pendik escort bayan
ak

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

27.03.2018 - 13:33, Güncelleme: 27.03.2018 - 13:33
 

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Haklarında dava açılan 161'i tutuklu 478 kişinin yargılanmasına, sanıkların son savunmalarıyla devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı davada sanıkların mütalaaya karşı son savunmaları devam ediyor.Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.Tutuksuz sanıklardan Sıtkı A, yaşamı boyunca hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadığını öne sürdü.Üniversite eğitimi için 2005 yılında Konya’ya geldiğini belirten Sıtkı A, “Maddi imkansızlıklar dolayısıyla ilk iki yıl örgüte ait öğrenci evlerinde kaldım. Ancak mütalaada iddia edildiği gibi ev abiliği yapmadım. Daha sonra yurtlarında kalmam karşılığında yine yurtlarda kalan öğrencilere matematik dersi verdim. Aileme maddi olarak yük olmak istemediğim için bu şekilde çalıştım.” ifadelerini kullandı.Mezun olduktan sonra KPSS’ye hazırlanırken ekonomik olarak hayatını idame ettirmek için örgüte ait bazı kurumlarda kısa süre çalıştığını anlatan Sıtkı A, "2012 yılında girdiğim KPSS puanımla 2013 yılında, 17-25 Aralık olaylarından önce SGK’da icra memuru olarak göreve başladım. Bu sırada geçmişte çalıştığım örgüt kurumlarıyla karşı karşıya geldiğim, o kurumlara mesleğim gereği haciz işlemleri gerçekleştirdiğim olmuştur.” diye konuştu.Sıtkı A, hakkındaki tanık beyanlarının asılsız olduğunu ve 2013 yılı öncesine dayandığını iddia etti. Tutuksuz sanıklardan Muzaffer A. da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.Şu ana kadar devlet aleyhinde hiçbir eylem ve faaliyette bulunmadığını savunan Muzaffer A, mütalaada yer alan, üst düzey mütevelli olduğuna ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu öne sürdü.Muzaffer A, hakkındaki tanık beyanlarının soyut ifadelerden oluştuğunu ve tamamının 17-25 Aralık olayları öncesine dayandığını iddia etti.Örgüte ait Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği'ne (AKTİSAD) 2000 yılında üye olduğunu kabul eden Muzaffer A, şöyle devam etti:“Buradaki üyeliğimden kendi isteğimle 2006 yılında ayrıldım. Örgüte ait şirketlerde hissedarlığımla ilgili beyanlar da 15 Temmuz’dan 10-15 yıl öncesine dayanmaktadır. Tarih itibarıyla bu durumun aleyhimde değerlendirileceğini düşünmüyorum. Amerika’ya, öğrenci olan oğlumu ziyaret için gittim. Almanya’ya ise 2000 yılında ticari faaliyetlerim kapsamında gittim. Yemen seyahati ise Konya Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen, dönemin önemli bürokratlarının ve siyasetçilerinin katıldığı bir geziydi. Örgütsel bir gezi değildi.”Duruşma, sanık beyanlarının alınmasıyla öğleden sonra devam edecek.
Haklarında dava açılan 161'i tutuklu 478 kişinin yargılanmasına, sanıkların son savunmalarıyla devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı davada sanıkların mütalaaya karşı son savunmaları devam ediyor.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Sıtkı A, yaşamı boyunca hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadığını öne sürdü.

Üniversite eğitimi için 2005 yılında Konya’ya geldiğini belirten Sıtkı A, “Maddi imkansızlıklar dolayısıyla ilk iki yıl örgüte ait öğrenci evlerinde kaldım. Ancak mütalaada iddia edildiği gibi ev abiliği yapmadım. Daha sonra yurtlarında kalmam karşılığında yine yurtlarda kalan öğrencilere matematik dersi verdim. Aileme maddi olarak yük olmak istemediğim için bu şekilde çalıştım.” ifadelerini kullandı.

Mezun olduktan sonra KPSS’ye hazırlanırken ekonomik olarak hayatını idame ettirmek için örgüte ait bazı kurumlarda kısa süre çalıştığını anlatan Sıtkı A, "2012 yılında girdiğim KPSS puanımla 2013 yılında, 17-25 Aralık olaylarından önce SGK’da icra memuru olarak göreve başladım. Bu sırada geçmişte çalıştığım örgüt kurumlarıyla karşı karşıya geldiğim, o kurumlara mesleğim gereği haciz işlemleri gerçekleştirdiğim olmuştur.” diye konuştu.

Sıtkı A, hakkındaki tanık beyanlarının asılsız olduğunu ve 2013 yılı öncesine dayandığını iddia etti.

Tutuksuz sanıklardan Muzaffer A. da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Şu ana kadar devlet aleyhinde hiçbir eylem ve faaliyette bulunmadığını savunan Muzaffer A, mütalaada yer alan, üst düzey mütevelli olduğuna ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu öne sürdü.

Muzaffer A, hakkındaki tanık beyanlarının soyut ifadelerden oluştuğunu ve tamamının 17-25 Aralık olayları öncesine dayandığını iddia etti.

Örgüte ait Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği'ne (AKTİSAD) 2000 yılında üye olduğunu kabul eden Muzaffer A, şöyle devam etti:

“Buradaki üyeliğimden kendi isteğimle 2006 yılında ayrıldım. Örgüte ait şirketlerde hissedarlığımla ilgili beyanlar da 15 Temmuz’dan 10-15 yıl öncesine dayanmaktadır. Tarih itibarıyla bu durumun aleyhimde değerlendirileceğini düşünmüyorum. Amerika’ya, öğrenci olan oğlumu ziyaret için gittim. Almanya’ya ise 2000 yılında ticari faaliyetlerim kapsamında gittim. Yemen seyahati ise Konya Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen, dönemin önemli bürokratlarının ve siyasetçilerinin katıldığı bir geziydi. Örgütsel bir gezi değildi.”

Duruşma, sanık beyanlarının alınmasıyla öğleden sonra devam edecek.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.