği iddiasını reddediyorum." diye konuştu. - "Hiçbir yasa dışı örgütün üyesi olmadım"Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya bağlanarak savunmasını yapan eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, hakkındaki şikayetçi beyanlarının çelişkiler içerdiğini ve kendisine husumet besleyen kişilerce verildiğini öne sürdü.KOSGEB'de 1997'de uzman yardımcısı olarak işe başladığını ifade eden Kaplan, "Hiçbir yasa dışı örgütün üyesi ya da sempatizanı olmadım. Ben hayatım boyunca devletimin ve milletimin yanında yer aldım. Kamu görevinde bulunduğum 18 yıl boyunca disiplin cezası dahi almadım." diyerek FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmediğini beyan etti.FETÖ'nün darbe girişimini lanetlediğini kaydeden sanık Kaplan, suçsuz olduğunu söyleyerek tahliye talebinde bulundu.Savunma yapan sanıklar Nesibe Genç ile Yusuf İskender de haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Duruşmaya yarın devam edilecek.- İddianameAnkara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014'te başlatılan soruşturma neticesinde 38 şüpheli hakkında "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Aralarında eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve eşinin de bulunduğu şüpheliler hakkında FETÖ adına himmet toplamak, FETÖ üyelerinin usulsüz şekilde işe alımı ve terfilerde öncelik tanınması suçlamaları yer alıyor.Şüphelilerden 15'inin FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.
KOSGEB'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin 38 sanık hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı

ANKARA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin 38 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Ankara Adliyesi'nde görülmeye başlanan davada, sanıkların kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından savunmaların alınmasıyla devam edildi.

Savunma yapan tutuksuz sanık eski KOSGEB Başkan Yardımcısı Yusuf Keskin, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyleyerek, "Şahsım, eşim ve çocuklarım FETÖ'nün okullarında, dershanelerinde okumamıştır. FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle hiçbir akrabam kamu görevinden ihraç edilmemiştir." ifadesini kullandı.

Halen KOSGEB'de başkan başmüşaviri olarak görevde olduğunu belirten Keskin, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ ile mücadele ettiğini, bu yüzden "FETÖ'cü olduğu"na dair kampanya başlatıldığını iddia etti.

Hakkında FETÖ üyesi olduğuna dair söylemlerde bulunanların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'den işlem gören kişiler olduğunu savunan Keskin, "17-25 Aralık'tan sonra bu yapıyla aktif bir şekilde mücadele ettim. FETÖ üyeliği iddiasını reddediyorum." diye konuştu.

- "Hiçbir yasa dışı örgütün üyesi olmadım"

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya bağlanarak savunmasını yapan eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, hakkındaki şikayetçi beyanlarının çelişkiler içerdiğini ve kendisine husumet besleyen kişilerce verildiğini öne sürdü.

KOSGEB'de 1997'de uzman yardımcısı olarak işe başladığını ifade eden Kaplan, "Hiçbir yasa dışı örgütün üyesi ya da sempatizanı olmadım. Ben hayatım boyunca devletimin ve milletimin yanında yer aldım. Kamu görevinde bulunduğum 18 yıl boyunca disiplin cezası dahi almadım." diyerek FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmediğini beyan etti.

FETÖ'nün darbe girişimini lanetlediğini kaydeden sanık Kaplan, suçsuz olduğunu söyleyerek tahliye talebinde bulundu.

Savunma yapan sanıklar Nesibe Genç ile Yusuf İskender de haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

- İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014'te başlatılan soruşturma neticesinde 38 şüpheli hakkında "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Aralarında eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve eşinin de bulunduğu şüpheliler hakkında FETÖ adına himmet toplamak, FETÖ üyelerinin usulsüz şekilde işe alımı ve terfilerde öncelik tanınması suçlamaları yer alıyor.

Şüphelilerden 15'inin FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.