pendik escort bayan
ak

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

20.02.2018 - 17:23, Güncelleme: 20.02.2018 - 17:23
 

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Haklarında dava açılan 158'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 158'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları ve avukatları ile tanıklar katıldı.Tanıklardan Ö.D, 2012-2013 yılları arasında "cemaat" olarak bildiği örgütle bağlantısının olduğunu söyledi.Önce örgüt tarafından düzenlenen sohbet toplantılarına gidip gelmeye başladığını anlatan Ö.D, "2012 yılında, sanıklardan Ahmet C. ve Nurullah B'nin davetiyle sohbetlere katılmaya başladım. Sohbetler öğrenci evlerinde veya yurtlarda yapılıyordu. Tutuklu sanık Yasin B. de örgütte muhasebecilik yapıyordu. Benim de himmet olarak verdiğim çek-senetlerin tahsilatını yapıyordu." ifadelerini kullandı.Ö.D, esnaflık yaptığı için kendisine mütevelli görevinin verildiğini vurgulayarak, şunları anlattı:"2013 yılı başlarında Ahmet C. ile Nurullah B. beni bir öğrenci yurdunda düzenledikleri toplantıya çağırdı. Bu toplantıda yaklaşık 35-40 kişi vardı. Burada artık mütevelli olduğumu söyleyip, hediyeler verdiler. Bu tarihten sonra mütevelli oldum. Mütevelli toplantılarında örgüt adına toplanması gereken burs, himmet, bağış gibi konular konuşuluyordu. Ahmet C. ve Nurullah B. benden burs ve kurban bağışı yapmamı istediler. Ben de 2012-2013 yıllarında bir miktar burs ve kurban bağışı yaptım. Yapı içinde yer aldığım 2 yıllık süreçte örgüte yaklaşık 50-60 bin lira verdim."Tanıklardan Ö.P. de Konya'nın Seydişehir ilçesinde öğrenciyken maddi sıkıntılar nedeniyle örgüte ait bir öğrenci evinde kaldığını söyledi.Bu evde kaldığı 6-7 aylık dönemde yaşadıklarını anlatan Ö.P, "Beni o eve Fesih isimli üniversiteden arkadaşım götürmüştü. Kendisi de o evde kalıyordu. Kod adı 'Tarık' olan, gerçek isminin Şeyhmus M. olduğunu öğrendiğim kişi bu eve gelip, evin eksiklerini kontrol ediyordu. Ayrıca geldiğinde bize 10-15 dakikalık kısa sohbetlerle kitap okuma programı yaptırıyordu." diye konuştu.Ö.P, 2015 yılı Haziran ayı sonunda evden ayrıldığını, örgütle de bağlantısını kestiğini belirtti.Mahkeme heyeti, tanık beyanlarının ardından 1 sanığın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesini kararlaştırarak, duruşmayı 7 Mart'a erteledi.
Haklarında dava açılan 158'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 158'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları ve avukatları ile tanıklar katıldı.

Tanıklardan Ö.D, 2012-2013 yılları arasında "cemaat" olarak bildiği örgütle bağlantısının olduğunu söyledi.

Önce örgüt tarafından düzenlenen sohbet toplantılarına gidip gelmeye başladığını anlatan Ö.D, "2012 yılında, sanıklardan Ahmet C. ve Nurullah B'nin davetiyle sohbetlere katılmaya başladım. Sohbetler öğrenci evlerinde veya yurtlarda yapılıyordu. Tutuklu sanık Yasin B. de örgütte muhasebecilik yapıyordu. Benim de himmet olarak verdiğim çek-senetlerin tahsilatını yapıyordu." ifadelerini kullandı.

Ö.D, esnaflık yaptığı için kendisine mütevelli görevinin verildiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"2013 yılı başlarında Ahmet C. ile Nurullah B. beni bir öğrenci yurdunda düzenledikleri toplantıya çağırdı. Bu toplantıda yaklaşık 35-40 kişi vardı. Burada artık mütevelli olduğumu söyleyip, hediyeler verdiler. Bu tarihten sonra mütevelli oldum. Mütevelli toplantılarında örgüt adına toplanması gereken burs, himmet, bağış gibi konular konuşuluyordu. Ahmet C. ve Nurullah B. benden burs ve kurban bağışı yapmamı istediler. Ben de 2012-2013 yıllarında bir miktar burs ve kurban bağışı yaptım. Yapı içinde yer aldığım 2 yıllık süreçte örgüte yaklaşık 50-60 bin lira verdim."

Tanıklardan Ö.P. de Konya'nın Seydişehir ilçesinde öğrenciyken maddi sıkıntılar nedeniyle örgüte ait bir öğrenci evinde kaldığını söyledi.

Bu evde kaldığı 6-7 aylık dönemde yaşadıklarını anlatan Ö.P, "Beni o eve Fesih isimli üniversiteden arkadaşım götürmüştü. Kendisi de o evde kalıyordu. Kod adı 'Tarık' olan, gerçek isminin Şeyhmus M. olduğunu öğrendiğim kişi bu eve gelip, evin eksiklerini kontrol ediyordu. Ayrıca geldiğinde bize 10-15 dakikalık kısa sohbetlerle kitap okuma programı yaptırıyordu." diye konuştu.

Ö.P, 2015 yılı Haziran ayı sonunda evden ayrıldığını, örgütle de bağlantısını kestiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, tanık beyanlarının ardından 1 sanığın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesini kararlaştırarak, duruşmayı 7 Mart'a erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.