pendik escort bayan
ak

Konya'dan Kısa Kısa

27.05.2017 - 15:28, Güncelleme: 27.05.2017 - 15:28
 

Konya'dan Kısa Kısa

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.Ali Akkanat Kampüsü'nde düzenlenen törende...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.Ali Akkanat Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz, 2016-2017 eğitim dönemi sonunda fakültenin 4. dönem mezunlarını verdiğini söyledi. Törende, buruk bir mutluluğu yaşadıklarını ifade eden Akgöz, mezun olacak 20 genci ülkenin önemli ekonomik, sosyal ve kültürel katkı sağlayan turizm sektörüne taze kan ve güç olarak uğurladıklarını belirtti. Konuşmasında, mezun öğrencilere seslenen Akgöz, öğrenim gördükleri okulun her zaman bir yuvaları olduğunu unutmamalarını da belirtti.Akgöz, "Başarılarınızla gururlanacağımızı, üzüntülerinize de ortak olacağımızı aklınızdan çıkarmayın, yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi.Ardından öğrenciler keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.Törene, SÜ Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Zengin, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü okutman Dr. Oktay Nar, akademisyenler, kurum amirleri, öğrenciler ve aileler katıldı.- Karapınar Yoncası Somali'ye ihraç edilecekKarapınar ilçesinde yetiştirilen yonca tohumları Somali'ye ihraç ediliyor. Karapınar'da faaliyet gösteren bir zirai firma ile Somalili iş adamlarının görüşmesi sonucunda Karapınar yoncalarının Somali'ye ihraç edileceği kaydedildi.Somalili 3 iş adamı, ilçeye gelerek tarlaları gezip yetkililerden bilgi aldı.Akademi Ziraat Yetkilisi Ziraat Mühendisi Ramazan Terlemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karapınar yonca tarımında çok yol kaydettiğini belirtti."Karapınar'da yoğun olarak yonca ekildiği için tohum çeşitleri, kaliteli ve verimli olanlar seçilmiştir." diyen Terlemez, "Karapınar'da gerek toprak yapısı gerek iklim yapısı uygun olduğu için kaliteli yonca yetişmektedir. Karapınar yoncasının ünü tüm Türkiye de hakettiği yerini almıştır. Dolayısıyla yonca denince akla Karapınar gelmektedir. Artık Karapınar dünyaya açılmaya başlamıştır." diye konuştu. Somalililerin tohum ekili tarlalarını gezdiklerini kaydeden Terlemez, şöyle konuştu:"Bilindiği üzere bir Afrika ülkesi olan Somali'de yaşanan savaşlar nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve sonrasında ülkesine dönen yatırımcılardan 3 kişi, ülkelerinde kalıcı yatırımlar yapmak, tarıma ve hayvancılığa yön vermek adına araştırmaya girişmişler. Türkiye'nin tarım ve hayvancılığın ileri seviyede yapılan bölgelerinden Karapınar'ı görmek istemişler. Tohum tedariki yapacak olan firmamız, Karapınar'da yetiştirilen yonca tohumlarının Somali'de kök salması iki ülke arasında hem maddi, hem manevi değerler katacağına inanıyor, karşılıklı kazançların devamını diliyoruz."
KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.Ali Akkanat Kampüsü'nde düzenlenen törende...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Ali Akkanat Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz, 2016-2017 eğitim dönemi sonunda fakültenin 4. dönem mezunlarını verdiğini söyledi.

Törende, buruk bir mutluluğu yaşadıklarını ifade eden Akgöz, mezun olacak 20 genci ülkenin önemli ekonomik, sosyal ve kültürel katkı sağlayan turizm sektörüne taze kan ve güç olarak uğurladıklarını belirtti.

Konuşmasında, mezun öğrencilere seslenen Akgöz, öğrenim gördükleri okulun her zaman bir yuvaları olduğunu unutmamalarını da belirtti.

Akgöz, "Başarılarınızla gururlanacağımızı, üzüntülerinize de ortak olacağımızı aklınızdan çıkarmayın, yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi.

Ardından öğrenciler keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.

Törene, SÜ Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Zengin, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü okutman Dr. Oktay Nar, akademisyenler, kurum amirleri, öğrenciler ve aileler katıldı.


- Karapınar Yoncası Somali'ye ihraç edilecek

Karapınar ilçesinde yetiştirilen yonca tohumları Somali'ye ihraç ediliyor.

Karapınar'da faaliyet gösteren bir zirai firma ile Somalili iş adamlarının görüşmesi sonucunda Karapınar yoncalarının Somali'ye ihraç edileceği kaydedildi.

Somalili 3 iş adamı, ilçeye gelerek tarlaları gezip yetkililerden bilgi aldı.

Akademi Ziraat Yetkilisi Ziraat Mühendisi Ramazan Terlemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karapınar yonca tarımında çok yol kaydettiğini belirtti.

"Karapınar'da yoğun olarak yonca ekildiği için tohum çeşitleri, kaliteli ve verimli olanlar seçilmiştir." diyen Terlemez, "Karapınar'da gerek toprak yapısı gerek iklim yapısı uygun olduğu için kaliteli yonca yetişmektedir. Karapınar yoncasının ünü tüm Türkiye de hakettiği yerini almıştır. Dolayısıyla yonca denince akla Karapınar gelmektedir. Artık Karapınar dünyaya açılmaya başlamıştır." diye konuştu.

Somalililerin tohum ekili tarlalarını gezdiklerini kaydeden Terlemez, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere bir Afrika ülkesi olan Somali'de yaşanan savaşlar nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve sonrasında ülkesine dönen yatırımcılardan 3 kişi, ülkelerinde kalıcı yatırımlar yapmak, tarıma ve hayvancılığa yön vermek adına araştırmaya girişmişler. Türkiye'nin tarım ve hayvancılığın ileri seviyede yapılan bölgelerinden Karapınar'ı görmek istemişler. Tohum tedariki yapacak olan firmamız, Karapınar'da yetiştirilen yonca tohumlarının Somali'de kök salması iki ülke arasında hem maddi, hem manevi değerler katacağına inanıyor, karşılıklı kazançların devamını diliyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.