pendik escort bayan
ak

Koreli İş Adamlarının Yatırımı Artacak

Spor 25.07.2017 - 11:18, Güncelleme: 25.07.2017 - 11:18
 

Koreli İş Adamlarının Yatırımı Artacak

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho:- "Koreli iş adamları, Türkiye'de kendilerini güvende buluyor. Yine Türkiye'ye gelmeye ve yatırım yapmaya devam edecekler. Daha fazla Koreli gelecek ve yatırım yapacak"- "(FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi) Burad

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - TANER AYDIN - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Koreli iş adamlarının Türkiye'yi güvenli bulduğuna işaret ederek, "Yine Türkiye'ye gelmeye ve yatırım yapmaya devam edecekler. Daha fazla Koreli gelecek ve yatırım yapacak." dedi.Cho, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılında iş birliğinin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan "Anadolu Odise" programı kapsamında geldiği Konya'da, AA muhabirine açıklamada bulundu.Üç yıldır Türkiye'de görevde olduğunu aktaran Cho, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğun uzun yıllara dayandığını ifade etti.- Kore'nin 2,4 milyar dolardan fazla yatırımı varCho, Türkiye ile dostluğun ticarete de yansıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:"Türkiye'de, 2,4 milyar dolardan daha fazla bir Güney Kore yatırımı var. Geçen yıl 700 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Yıllardır Koreli firmalar Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Önceki yıl zor şartlara rağmen bu yatırımlar devam etti. Koreli iş adamları, Türkiye'de kendilerini güvende buluyor. Yine Türkiye'ye gelmeye ve yatırım yapmaya devam edecekler. Daha fazla Koreli gelecek ve yatırım yapacak."- "Türk hükümetini destekliyoruz"FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Cho, "Burada tamamen Türk hükümetini destekliyoruz. Türk halkının seçtiği hükümetin yanındayız. Hiçbir askeri darbe ya da girişim kabul edilemez. Bu, 15 Temmuz'daki darbe girişimi hiçbir şekilde kabul edilemez. Seçilmiş hükümeti devirme girişimi kabul edilemez." diye konuştu.- Kuzey Kore'nin nükleer silah gerginliğiCho, ülkesi ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğe ilişkin, şunları kaydetti:"Büyükelçi olarak bu savaşı engelleyecek her türlü çözüm yolunun kullanılması, nükleer silahlara götürmeyecek her türlü aracın kullanılması lazım. Dost ülkelerle bu konuda iş birliği yürütüyoruz. ABD, Çin, Rusya, Türkiye ve uluslararası toplumdan Kuzey Kore'nin nükleer silah geliştirmemesi için baskı istiyoruz. ABD ve Güney Kore aynı politik çizgide. Savaş, seçenekler arasında değil."
Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho:- "Koreli iş adamları, Türkiye'de kendilerini güvende buluyor. Yine Türkiye'ye gelmeye ve yatırım yapmaya devam edecekler. Daha fazla Koreli gelecek ve yatırım yapacak"- "(FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi) Burad

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - TANER AYDIN - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Koreli iş adamlarının Türkiye'yi güvenli bulduğuna işaret ederek, "Yine Türkiye'ye gelmeye ve yatırım yapmaya devam edecekler. Daha fazla Koreli gelecek ve yatırım yapacak." dedi.

Cho, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılında iş birliğinin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan "Anadolu Odise" programı kapsamında geldiği Konya'da, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Üç yıldır Türkiye'de görevde olduğunu aktaran Cho, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğun uzun yıllara dayandığını ifade etti.

- Kore'nin 2,4 milyar dolardan fazla yatırımı var

Cho, Türkiye ile dostluğun ticarete de yansıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de, 2,4 milyar dolardan daha fazla bir Güney Kore yatırımı var. Geçen yıl 700 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Yıllardır Koreli firmalar Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Önceki yıl zor şartlara rağmen bu yatırımlar devam etti. Koreli iş adamları, Türkiye'de kendilerini güvende buluyor. Yine Türkiye'ye gelmeye ve yatırım yapmaya devam edecekler. Daha fazla Koreli gelecek ve yatırım yapacak."

- "Türk hükümetini destekliyoruz"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Cho, "Burada tamamen Türk hükümetini destekliyoruz. Türk halkının seçtiği hükümetin yanındayız. Hiçbir askeri darbe ya da girişim kabul edilemez. Bu, 15 Temmuz'daki darbe girişimi hiçbir şekilde kabul edilemez. Seçilmiş hükümeti devirme girişimi kabul edilemez." diye konuştu.

- Kuzey Kore'nin nükleer silah gerginliği

Cho, ülkesi ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğe ilişkin, şunları kaydetti:

"Büyükelçi olarak bu savaşı engelleyecek her türlü çözüm yolunun kullanılması, nükleer silahlara götürmeyecek her türlü aracın kullanılması lazım. Dost ülkelerle bu konuda iş birliği yürütüyoruz. ABD, Çin, Rusya, Türkiye ve uluslararası toplumdan Kuzey Kore'nin nükleer silah geliştirmemesi için baskı istiyoruz. ABD ve Güney Kore aynı politik çizgide. Savaş, seçenekler arasında değil."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.