pendik escort bayan
ak

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

11.01.2018 - 20:03, Güncelleme: 11.01.2018 - 20:03
 

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesince merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlendi.Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.Tutuklu sanıklardan Mehmet K, 2011-2014 yıllarında örgüte ait kurumlarda çalıştığını söyledi.Bu sırada örgüte ait gazete ve dergilere bir yıllığına abone olduğunu belirten Mehmet K, esnafa yönelik sohbet hocalığı yaptığına dair suçlamaları kabul etmedi.Mehmet K, evindeki aramada bulunan Fetullah Gülen'e ait kitap için "Kitabın bana ait olduğunu kabul ediyorum. Ancak ben o kitabın Fetullah Gülen'e ait olduğunu bilmiyordum. İçinde Peygamber efendimizin duaları olduğu için o kitabı almıştım. Kitabın yazarına bakmamıştım." ifadelerini kullandı. Gaybubet evinde saklanırken yakalandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını savunan Mehmet K, "Ailemi geçindirmek için işe ihtiyacım vardı. Konya'ya iş bulmak için geldim ve burada bir evin bir odasını kiraladım. Evde kalan diğer kişileri tanımıyordum." dedi.Mahkeme heyeti, duruşmayı 23 Ocak'a erteledi.
Haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesince merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlendi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet K, 2011-2014 yıllarında örgüte ait kurumlarda çalıştığını söyledi.

Bu sırada örgüte ait gazete ve dergilere bir yıllığına abone olduğunu belirten Mehmet K, esnafa yönelik sohbet hocalığı yaptığına dair suçlamaları kabul etmedi.

Mehmet K, evindeki aramada bulunan Fetullah Gülen'e ait kitap için "Kitabın bana ait olduğunu kabul ediyorum. Ancak ben o kitabın Fetullah Gülen'e ait olduğunu bilmiyordum. İçinde Peygamber efendimizin duaları olduğu için o kitabı almıştım. Kitabın yazarına bakmamıştım." ifadelerini kullandı.

Gaybubet evinde saklanırken yakalandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını savunan Mehmet K, "Ailemi geçindirmek için işe ihtiyacım vardı. Konya'ya iş bulmak için geldim ve burada bir evin bir odasını kiraladım. Evde kalan diğer kişileri tanımıyordum." dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 23 Ocak'a erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.