pendik escort bayan
ak

Konya'da Saya İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

18.09.2017 - 15:58, Güncelleme: 18.09.2017 - 15:58
 

Konya'da Saya İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

Aykent Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışan yaklaşık 600 saya işçisi, emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı- Saya ustası Yüksektepe:- "Emeğimizin karşılığını alıncaya kadar, bize iş veren firmalarla oturup pazarlığımızı

KONYA (AA) - Konya'da yaklaşık 600 saya işçisi, emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı aldı. Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde bir araya gelen yaklaşık 600 saya işçisi, kendilerine iş veren firmaları, hakları olan ücretleri vermedikleri gerekçesiyle protesto etti. İşçiler, "Sayacı emeğine sahip çık", "Hakkımızı isteriz" sloganları attı. Grup adına gazetecilere açıklama yapan saya ustası Muhammet Yüksektepe, kazançlarının düşüklüğü nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kaldıklarını, akşam geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi. - "Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz"Çalışma şartlarının ağırlığına karşın aldıkları ücretlerin az olduğunu belirten Yüksektepe, şunları kaydetti:"Buradan Maliye Bakanlığındaki yetkililere seslenmek istiyorum. Gelin, bizi takip edin. Biz şu anda vergi vermiyoruz, yaptığımız işten para da kazanamıyoruz. Gereken merciler inşallah bu durumumuzu göz önünde bulundurur. Yıllardır alamadığımız emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Eğer başarabilirsek bir dernek kurup, bu çatı altında faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz. Emeğimizin karşılığını alıncaya kadar, bize iş veren firmalarla oturup pazarlığımızı yapmaya başlayıncaya kadar bu eylemi devam ettireceğiz."Yüksektepe, saya ustası ve işçilerin büyük kısmının sosyal güvencesinin olmadığını ileri sürdü.Saya ustası Yavuz Karadayı da yıllardır haklarının verilmesi için sabrettiklerini anlattı.Artık sabredecek güçlerinin kalmadığını dile getiren Karadayı, "İşverenler tarafından muhatap alınıncaya kadar, devlet güvencelerimiz yerine getirilinceye kadar bu eylem devam edecek. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Aykent Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışan yaklaşık 600 saya işçisi, emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı- Saya ustası Yüksektepe:- "Emeğimizin karşılığını alıncaya kadar, bize iş veren firmalarla oturup pazarlığımızı

KONYA (AA) - Konya'da yaklaşık 600 saya işçisi, emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı aldı.

Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde bir araya gelen yaklaşık 600 saya işçisi, kendilerine iş veren firmaları, hakları olan ücretleri vermedikleri gerekçesiyle protesto etti.

İşçiler, "Sayacı emeğine sahip çık", "Hakkımızı isteriz" sloganları attı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan saya ustası Muhammet Yüksektepe, kazançlarının düşüklüğü nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kaldıklarını, akşam geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi.

- "Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz"

Çalışma şartlarının ağırlığına karşın aldıkları ücretlerin az olduğunu belirten Yüksektepe, şunları kaydetti:

"Buradan Maliye Bakanlığındaki yetkililere seslenmek istiyorum. Gelin, bizi takip edin. Biz şu anda vergi vermiyoruz, yaptığımız işten para da kazanamıyoruz. Gereken merciler inşallah bu durumumuzu göz önünde bulundurur. Yıllardır alamadığımız emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Eğer başarabilirsek bir dernek kurup, bu çatı altında faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz.

Emeğimizin karşılığını alıncaya kadar, bize iş veren firmalarla oturup pazarlığımızı yapmaya başlayıncaya kadar bu eylemi devam ettireceğiz."

Yüksektepe, saya ustası ve işçilerin büyük kısmının sosyal güvencesinin olmadığını ileri sürdü.

Saya ustası Yavuz Karadayı da yıllardır haklarının verilmesi için sabrettiklerini anlattı.

Artık sabredecek güçlerinin kalmadığını dile getiren Karadayı, "İşverenler tarafından muhatap alınıncaya kadar, devlet güvencelerimiz yerine getirilinceye kadar bu eylem devam edecek. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.