pendik escort bayan
ak

Konya'da Hokey Heyecanı

14.07.2018 - 15:38, Güncelleme: 14.07.2018 - 15:38
 

Konya'da Hokey Heyecanı

- 18 Yaş Altı Kızlar ve Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C3, yarın Konya'da başlayacak- Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan:"Yüzyıllar önce dünyada hokey oynanıyordu. Bizim federasyonumuz ise henüz 15 sene önce kuruldu. Ancak inşal

KONYA (AA) - 18 Yaş Altı Kızlar ve Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C3, yarın Konya'da başlayacak.Organizasyonla ilgili Konya'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, hokeyin dünyada en fazla ilgi gören sporlardan biri olduğunu ve Türkiye'de de çok hızlı bir şekilde geliştiğini aktardı.Karakan, Türkiye'nin sporda birçok başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:"Türkiye'de hokey her geçen gün daha da gelişiyor ve büyüyor. Burada bizim hassasiyetlerimizden biri Avrupa'dan gelen ülkelere karşı iyi bir ev sahipliği yapmaktır. Sportif başarı, sporcu kardeşlerimizin ve teknik kadronun işidir. Onlar ay yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandıracaklar. Daha 15 gün önce Güneydoğu Avrupa 15 Yaş Altı Hokey 5S Şampiyonası'nda kız ve erkek milli takımlarımız tüm maçlarını kazanarak namağlup şampiyon oldu. Bu organizasyonda da hedefimiz şampiyonluk. Kız ve erkek milli takımlarımızdan şampiyonluk bekliyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Teknik kadromuza ve oyuncularımıza güveniyoruz."- "Yüzyıllarca hokey oynayan ülkeleri dize getireceğiz"Federasyon olarak sporcuları seçme kriterlerinin bulunduğunu belirten Karakan, şunları kaydetti:"Sporcularımız belli testlere tabi tutuluyor. Testler neticesinde geniş bir sporcu havuzu oluşturuluyor. Geniş sporcu havuzunda da teknik kadromuz ve antrenör arkadaşlarımız haftalarca uyguladıkları çalışmalardan sonra milli takım kadromuzu oluşturuyor. Bu kadro belli kamplara katılarak hazırlıklarını yürütüyor. Bu hazırlıkları yaparken rakiplerinin analizlerini de yapıyorlar. Onlara göre teknik tedbirleri alıyorlar. Hokey 110 senedir olimpik bir branştır. Demek ki yüzyıllar önce dünyada hokey oynanıyordu. Yani hokey oynayan ülkeler vardı. Bizim federasyonumuz ise henüz 15 sene önce kuruldu. Ancak inşallah biz o yüzyıllarca hokey oynayan ülkeleri dize getireceğiz. Getiriyoruz da zaten. Türk insanının bu spora yatkınlığı bilimsel olarak da ispatlanmış durumda. O ülkeleri inşallah Konya'da mağlup edeceğiz. Hazırlığımız iyi gidiyor."Konya Saraçoğlu Hokey Sahası'nda oynanacak ve 21 Temmuz'da sona erecek şampiyonada Kız Milli Hokey Takımı, İsviçre, Ukrayna ve Hırvatistan ile mücadele edecek. Şampiyon olacak takım, 2 yıl sonra yapılacak 18 Yaş Altı Kızlar Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C2'ye katılma hakkı elde edecek.Erkek Milli Hokey Takımı ise Macaristan, Ukrayna, Litvanya, Hırvatistan ve Finlandiya ile karşılaşacak. Şampiyonada ilk 2 sırada yer alan ülkeler, 18 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C2 kategorisine yükselecek.
- 18 Yaş Altı Kızlar ve Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C3, yarın Konya'da başlayacak- Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan:"Yüzyıllar önce dünyada hokey oynanıyordu. Bizim federasyonumuz ise henüz 15 sene önce kuruldu. Ancak inşal


KONYA (AA) - 18 Yaş Altı Kızlar ve Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C3, yarın Konya'da başlayacak.

Organizasyonla ilgili Konya'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, hokeyin dünyada en fazla ilgi gören sporlardan biri olduğunu ve Türkiye'de de çok hızlı bir şekilde geliştiğini aktardı.

Karakan, Türkiye'nin sporda birçok başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de hokey her geçen gün daha da gelişiyor ve büyüyor. Burada bizim hassasiyetlerimizden biri Avrupa'dan gelen ülkelere karşı iyi bir ev sahipliği yapmaktır. Sportif başarı, sporcu kardeşlerimizin ve teknik kadronun işidir. Onlar ay yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandıracaklar. Daha 15 gün önce Güneydoğu Avrupa 15 Yaş Altı Hokey 5S Şampiyonası'nda kız ve erkek milli takımlarımız tüm maçlarını kazanarak namağlup şampiyon oldu. Bu organizasyonda da hedefimiz şampiyonluk. Kız ve erkek milli takımlarımızdan şampiyonluk bekliyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Teknik kadromuza ve oyuncularımıza güveniyoruz."


- "Yüzyıllarca hokey oynayan ülkeleri dize getireceğiz"


Federasyon olarak sporcuları seçme kriterlerinin bulunduğunu belirten Karakan, şunları kaydetti:

"Sporcularımız belli testlere tabi tutuluyor. Testler neticesinde geniş bir sporcu havuzu oluşturuluyor. Geniş sporcu havuzunda da teknik kadromuz ve antrenör arkadaşlarımız haftalarca uyguladıkları çalışmalardan sonra milli takım kadromuzu oluşturuyor. Bu kadro belli kamplara katılarak hazırlıklarını yürütüyor. Bu hazırlıkları yaparken rakiplerinin analizlerini de yapıyorlar. Onlara göre teknik tedbirleri alıyorlar. Hokey 110 senedir olimpik bir branştır. Demek ki yüzyıllar önce dünyada hokey oynanıyordu. Yani hokey oynayan ülkeler vardı. Bizim federasyonumuz ise henüz 15 sene önce kuruldu. Ancak inşallah biz o yüzyıllarca hokey oynayan ülkeleri dize getireceğiz. Getiriyoruz da zaten. Türk insanının bu spora yatkınlığı bilimsel olarak da ispatlanmış durumda. O ülkeleri inşallah Konya'da mağlup edeceğiz. Hazırlığımız iyi gidiyor."

Konya Saraçoğlu Hokey Sahası'nda oynanacak ve 21 Temmuz'da sona erecek şampiyonada Kız Milli Hokey Takımı, İsviçre, Ukrayna ve Hırvatistan ile mücadele edecek. Şampiyon olacak takım, 2 yıl sonra yapılacak 18 Yaş Altı Kızlar Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C2'ye katılma hakkı elde edecek.

Erkek Milli Hokey Takımı ise Macaristan, Ukrayna, Litvanya, Hırvatistan ve Finlandiya ile karşılaşacak. Şampiyonada ilk 2 sırada yer alan ülkeler, 18 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası C2 kategorisine yükselecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.