pendik escort bayan
ak

Konya'daki Deaş Operasyonu

13.07.2017 - 15:18, Güncelleme: 13.07.2017 - 15:18
 

Konya'daki Deaş Operasyonu

Meram ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristin kimlikleri belirlendi- Aralarında çatışmanın çıktığı evin sahibi M.Ö'nün de bulunduğu 18 kişinin gözaltına alındığı, M.Ö'nün daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsam

KONYA (AA) - Konya'nın merkez Meram ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristin kimlikleri tespit edildi. Alınan bilgiye göre, Meram ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristin otopsi işlemleri tamamlandı. Parmak izlerinden yola çıkılarak, tamamı DEAŞ terör örgütü mensubu olmak suçundan haklarında yakalama kararı bulunan teröristlerin A.Y. (26), F.H.T, V.S, M.E.D. ve M.C. olduğu belirlendi. A.Y'nin daha önce PKK terör örgütüne üye olmak suçundan cezaevinde yattığı tespit edildi. Diğer 4 teröristin ise DEAŞ'ın Suriye kamplarında eğitim aldıkları belirlendi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında toplam 18 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalananlar arasında ev sahibi M.Ö'nün de bulunduğu, M.Ö'nün daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte finans sağladığı iddiasıyla tutuklandığı, bir süre sonra serbest kaldığı tespit edildi. Şüpheli M.Ö'nün kardeşinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığı öğrenildi. - Bombayı patlatmaya hazırlandığı sırada etkisiz hale getirilmişÖte yandan operasyon düzenlenen villada yapılan aramada, 4 kilogram TNT patlayıcı ve canlı bomba yeleğinin, çatı katında öldürülen teröristlerden A.Y'nin yanında bulunduğu bildirildi. A.Y'nin bombayı patlatmaya hazırlandığı sırada etkisiz hale getirildiği kaydedildi.Konya'nın merkez Meram ilçesinde dün terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, 4 polis memuru hafif yaralanmıştı. Çatışmanın çıktığı evin, Vali Konağı yakınlarında, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı güzergahında bulunması dikkati çekmişti.
Meram ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristin kimlikleri belirlendi- Aralarında çatışmanın çıktığı evin sahibi M.Ö'nün de bulunduğu 18 kişinin gözaltına alındığı, M.Ö'nün daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsam

KONYA (AA) - Konya'nın merkez Meram ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristin kimlikleri tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Meram ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristin otopsi işlemleri tamamlandı.

Parmak izlerinden yola çıkılarak, tamamı DEAŞ terör örgütü mensubu olmak suçundan haklarında yakalama kararı bulunan teröristlerin A.Y. (26), F.H.T, V.S, M.E.D. ve M.C. olduğu belirlendi.

A.Y'nin daha önce PKK terör örgütüne üye olmak suçundan cezaevinde yattığı tespit edildi. Diğer 4 teröristin ise DEAŞ'ın Suriye kamplarında eğitim aldıkları belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında toplam 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yakalananlar arasında ev sahibi M.Ö'nün de bulunduğu, M.Ö'nün daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte finans sağladığı iddiasıyla tutuklandığı, bir süre sonra serbest kaldığı tespit edildi. Şüpheli M.Ö'nün kardeşinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığı öğrenildi.

- Bombayı patlatmaya hazırlandığı sırada etkisiz hale getirilmiş

Öte yandan operasyon düzenlenen villada yapılan aramada, 4 kilogram TNT patlayıcı ve canlı bomba yeleğinin, çatı katında öldürülen teröristlerden A.Y'nin yanında bulunduğu bildirildi. A.Y'nin bombayı patlatmaya hazırlandığı sırada etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde dün terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, 4 polis memuru hafif yaralanmıştı.

Çatışmanın çıktığı evin, Vali Konağı yakınlarında, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı güzergahında bulunması dikkati çekmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.