pendik escort bayan
ak

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

24.01.2018 - 17:08, Güncelleme: 24.01.2018 - 17:08
 

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya tanık beyanlarıyla devam edildi.Duruşmaya, sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.Tanıklardan Bayram G, tutuklu sanıklardan Suat G’yi sohbet hocası olarak tanıdığını söyledi. Suat G’nin kendi iş yerine gelerek zaman zaman dini sohbetler verdiğini belirten Bayram G, "Ayrıca örgüte ait gazeteye abone topluyordu diye hatırlıyorum." dedi.Bayram G, tutuklu sanıklardan Ali E’ye ilişkin, “Kendisini sohbet hocası olarak biliyorum. Benden örgüt adına farklı yıllarda iki kez kurban parası istedi. Ben de verdim. Hangi yıllar olduğunu hatırlamıyorum.” diye konuştu.Tanık Bayram Ü. de tutuklu sanıklardan İlyas Ş. ile 2005 yılında tanıştığını, 2012’ye kadar farklı zamanda karşılaştıklarını ifade etti.Bayram Ü, İlyas Ş’nin zaman zaman sohbet hocalığı yaptığını, bazen dinleyici olarak sohbetlere katıldığını, ara sıra kendi iş yerine gelerek gıda yardımı talebinde bulunduğunu aktardı.Tanık Ahmet B. ise 2007-2009 yıllarında, Konyaspor’da birlikte görev yaptığı tutuklu sanık Memduh O’nun kendisini örgüt sohbetlerine katılmaya ikna etmeye çalıştığını dile getirdi.Ahmet B, bu çabalar sonucu birkaç defa sohbet toplantılarına katıldığını anlattı.Duruşmaya yarın tanık beyanlarıyla devam edilecek.
Haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya tanık beyanlarıyla devam edildi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan Bayram G, tutuklu sanıklardan Suat G’yi sohbet hocası olarak tanıdığını söyledi.

Suat G’nin kendi iş yerine gelerek zaman zaman dini sohbetler verdiğini belirten Bayram G, "Ayrıca örgüte ait gazeteye abone topluyordu diye hatırlıyorum." dedi.

Bayram G, tutuklu sanıklardan Ali E’ye ilişkin, “Kendisini sohbet hocası olarak biliyorum. Benden örgüt adına farklı yıllarda iki kez kurban parası istedi. Ben de verdim. Hangi yıllar olduğunu hatırlamıyorum.” diye konuştu.

Tanık Bayram Ü. de tutuklu sanıklardan İlyas Ş. ile 2005 yılında tanıştığını, 2012’ye kadar farklı zamanda karşılaştıklarını ifade etti.

Bayram Ü, İlyas Ş’nin zaman zaman sohbet hocalığı yaptığını, bazen dinleyici olarak sohbetlere katıldığını, ara sıra kendi iş yerine gelerek gıda yardımı talebinde bulunduğunu aktardı.

Tanık Ahmet B. ise 2007-2009 yıllarında, Konyaspor’da birlikte görev yaptığı tutuklu sanık Memduh O’nun kendisini örgüt sohbetlerine katılmaya ikna etmeye çalıştığını dile getirdi.

Ahmet B, bu çabalar sonucu birkaç defa sohbet toplantılarına katıldığını anlattı.

Duruşmaya yarın tanık beyanlarıyla devam edilecek.










Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.