pendik escort bayan
ak

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

11.01.2018 - 13:28, Güncelleme: 11.01.2018 - 13:28
 

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi. Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlendi.Duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.Ankara’da devam eden soruşturma kapsamında tutuklu bulunan sanık Mücahit Ş, örgütle 1993 yılında Kayseri’de üniversite eğitimi gördüğü sırada tanıştığını söyledi.Üniversiteden mezun olduktan sonra işsizlik nedeniyle örgüte ait yurtta çalışmaya başladığını anlatan Mücahit Ş, 2015 yılına kadar örgüt tarafından farklı illerde görevlendirildiğini dile getirdi.1998-2004 yıllarında Afyonkarahisar’da örgüte ait yurtta yöneticilik yaptığını belirten Mücahit Ş, "İki yıl Konya’da bu yapıya ait bir dershanede çalıştım. Daha sonra Mersin'de görev aldım. 2009-2010 yıllarında Samsun’da Bafra ilçe imamlığı görevini yaptıktan sonra 2010-2014 yıllarında Ankara’nın Sincan ilçesinde örgüte ait eğitim kurumunda çalıştım. Burada Sincan ilçe imamlığı yaptıktan sonra da Konya'da il imamlığı görevini üstlendim." diye konuştu.Mücahit Ş, Kayseri’de 2015 yılında esnaflığa başladığını kaydederek, "Sık sık görev yerim değiştirildiği için huzursuzdum. Tayinlerden bıkmıştım. Hem çocuklarımın eğitimi hem de kendi sosyal hayatımın devamlılığı için bu yapıdan ayrılarak esnaflığa başladım. Zaten 17-25 Aralık olayları da beni rahatsız etmişti. 2015'ten sonra örgütle hiçbir bağlantım olmadı." beyanında bulundu.- ByLock yüklediğini itiraf ettiÖrgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u yüklediğini itiraf eden sanık Mücahit Ş, "Yükledim ancak kullanma ihtiyacı hissetmediğim için kullanmadım. Ben bu yapının içindeyken terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Öğrenince çok pişman oldum. Bu yüzden bildiklerimi samimi şekilde anlattım." ifadelerini kullandı.Tutuklu sanıklardan, örgütte "doktorlardan sorumlu imamlık", "eyalet imamlığı", "küçük bölge" ve "büyük bölge imamlığı" yapmakla suçlanan Yusuf K. de hakkındaki suçlamaları reddetti.Örgüte ait dershanelerde öğretmenlik yaptığını belirten Yusuf K, "Ancak hiçbir zaman belirtilen görevlerde bulunmadım, sohbet hocalığı yapmadım. Bazı sohbetlere dinleyici olarak katıldım." dedi.Mahkeme başkanının, sanığın 2014 yılında Konya Adliyesi önündeki protestolara katıldığını hatırlatması üzerine sanık Yusuf K, "MEKE eğitim kurumlarına ortaklığım bulunmaktaydı. Cihan Medya’nın kapatılması, ticari olarak bizi zarara uğratmıştı çünkü Zaman Gazetesi dağıtıcılığını biz yapıyorduk. Hem bu yüzden hem de basın özgürlüğü hassasiyetim dolayısıyla bu protestoda bulundum." şeklinde savunma yaptı.Sanık Yusuf K, mahkeme başkanının, cep telefonunda olmaması gereken, hakkında hazırlanmış polis fezlekesinin bulunduğunu söylemesi üzerine, fezlekeyi internet ortamında bulduğu linkten indirdiğini öne sürdü.Duruşma, sanık savunmalarıyla devam ediyor.
Haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlendi.

Duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Ankara’da devam eden soruşturma kapsamında tutuklu bulunan sanık Mücahit Ş, örgütle 1993 yılında Kayseri’de üniversite eğitimi gördüğü sırada tanıştığını söyledi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra işsizlik nedeniyle örgüte ait yurtta çalışmaya başladığını anlatan Mücahit Ş, 2015 yılına kadar örgüt tarafından farklı illerde görevlendirildiğini dile getirdi.

1998-2004 yıllarında Afyonkarahisar’da örgüte ait yurtta yöneticilik yaptığını belirten Mücahit Ş, "İki yıl Konya’da bu yapıya ait bir dershanede çalıştım. Daha sonra Mersin'de görev aldım. 2009-2010 yıllarında Samsun’da Bafra ilçe imamlığı görevini yaptıktan sonra 2010-2014 yıllarında Ankara’nın Sincan ilçesinde örgüte ait eğitim kurumunda çalıştım. Burada Sincan ilçe imamlığı yaptıktan sonra da Konya'da il imamlığı görevini üstlendim." diye konuştu.

Mücahit Ş, Kayseri’de 2015 yılında esnaflığa başladığını kaydederek, "Sık sık görev yerim değiştirildiği için huzursuzdum. Tayinlerden bıkmıştım. Hem çocuklarımın eğitimi hem de kendi sosyal hayatımın devamlılığı için bu yapıdan ayrılarak esnaflığa başladım. Zaten 17-25 Aralık olayları da beni rahatsız etmişti. 2015'ten sonra örgütle hiçbir bağlantım olmadı." beyanında bulundu.

- ByLock yüklediğini itiraf etti

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u yüklediğini itiraf eden sanık Mücahit Ş, "Yükledim ancak kullanma ihtiyacı hissetmediğim için kullanmadım. Ben bu yapının içindeyken terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Öğrenince çok pişman oldum. Bu yüzden bildiklerimi samimi şekilde anlattım." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan, örgütte "doktorlardan sorumlu imamlık", "eyalet imamlığı", "küçük bölge" ve "büyük bölge imamlığı" yapmakla suçlanan Yusuf K. de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Örgüte ait dershanelerde öğretmenlik yaptığını belirten Yusuf K, "Ancak hiçbir zaman belirtilen görevlerde bulunmadım, sohbet hocalığı yapmadım. Bazı sohbetlere dinleyici olarak katıldım." dedi.

Mahkeme başkanının, sanığın 2014 yılında Konya Adliyesi önündeki protestolara katıldığını hatırlatması üzerine sanık Yusuf K, "MEKE eğitim kurumlarına ortaklığım bulunmaktaydı. Cihan Medya’nın kapatılması, ticari olarak bizi zarara uğratmıştı çünkü Zaman Gazetesi dağıtıcılığını biz yapıyorduk. Hem bu yüzden hem de basın özgürlüğü hassasiyetim dolayısıyla bu protestoda bulundum." şeklinde savunma yaptı.

Sanık Yusuf K, mahkeme başkanının, cep telefonunda olmaması gereken, hakkında hazırlanmış polis fezlekesinin bulunduğunu söylemesi üzerine, fezlekeyi internet ortamında bulduğu linkten indirdiğini öne sürdü.

Duruşma, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.